directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ocupació hotelera a Barcelona ha caigut un 12% durant el pont per culpa de la vaga dels controladors

El Gremi d'Hotels de Barcelona no descarta presentar una demanda contra els controladors aeris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Malgrat que la valoració definitiva de les afectacions econòmiques derivades de la vaga dels controladors aeris es farà divendres vinent amb totes les dades disponibles, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha avançat que l'ocupació hotelera a la capital catalana ha caigut un 12% aquest pont de la Puríssima. Una minva que, més enllà d'afectar el sector hoteler de Barcelona, 'es deixarà notar en el conjunt de l'economia de la ciutat', perquè el turista que visita la ciutat en dates com aquesta 'és d'un poder adquisitiu important'. Amb tot, per Clos l'afectació més important és la que es deriva 'de la mala imatge oferta al món' per part d'una ciutat com Barcelona.
catedral barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha assegurat que les dades que han recollit a data d'avui xifren en un 12% la caiguda de l'ocupació per culpa de la vaga salvatge dels controladors aeris de divendres passat. Amb tot, Clos ha apuntat que aquestes xifres encara són provisionals, i que serà dijous o divendres vinent quan, un cop consultats els més de 250 establiments hotelers de la ciutat, es podrà donar la dada definitiva.

El que sí ha assegurat Clos és que en cas que es confirmin les pèrdues, el gremi seguirà l'exemple d'altres associacions afectades, i presentarà una demanda contra els controladors aeris 'com a responsables d'aquestes grans pèrdues econòmiques'.

Hi han perdut tots els sectors relacionats amb el turisme de ciutat
Per Clos però, amb la vaga salvatge dels controladors no només ha perdut el sector hoteler, sinó que ho ha fet tot els sectors relacionats amb el turisme de la ciutat. I és que com ha assegurat, en ponts com el de la Constitució, els turistes 'són d'un alt poder adquisitiu', molt diferents als que visiten la ciutat en un cap de setmana normal.

El president del gremi d'Hotels de Barcelona també ha lamentat especialment les conseqüències que la vaga pot tenir per la ciutat a mig i llarg termini 'per la mal imatge donada al món'. Un aspecte especialment important per una ciutat, ha dit, que lluita 'a nivell internacional' per acollir congressos, fires i esdeveniments culturals i esportius de tota mena.

Per tot això, Clos ha demanat responsabilitat als controladors aeris per tal que no repeteixin en vista a les festes de Nadal un acte 'd'irresponsabilitat' com aquest que 'ens posa en perill a tots'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.