directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Interrompen una conferència d'Alfonso Guerra per reclamar "prou ingerències" amb l'Estatut

En la inauguració de la temporada al Romea

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Dos joves han irromput aquest dilluns una conferència de l'exvicepresident espanyol i president de la Fundació Pablo Iglesias, Alfonso Guerra, amb pancartes signades per la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), amb el lema 'Ni Guerra ni el TC decidireu en contra del nostre poble. Prou ingerències'. Els dos joves han estat desallotjats, entre alguns crits del públic, i Guerra, l'artífex de la ribotada de l'Estatut català, els ha recriminat la 'intolerància'. L'exvicepresident espanyol ha fet una conferència a Barcelona on ha parlat exclusivament sobre 'La política cultural de la II República', títol de la xerrada, i ha evitat parlar sobre actualitat política, com ara la negociació d'un nou finançament per a Catalunya.

Comparteix
   

La conferència de Guerra, titulada 'La política cultural a la II República', ha servit per obrir la temporada del Teatre Romea. L'exvicepresident ha estat presentat per l'actor Carles Canet. A la conferència hi han assistit unes 300 persones, entre les quals hi havia el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz.

Just a l'inici de la conferència de Guerra, dues persones de la Plataforma pel Dret a Decidir (PPD) han interromput les seves paraules per mostrar dos cartells amb el lema 'Ni Guerra ni el Tribunal Constitucional decidireu en contra del nostre poble. Prou ingerències!'. Tots dos han estat desallotjats de forma immediata pels responsables del teatre.

A la sala s'han sentit crits de 'fora nazis' i 'pallassos', mentre que Guerra ha assegurat que 'un esperit d'intolerància semblant va acabar amb la República de la que els parlaré'. A l'acabar l'acte, en declaracions al mitjans de comunicació, Guerra s'ha limitat a lamentar la 'intolerants', ja que 'la intolerància sempre està en petits grups a totes les parts del món'. El diputat socialista ha evitat parlar de qualsevol altre aspecte de l'actualitat.

Fa pocs dies, unes declaracions de Guerra van aixecar una certa polseguera política, ja que va alertar que la unitat catalana a favor de més recursos per a Catalunya podia fer caure el govern espanyol del PSOE i promoure un executiu del PP amb suports de partits nacionalistes. A més, va alertar que 's'és socialista o no s'és socialista', en referència a l'actitud del PSC i del president de la Generalitat, José Montilla. Aquest últim va replicar que Guerra no era ja una 'veu representativa' del PSOE.

Guerra, però, ha evitat entrar a parlar sobre aquesta qüestió i s'ha limitat a la conferència sobre la política cultural de la II República, sobre la qual n'ha fet una defensa. 'La República era per als seus principals protagonistes un projecte cultural', ha assegurat, 'que comprenia tant la concepció elitista d'Ortega, com els ateneus llibertaris'.

A més, ha assegurat que es considera la cultura 'com a part integrant de la justícia social' i hi havia una 'visió utòpica de la funció de l'educació'. De fet, ha afegit, va ser 'nomenada la república d'intel·lectuals i professors'.

Guerra ha destacat l'esforç que es va fer per fer arribar la cultura a tota la població, tot i l'alt índex d'analfabetisme que existia. I portar-la sobretot, ha dit, a l'àmbit rural, en aquell moment 'aliè al progrés i als mitjans per participar en ell', ja que estava en un 'aïllament'. Guerra ha remarcat l'esforç del govern republicà per crear biblioteques municipals i de 'missions pedagògiques'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
16 de setembre de 2008, 17.02 h

Mira que intento ser tolerant, però aquest home em treu de pollaguera i mes el fet de que sigui rebut al nostre pais com si res, quan ja fa temps que s'el hauria d'haver declarat persona "non grata" a Catalunya. Indiferencia absoluta es el que es mereix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Marcel fletxa Barcelona
16 de setembre de 2008, 14.31 h

molt bé per la PDD els intolerants són els que ens reallen els nostres drets


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de setembre de 2008, 11.13 h

Sí, clar que son gent de la PDD, és el mateix logo que es va presentar a l'acte del dia 7 de setembre, el mateix de l'acció del dia 10 a Madrid. De fet és el logo renovat de la PDD. La PDD ha fet servir diferents logos, potser els crítics no els hi agradi, potser és que no tenen gent per fer aquestes coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
dani fletxa reus
16 de setembre de 2008, 10.43 h

Aqiuest Guerra es un provocador, portat pels espanyolistes que manen a Catalunya, que cony esperava?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
llena fletxa Santa Susanna
16 de setembre de 2008, 08.56 h

Mireu el logo, no són de la PDD aquests, són uns altres.



Quan doneu la informació, doneu-la completa, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.