directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'ONU critica les pressions de les empreses a Wikileaks

L'alta comissària de Drets Humans defensa la prevalença de la lliure expressió si els tribunals no diuen el contrari

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alta comissària de les Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay, ha denunciat aquest dijous les pressions que exerceixen algunes companyies contra Wikileaks. Aquestes mesures podrien constituir una violació del dret de Wikileaks a la lliure expressió, segons Pillay. 'Si Wikileaks ha comés un delicte, que s'iniciï llavors un procés judicial, però no s'hauria de fer pressió ni intimidació a través de tercers', ha expressat l'alta comissària en una conferència de premsa a Ginebra. En els darrers dies, Visa, Mastercard, Amazon i Paypal han rescindint els comptes de Wikileaks després que el portal de Julian Assange hagi començat a publicar documents comprometedors de la diplomàcia dels EUA.
Navi Pillay, onu, dret humans
Comparteix
   


Etiquetes
Els moviments que han fet algunes companyies internacionals per pressionar Wikileaks no han agradat a l'alta representant de l'ONU per als Drets Humans. 'Estic preocupada per les informacions que apunten que algunes companyies de banca, targetes de crèdit i proveïdores de serveis d'Internet estan bloquejant les vies de donacions a Wikileaks', ha expressat Pillay, segons informa Reuters.

En aquest sentit, la representant de l'ONU ha defensat la lliure circulació de la informació, un dret que, ha dit, només pot limitar una instància judicial competent.

Atacs i contraatacs
Els atacs de pirates informàtics afins a Wikileaks han provocat problemes en les darreres hores en els sistemes de les companyies Visa, Mastercard, Amazon i Paypal, després que aquestes hagin anunciat que liquidaven els serveis que oferien al portal d'Assange.

El fiscal general dels EUA, Holder, ha assegurat aquest dijous que es preveuen més atacs similars als que s'han produït a portals webs com 'Amazon.com'. Les xarxes socials 'Facebook' i 'Twitter', per la seva banda, han tancat el perfil d'un grup d'activistes de suport a Wikileaks al·legant que des d'aquesta pàgina es planegen atacs il·legals a webs.

El fundador de Wikileaks, l'australià Julian Assange, continua arrestat a Londres per unes presumptes violacions a dues joves. El primer ministre rus, Vladimir Putin, ha dit aquest dijous que l'arrest d'Assange mostra la 'hipocresia' d'occident: 'És molt democràtic tenir retingut al senyor Assange a la presó? És això la democràcia?', ha afirmat Putin.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.