directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Àngel Ros insisteix en l'encaix federal de Catalunya amb Espanya de cara al Congrés del PSC

L'alcalde de Lleida creu que el PSC ha de partir dels ideals del catalanisme polític i de progrés

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat aquest dijous que el model del PSC ha de partir dels ideals del catalanisme polític i de progrés tot i que, a la vegada, ha de reconèixer que el país ha de tenir una vertebració amb l'Estat de tall federal. De la mateixa manera que el PSC ha de tenir una vertebració amb el PSOE, encaix que la formació haurà de debatre en el pròxim Congrés del PSC, el qual Ros defensa que se celebri a la tardor, un cop passades les eleccions municipals perquè en aquest temps hi pugui haver en el sí de la formació un 'debat profund' en què s'analitzi l'encaix del PSC en el PSOE o la possibilitat de tenir grup propi al Congrés dels Diputats.

Comparteix
   


Etiquetes
Ros ha explicat que en el Consell d'alcaldes que el PSC celebra aquesta tarda amb càrrecs electes municipals es parlarà de dates i sobre la idoneïtat de celebració del pròxim Congrés del PSC que va anunciar el secretari general de la formació, José Montilla.  Per Àngel Ros, la celebració d'aquest Congrés ha de tenir lloc cap a la tardor, un cop passades les eleccions municipals del maig del 2011, amb tranquil·litat i després d'un període de reflexió interna. Així, ha defensat com a 'positiva' la presència de lleidatans i d'altres persones del territori en llocs de responsabilitat o de direcció del PSC .  

Ros creu que el PSC és un partit que parteix dels ideals del catalanisme polític i que, a la vegada, reconeix que el país ha de tenir una vertebració amb l'estat, de la mateixa manera que el PSC ha de tenir vertebració amb el PSOE, encaix que la formació haurà de debatre en el pròxim congrés del PSC, ha dit l'alcalde. Un cop superat el model autonòmic 'producte de la transició', ara cal tendir cap a un model d'Estat federal. Per Ros, 'hem de començar construint la base d'un partit de progrés des del catalanisme polític'.

L'alcalde de Lleida no s'ha volgut mullar sobre la necessitat que el PSC disposi de grup propi al Congrés. Per Ros, la formula en què es materialitzi l'encaix del PSC dins el PSOE o la creació del grup propi seran alguns dels punts del 'debat profund que s'ha de tenir al Congrés del partit'.  





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
10 de desembre de 2010, 13.08 h

Pobres il·lusos!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Titani fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
9 de desembre de 2010, 23.18 h

Insisteix, insisteix Angelet, ja arribarà el dia que obris els ulls i vegis el vostre error, però no passa res, és costum vostra entre els sociates del PSOE-C, equivocar-vos i fotre la pota repetides vegades, més del normal, abans de donar-vos compte de la realitat. Apa, aprofiteu bé el vostre dret a errar-la, doncs n'arribeu a ser uns grans professionals de la pífia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de desembre de 2010, 19.57 h

Jo em pensava que això de l'"encaix" o del "federalisme" era quelcom del segle passat però, llegeixo que encara hi ha partits que estan ancorats al passat!

N'hi ha que ens volen esclaus, encara!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.