directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La Barceloneta dóna el tret de sortida a la consulta de Barcelona

Aquest diumenge s'inicia la recollida del vot anticipat amb una prova pilot a la Barceloneta · Dilluns tota la ciutat podrà començar a votar sobre la independència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

A pocs dies de l'aniversari de la gran onada de consultes del 13-D, es dóna el tret de sortida de la que haurà de ser la culminació del procés iniciat a Arenys de Munt, la consulta sobre la independència a la capital del país, Barcelona. Aquest diumenge Barcelona Decideix inicia el vot anticipat amb una prova pilot centrada exclusivament al barri de la Barceloneta, on es desplegaran fins a 14 meses electorals i diversos fedataris que tenen la capacitat de recollir el vot en mà. Durant la jornada s'han programat activitats lúdiques i al llarg del dia s'oferiran dades de participació, per tal d'aconseguir ressò i incentivar la participació al conjunt de la ciutat.
barcelona decideix, consulta barcelona, barceloneta, vot anticipat

barceloneta decideix, consulta barcelona, vot anticipat
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Després de l'experiència de la Barceloneta, l'endemà l'organització posarà en marxa el dispositiu de recollida del vot anticipat a tots els barris de la ciutat. El repte és recollir el màxim de vot anticipat des d'ara fins al 10 d'abril, per garantir una bona participació en la consulta de més envergadura feta fins ara.

Un any després de la històrica jornada del 13 de desembre i un cop més 500 poblacions i mig milió de ciutadans han participat en les consultes sobre la independència, el procés enceta la seva recta final fins al punt més àlgid i també el més complicat, l'assalt de la capital catalana el proper 10 d'abril. Els organitzadors són conscients de les dificultats que comportarà enfrontar-se a una ciutat tant gran com Barcelona, més encara després dels resultats modestos que ha tingut la consulta a ciutats com Tarragona i Lleida. L'arribada de les consultes a la capital també ha despertat interès en els mitjans de comunicació internacionals i ja hi ha moltes peticions de representants polítics d'altres països que volen ser a Barcelona el 10-A per viure l'esdeveniment com a observadors internacionals. 'El món ens estarà mirant', assegurava Barcelona Decideix ja fa mesos en la presentació de la seva estructura organitzativa.

Primers passos a la Barceloneta, un barri de dificultat mitjana
Amb la intenció de promoure al màxim la participació, en aquesta ocasió s'ha optat per iniciar el vot anticipat -que s'ha demostrat que és una base molt important de la participació en les consultes precedents- amb quatre mesos d'antelació. Així, s'ha escollit el barri de la Barceloneta, amb un cens de 10.000 persones, tenint en compte que és un barri considerat de dificultat mitjana per l'organització. Hi haurà un total de 14 meses assistides per voluntaris tant de la Barceloneta com d'altres districtes i d'arreu de Catalunya. L'activitat es concentrarà sobretot a la plaça del Poeta Boscà (Mercat) on s'obrirà oficialment la primera mesa.

La jornada, amb múltiples activitats de caràcter lúdic, servirà per fer una pilot del vot anticipat a la Barceloneta. Durant el dia, tal com es fa habitualment en dies de consultes, s'oferiran dades de participació a la una del migdia i a les vuit del vespre. L'experiència servirà per aplicar-la a la resta de barris de la ciutat, que just l'endemà -dilluns 13 de desembre- la recollida del vot anticipat s'estendrà a tot Barcelona.

Ja fa setmanes que tots els districtes es preparen per a aquest moment. Han ajudat a aquesta posada a punt les Jornades de Barcelona Decideix, que van tenir lloc el 8 i 13 de novembre passat, amb la participació de diversos ponents que han tirat endavant altres consultes arreu del territori.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.