directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod-Rovira demana l'alliberament d'Otegi 'per sentit comú'

'Defensar la via democràtica, en una democràcia, no és cap delicte', defensa el Vicepresident en funcions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

'Defensar la via democràtica, en una democràcia, no és cap delicte'. Així ha valorat el vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, la decisió de l'Audiència Nacional espanyola d'absoldre Arnaldo Otegi. Carod ha celebrat que finalment el tribunal hagi absolt Otegi juntament amb dos líders de Batasuna més, Josep Permach i Joseba Alvárez, per un delicte d'enaltiment a ETA. Carod-Rovira remarca la 'paradoxa' del fet que se l'acusés d'enaltiment pel seu míting a Anoeta, el novembre del 2004, on 'anunciava que l'esquerra abertzale optava per la via exclusivament política per a la resolució del conflicte basc'.
L'Audiència Nacional espanyola ha absolt aquest dijous l'exdirigent de Batasuna Arnaldo Otegi del delicte d'enaltiment del terrorisme pel qual va ser acusat pel míting d'Anoeta del 14 de novembre. Carod-Rovira ha celebrat la decisió, com també ho ha fet el diputat republicà Joan Ridao. El vicepresident en funcions explica en un article al seu bloc titulat 'Otegi askatu' que va parlar telefònicament amb Otegi quan estava preparant el seu parlament a Anoeta i el va animar 'a parlar amb claredat a favor de la via política'.

Amb motiu de l'absolució, Carod-Rovira es felicita perquè 'ara un tribunal especial espanyol com és l'Audiència Nacional espanyola ha considerat el més normal del món: que defensar la via democràtica, en una democràcia, no és cap delicte'.

Segueix empresonat
Malgrat que Otegi ha estat absolt segueix a la presó. I és per això que Carod-Rovira n'ha demanat l'alliberament, perquè 'què hi fa Otegi a la presó, en presó preventiva, sense condemna, quan el seu lloc hauria de ser al carrer per dirigir l'estratègia política de l'esquerra abertzale?'. I exclama: 'Otegi askatu, per sentit comú!'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.