directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Les dues juntes del Cercle Català de Negocis s'enfrontaran aquest vespre en una assemblea calenta

La pugna entre les dues faccions del CCN podria acabar en l'enèssima divisió en el si de l'independentisme

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Aquest divendres es decideix el futur del Cercle Català de Negocis després del serial del passat octubre, on la part de la junta vinculada a Joan Laporta va forçar la dimissió del president, Ramon Carner, arran d'unes crítiques a Solidaritat Catalana per la Independència. Dos dies més tard, Carner, proper a Reagrupament, assegurava davant la premsa que el seu cessament havia estat il·legal i que, per tant, continuava al capdavant de la patronal independentista. Des de llavors, les dues juntes han actuat de manera paral·lela, autoproclamant-se totes dues 'legals' i 'legítimes' segons els estatuts del Cercle. Per resoldre la situació, els carneristes han convocat una Assemblea General Extraordinària on volen aprovar accions de responsabilitats contra la nova junta 'autoproclamada', mentre que el sector liderat per Albert Codinas ha convocat la seva pròpia assemblea a la mateixa hora i al mateix lloc, amb la voluntat que els associats els escullin per governar el CCN a partir d'ara.
ccn bigues


Comparteix
   


Documents relacionats
  • (DOC, 95.5 KB)

Etiquetes
La versió de Ramon Carner
Segons ha explicat Ramon Carner a directe!cat, ell continua essent el president del Cercle Català de Negocis, ja que la destitució del passat 23 d'octubre no és vàlida. 'Segons els meus advocats el procés no era jurídicament correcte, s'havia convocat l'assemblea dissabte a la nit a corre-cuita i sense suport legal', opina Carner. 

Sempre segons Carner, les dues faccions del CCN van negociar una junta de consens, però el bàndol d'Albert Codinas, Ricard Garreta i Christian Guarro no va acceptar retornar el control de la pàgina web, ni dels correus ni del flamant nou local al centre de Barcelona. Arran d'aquesta negativa, la nova junta del 23 d'octubre hauria actuat com la junta oficial, malgrat que al Departament d'Entitats Jurídiques de la Generalitat continuen figurant els homes de Carner com a titulars de l'associació.

Amb la voluntat de resoldre la situació, la junta carnerista ha convocat per aquest divendres 10 de desembre al vespre una Assemblea Extraordinària de socis a la seu social, situada l’Hotel Molí de la Torre al Camí de la Torre de Bigues i Riells. La voluntat de Carner és explicar la seva versió dels fets d'octubre i impulsar, si s'escau, accions de responsabilitat contra els associats 'que han usurpat les funcions de Junta directiva així com la usurpació i utilització de la base de dades'.

La versió de la junta d'Albert Codinas
Per altra banda, des de la candidatura d'Albert Codinas expliquen els fets de manera diferent. Defensen que continuen exercint com a junta perquè els estatuts els donen suport: 'Tot el que hem fet és sobre estatuts, la destitució provisional de Ramon Carner és segons els estatuts i serà l'assemblea d'aquest dia 10 que haurà de decidir sobre la destitució final de Ramon Carner', explica un dels homes de Codinas.

Les mateixes fonts han explicat a directe!cat que, més enllà del que figuri al registre d'entitats de la Generalitat, l'assemblea d'aquest divendres serà 'l'òrgan sobirà' que decidirà el futur de l'associació. Expliquen que la seva convocatòria de l'assemblea extraordinària afegeix 'només dos punts' a la convocatòria del sector de Carner, amb la voluntat de forçar la votació d'una nova junta. Diuen que, segons els estatuts, només ha fet falta el suport del 10% dels associats per modificar l'ordre del dia de l'Assemblea.

Dues assemblees diferents convocades a l'hora
D'aquesta manera, el CCN ha arribat a la insòlita situació de tenir dues assemblees extraordinàries convocades al mateix lloc i a la mateixa hora per dues juntes diferents. Segons Ramon Carner, l'Assemblea només servirà per explicar els fets i exigir responsabilitats a la junta 'usurpadora'. A més el president fins l'octubre considera que la seva ordre del dia és l'única vàlida, ja que ha estat publicada a diaris i ha arribat a tots els socis. Malgrat tot no han modificat la seva data i hora perquè això servirà perquè vinguin més socis a decidir el futur del Cercle.

Per contra, la voluntat de la junta de Codinas és forçar unes eleccions dins l'entitat i escollir una nova direcció. En aquest sentit, els propers a Solidaritat reiteren que van procedir legalment en modificar l'ordre del dia carnerista 'afegint només dos punts', i pronostiquen que si finalment no s'accepten aquests dos punts 'hi haurà molt merder a l'assemblea'. En total s'esperen més de 100 associats a Bigues i Riells, el 20% de l'associació. De tots ells en dependrà que el CCN torni a unificar-se o que esdevingui l'enèsima entitat independentista dividida per disputes personals i polítiques.


Albert Forns




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Fallen fletxa Catalunya
1 de gener de 2011, 02.42 h

No és la meva intenció de fer propaganda de SI, però les lleis 4, 5 i 6 haurien de fer caure la cara de vergonya als partits que ens han representat al parlament fins ara. Això és un submarí i no tot el que hi ha expressat en els comentaris.
A tots us dic: a treballar i fer feina. La gent que no estem en cap partit, entenem el presentar-se de SI i RCAT amb llistes separades com unes primaries. Ara ja ha quedat clar el resultat. Potser els que han perdut podrien aprofitar les noves primari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Xavier fletxa Vidreres
10 de desembre de 2010, 21.13 h

Que no veieu el que feu? Dividir, dividir i més dividir, en lloc d'unir. Així el moviment independentista és inútil!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ramon fletxa St. Cugat
10 de desembre de 2010, 19.32 h

Jo si estigués associat, fugiria immediatament. Quins merders i ganes de perdre el temps amb putineries. Cadascú que faci el seu cami si tant barallats estan, penosos que sou uns penosos plegats!!!!! CCN no es exemple de res! Es una entitat titella al servei de partidets. Penós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
capsigrany fletxa riumors
10 de desembre de 2010, 17.12 h

d'això tant sectai cal fugir. I de dretes. Aquesata ha estat la clau per excloure ERC del mon independentista. Per ser d'esquerres. Que ho diguin


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Thor fletxa Igualada
10 de desembre de 2010, 17.02 h

#6 Mentres que a la llista de RCat només hi anava un membre del CCN, a la SCI hi anaven 3 i dues de les seves dones (total:5). Ja es veu quina junta, si la legal d'en Carner o la bastarda, tenia interesos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Xavier fletxa Terrassa
10 de desembre de 2010, 16.24 h

Allà on es posen els Tenes i els Uriels allà hi ha conflicte. Espero que la gent se n'adoni ben aviat d'això i no es deixi endur per la la influència de la gent mediàtica com ha passat en aquestes eleccions. Una entitat com El Cercle Català de Negocis que ha treballat tant i ha fet veure tant clar l'expoli fiscal que ens trobem a Catalunya, no es mereix passar per això. Quan no existia Solidaritat, anaven a trobades de Reagrupament i van fer molta feina. Però noi van arrivar els usurpad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
10 de desembre de 2010, 13.40 h

Carner Carner. Lo de que el López Tena era agent del CNI i que l'Uriel Bertran era un submarí de CiU t'ho podies haver callat.

El CNN demanava el vot tant per R.CAT com per SI.

Vas trencar la neutralitat del CCN i vas pendre part per una de les dos formacions.

Segur que al CCN hi ha gent de R.CAT i SI com en altres moviments i associacions.

Podies dir que tu a títol personal preferies R.CAT però atacar com ho vas fer als de SI sense proves ni res.

L'has liat b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de desembre de 2010, 12.11 h

Això és un desori companys! Jo només he sentit una vegada les explicacions econòmiques del CCN i ja em van convèncer.
Despés d'aquesta animalada de l'escisió (una més en el panorama independentista català), les dues faccions expliquen el mateix? O els números han canviat? Si els plantejaments són els mateixos, què representa aquesta escisió? Ara els de SI es creuran el que digui una part del CCN i els de Reagrupament a l'altra part, realment kafkià. Si fa o no fa el mateix que pas... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa Girona
10 de desembre de 2010, 11.35 h

Per Reagrupament, malgrat la plantufada electoral que ha sortit bé a Laporta i Madí, ha triomfat en el terreny de les idees i ací sí que ens hauran de venir a trobar. Encara som transversals i volem unir no pas dividir els patriotes (que no vol pas dir desaparèixer del mapa ni callar )


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de desembre de 2010, 10.44 h

Un cop assolit el primer objectiu d'en Madí ( dividir i fragmentar el vot independentista) ara toca el segon amb les mateixes armes i el mateix protagonista, sort que sens dubte la història posarà a tothom al seu lloc, Catalunya no es mereix tenir personatges així. És democràticament desitjable que hi hagin diferent punts de vista, però és més desitjable que hi hagi joc net per part de tothom i en Laporta ja fa temps que demostra que ell d'això no entén, és un personatge obscur i un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.