directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els alumnes catalans se situen a la mitjana de l'OCDE en l'informe PISA

Superen els estudiants de l'Estat espanyol en matemàtiques, ciències i comprensió lectora, tot i les crítiques a la immersió lingüística

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els alumnes catalans han millorat en comprensió lectora, matemàtiques i ciències respecte del 2006 situant-se entre la mitjana dels països de l'OCDE, segons indica l'últim informe Pisa, que avalua estudiants de 15 anys. D'aquesta manera, Catalunya se situa en aquestes tres matèries per sobre de la mitjana de l'estat espanyol i els països de la OCDE. En comprensió lectora, però, cal remarcar que els alumnes d'origen estranger han aconseguit gairebé 87 punts menys que els estudiants nadius.
escola, aula, escolars
Comparteix
   


Etiquetes
Les proves de l'estudi PISA es van centrar l'any 2009 en la comprensió lectora. D'aquesta manera, un 60% de l'examen estava dedicat a continguts d'aquesta matèria. Matemàtiques i Ciències ocupaven un 20% respectivament.

Comprensió lectora superior, tot i la immersió lingüística a l'escola
D'aquesta manera, Catalunya ha assolit un total de 498 punts en comprensió lectora. És una xifra que suposa 21 punts més que les proves PISA del 2006 i 15 punts més que les proves del 2003. A més, suposa que Catalunya se situï 6,5 punts per sobre de la mitjana de l'OCDE i 17 punts per sobre la mitjana espanyola en aquesta matèria. Tot plegat, situa els estudiants catalans en la quinzena posició del rànquing, per darrera dels Estats Units i per davant de Suècia.

D'altra banda, val a dir que en xifres percentuals els alumnes immigrants han aconseguit 86,55 punts menys que els alumnes nadius en les proves de comprensió lectora. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat que aquestes dades estan directament relacionades amb les puntuacions que obtenen els estudiants dels països d'origen d'aquests immigrants. Perú, per exemple, ha aconseguit una puntuació de 370 i Colòmbia de 413, ha puntualitzat el conseller.

12,6 punts per sobre de la mitjana espanyola en matemàtiques
Pel que fa a les matemàtiques, els estudiants catalans han obtingut 496 punts, 8 punts més que el 2006 i 2 punts més que el 2003. En aquest cas, Catalunya se situa 12,6 punts per sobre la mitja espanyola i 7,2 punts per sobre la mitjana dels països de l'OCDE.

També en el cas de les ciències s'han millorat els resultats. L'informe PISA del 2009 atorga 497 punts als alumnes catalans. Són 6 punts més que el 2006 però 5 punts menys respecte l'any 2003. Tot i així, Catalunya se situa en aquesta matèria 9,3 punts per sobre la mitjana espanyola i gairebé 1 punt per sobre l'OCDE.

Un 5% dels alumnes obtenen el nivell d'excel·lència
D'altra banda, les noies superen en 29 punts els nois en la prova de comprensió lectora. La puntuació obtinguda pels centres privats i concertats en aquesta matèria és 16,5 punts superior a la dels centres públics. En el mateix sentit, un 5% dels alumnes catalans han obtingut un nivell d'excel·lència en comprensió lectora. També ho han obtingut un 3% dels alumnes espanyols i un 8% dels alumnes dels països de l'OCDE.

En canvi, un 13% dels alumnes catalans s'han situat en els nivells més baixos de puntuació. Es tracta de 8 punts menys que l'any 2006. També s'han situat als nivells més baixos un 20% dels alumnes espanyols i un 19% dels alumnes dels països de l'OCDE.

Les proves de informe PISA a Catalunya s'han fet a 1.381 alumnes (674 noies i 707 nois de 15 anys) de 50 centres diferents. D'aquests, 28 eren de titularitat pública, 21 de titularitat privada i 1 de titularitat concertada.

La millor notícia per Catalunya
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat que els resultats de l'informe PISA són 'el millor anunci per Catalunya' per reduir el fracàs escolar i disminuir l'abandonament dels estudis. Maragall ha atribuït els 'bons resultats' a la tasca dels professors i l'avaluació continuada. En aquest sentit, ha assegurat que 'l'educació millora en els moments de major exigència', en referència a la immigració i al fet que les proves es fan en alumnes que acaben l'educació obligatòria.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
ramon fletxa bcn
8 de desembre de 2010, 12.44 h

Això ja està millor.Gràcies. Jo ni en faria esment, tots els països normals fan l'essenyament en la seva llengua. A la caverna se l'ha d'ignorar, no cal que ens mortifiqueu a nosaltres que ja ho tenim clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
XÈNIA fletxa Barcelona
7 de desembre de 2010, 23.34 h

Efectivament, és "pejoratiu" utilitzar aquesta expressió "malgrat la immersió lingüística". Haguessin hagut de dir, en tot cas, " malgrat les crítiques d'alguns sectors a la immersió en català" (cal precisar-ho, perquè de la immersió en castellà, francès, anglès o en qualsevol altra llengua del món no en diuen pas que sigui negativa, ans al contrari...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Antoni fletxa Barcelona
7 de desembre de 2010, 20.03 h

“malgrat” es un sentiment desagradable i la immersió lingüística no te per que ser això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ramon fletxa bcn
7 de desembre de 2010, 19.21 h

Què vol dir malgrat la immersió lingüística? Quina manera és aquesta de redactar una notícia? Ja veig que no teniu clar en quin país esteu !!! Quina vergonya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.