directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 01:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Jordi Dauder rebrà el Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català

Els organitzadors destaquen el talent i la dedicació de l'actor català

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Acadèmia del Cinema Català atorgarà el Premi Gaudí d'Honor 2011 a l'actor Jordi Dauder en mostra de reconeixement per la seva dedicació al món del cinema. L'organització ha destacat que Dauder ha aportat talent i dedicació al cinema català, contribuint a dotar-lo del prestigi i reconeixement que té a l'actualitat. L'Acadèmia del Cinema Català va crear el Premi Gaudí d'Honor per reconèixer aquells professionals amb tota una vida dedicada al cinema i amb una trajectòria important en l'àmbit cinematogràfic. Dauder passarà a formar part dels professionals que se'ls ha atorgat el Gaudí d'Honor, entre els que s'hi compten el director Josep Maria Forn i el cineasta barceloní Jaime Camino.
jordi dauder
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Dauder i Guardiola va néixer a Badalona el 5 de març de 1938. Durant la seva carrera com a actor ha alternat treballs en el món del teatre, el cinema, la televisió i el doblatge, fet que l'ha portat a tenir una llarga trajectòria al llarg de la que ha tractat gairebé tots els gèneres.

Jordi Dauder va emprendre la seva carrera professional com a actor l'any 1988. La fama també va trigar en aparèixer ja que malgrat la seva llarga carrera al teatre i cinema, Dauder no la va conèixer fins que va donar vida a Mateu Montsolís a la sèrie de TV3 Nissaga de Poder (1996-1998).

En el seu recorregut teatral destaca el seu treball a muntatges clàssics com Medea i a obres de Chéjov o Shakespeare, que l'han portat a escenaris com el Teatre Nacional de Catalunya, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Becket o el Centro Dramático Nacional.

Dauder ha treballat al llarg de la seva carrera a més de 60 pel·lícules. L'any 2008 la seva interpretació d'un sacerdot de l'Opus Dei a Camino de Javier Fesser li va valdre el Goya al millor actor de repartiment.

A la seva carrera destaquen Pont De Varsòvia (1990), de Pere Portabella o La teranyina (1990), d'Antoni Verdaguer per les que va guanyar el Premi Sant Jordi de la Crítica al millor actor espanyol. L'actor també ha treballat, entre d'altres, a Si te dicen que caí (1989), de Vicente Aranda; Terra i Llibertat de Kean Loach o El amor y otros demonios (2008), de Hilda Hidalgo. Amb Ventura Pons ha rodat diverses pel'lícules: Amor idiota (2004), Carícies i Amic/Amat (1998) i Anita no pierde el tren (2001).

L'any 2008 interpretà a Manuel Azaña a la pel·lícula Azaña, cuatro días de julio per la que va obtenir el Premi Gaudí al millor actor protagonista. Els seus darrers treballs al cinema han estat a Lope d'Andrucha Waddington, El Monje de Dominik Moll i Catalunya Über Alles de Ramón Termens.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.