directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran només tornarà a Catalunya per ser conseller en cap

Mas ha avançat que el secretari general de CiU està estudiant la possibilitat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU i proper president de la Generalitat, Artur Mas, ha indicat aquest dijous que el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, només tornaria a la política catalana com a conseller en cap del proper govern de CiU. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha apuntat que aquesta és una decisió que encara no està presa, ja que Duran i ell estan valorant els pros i els contres. Ha argumentat que la presència del líder d'UDC aportaria 'més potència' a l'executiu català, però també podria suposar perdre pistonada a Madrid. El que sí està clar és que el govern tindrà com a màxim 12 conselleries i un 30% menys d'alts càrrecs.
duran, jordi pujol, artur mas, josep maria pelegrí, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha explicat que espera una trucada avui o demà del president en funcions, José Montilla, per comunicar-li la data de constitució del Parlament. Mentrestant, ell continua pensant en la configuració del seu proper govern i una de les incògnites és si el número dos de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, deixarà d'agafar el pont aeri i formarà part de l'executiu català.

El president de CiU ha aclarit que si Duran torna, ho farà com a conseller en cap, però ha afegit que 'és un tema que no està gens clar'. Ells dos estan discutint els pros i els contres i ho intentaran resoldre en els propers dies. Ha apuntat que, per una banda, la presència de Duran donaria 'més potència política' al nou govern, perquè significaria que hi hauria els dos màxims líders de la federació.

D'altra banda, però, també ha remarcat que, tenint en compte que el PSOE no té majoria absoluta a Madrid, CiU pot tenir un paper de defensa dels interessos catalans important i transmetre confiança en els mercats. 'Tot això pesa en sentit contrari', ha reconegut.

Ha explicat que tampoc és segur que hi hagi conseller portaveu, perquè en el proper govern, l'opinió pública del president serà 'molt determinant'. El que sí que està clar és que hi haurà com a màxim dotze conselleries, com ja va apuntar la setmana passada i un 30% menys com a mínim d'alts càrrecs.

Sobre la seva investidura, ha assenyalat que és el PSC qui ha de decidir si s'absté en segona votació, però ha remarcat l'actitud 'correcta i constructiva' que han detectat en les converses dels últims dies.

En aquest punt, ha considerat que 'no tindria gaire sentit' obstaculitzar la formació d'un nou govern i l'elecció d'un president, perquè el resultat de les eleccions ha estat molt clar.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Tomas fletxa Valldeoriolf
9 de desembre de 2010, 22.17 h

Com més difícl sigui ser ministre, més be s'hi posarà per ser alguna altra cosa.erò us enganyeu, primer Espanya i després Catalunya. Tot el partit és igual. Catalans de boquilla i espanyols de butxaca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de desembre de 2010, 18.11 h

Confirmat que tindrem botifler en cap. Ja només falta que CiU pacti amb el PP per evidenciar que la majoria de catalans són massoquistes, es deixen enganyar per quatre promeses, es tenen auto-odi, i volen que la seva cultura i llengua desaparegui del panorama.

Ens hem de posar les piles!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.