directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carod suggereix que ERC i els catalanistes de PSC i ICV es fonguin en una sola plataforma electoral

Considera que els republicans han fet una campanya 'pèssima' renegant del Govern i centrant-se en el referèndum · 'A la independència no només s'hi arriba des d'Arenys de Munt', afirma

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident d'ERC i vicepresident del Govern en funcions, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha trencat el silenci que mantenia després de les eleccions del 28-N per revelar en què creu que consisteix la 'nova etapa' que Catalunya necessita. Carod ha criticat durament l'estratègia 'pèssima' del partit que ha 'renegat' de l'obra de Govern i s'ha presentat a les eleccions 'sense voler jugar a primera divisió', preocupat per formacions extraparlamentàries i proposant un referèndum d'independència en un context de crisi econòmica. Carod proposa com a alternativa de futur que ERC s'integri en una plataforma electoral amb els catalanistes del PSC i ICV que aglutini el centre-esquerra nacional tal i com ho fa CiU a l'espai del centre-dreta. L'objectiu és que hi tinguin cabuda totes les sensibilitats que estan a favor de l'Estat propi, ja siguin independentistes o federalistes.
Carod admet que ja ha tingut converses amb Montserrat Tura, Antoni Castells, Ferran Mascarell o Ernest Maragall i constata 'un alt nivell de coincidència'.

'No podem deixar que només sigui nacional el centre-dreta'
Després d'haver propiciat els dos governs tripartits, Carod s'emmiralla en la força electoral de CiU que ha aconseguit agrupar 'ideologies tant diferents com el liberalisme de CDC i la democràcia cristiana d'UDC i junts han governat Catalunya'. Com a contrapès, considera que 'per patriotisme' el centre-esquerra català no pot deixar que 'només sigui nacional el centre-dreta'. És per això que veu necessari que els republicans s'uneixin amb els catalanistes del PSC i ICV per oferir a l'electorat 'progressista' i que vol un Estat per a Catalunya -ja sigui independent o federat amb l'Estat espanyol- una única candidatura a les eleccions tal i com fa CiU.

El vicepresident en funcions del Govern ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que ha mantingut converses amb representants del sector catalanista del PSC com Montserrat Tura, Ferran Mascarell, Antoni Castells o Ernest Maragall amb qui ha constatat un 'alt nivell de coincidència'. Amb tot, els ha interpel·lat en la seva condició de federalistes preguntant-los com pensen arribar a l'Estat federal. Carod veu que 'fa més d'un segle que l'esquerra catalana viu de la rèmora del federalisme' i insta el PSC a triar d''una vegada' entre el PSOE i Catalunya.

'A la independència no només s'hi arriba des d'Arenys de Munt'
Qui va fixar el 2014 com a data per celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya critica ara que els republicans hagin plantejat una campanya electoral pivotant sobre el referèndum i el concert econòmic. 'Quan les coses van mal dades el primer problema nacional que tenen els Països Catalans és la crisi econòmica', assegura taxatiu. És per això que critica durament la campanya 'pèssima' i 'a la defensiva' que han fet socialistes i republicans. A ambdós partits els retreu la renuncia a defensar l'obra de Govern 'com si s'haguessin de defensar d'alguna cosa'. Concretament creu que l''error màxim' d'ERC ha estat 'no voler jugar a primera divisió' prenent com a referents a formacions extraparlamentàries. 'És enviar un missatge a la societat com si el teu terreny fos l'oposició', rebla.

Quant a l'entrada de Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament amb bona part dels vots provinents d'un electorat descontent amb l'aposta d'ERC pel tripartit Carod -que ha descartat assumir cap responsabilitat d'aquest daltabaix electoral- afirma que és indicatiu de que 'una part de l'electorat republicà es pensava que era d'esquerres només perquè era independentista o que vol la independència ja'. 'Jo també vull la independència ja', diu en to sorneguer i afegeix: 'Però a la independència no s'hi arriba des d'Arenys de Munt'.

'Fa més d'un any que no parlo amb Joan Puigcercós'
Carod ha revelat que fa més d'un any que no parla amb Joan Puigcercós a qui ha criticat per no haver dimitit després dels resultats electorals. 'En qualsevol país de llarga o curta tradició democràtica, un candidat que ha fet perdre més de mig milió de vots i més de la mietat dels diputats només té una sortida digna, que és assumir les responsabilitats com ha fet el president Montilla', conclou.

Tot i això, ja ha avançat que no assistirà al Consell Nacional que el partit ha convocat per al 18 de desembre on es discutirà si Puigcercós ha de continuar al capdavant d'ERC. 'És una etapa tancada', ha sentenciat Carod alhora que ha condicionat la seva militància al partit a la línia que segueixi en un futur. Si no és així, afirma que es veurà obligat a 'canviar de partit per continuar defensant les mateixes idees'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
Pau fletxa Cardedeu
11 de desembre de 2010, 18.31 h

En Carod repapieja..........ERC ha de seguir essent ERC, no volem invents del TBO !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de desembre de 2010, 07.53 h

De fet el que proposa en Carod és presentar-se com una coalició anomenada tripartit, sense la mandanga que ja no es creu ningú de les "equidistàncies".

Jo crec que si, que ho hauriau de provar, us hauriau de presentar en una candidatura que s'anomenés "Tripartit" de la mateixa manera que CDC i UDC es presenten en una coalició que es diu CiU...l'èxit està assegurat, sobre tot perqué així ja no s'enganya a ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Víctor fletxa Sant Esteve Sesrovires
11 de desembre de 2010, 05.44 h

Des que puc votar, ja fa uns quants anys, i sempre que ho he pogut fer he votat ERC. Ho he fet perquè soc d'esquerres i independentista i crec que la política l'ha de fer el poble i no els "cabdills". Mentre ERC sigui assembleari continuaré votant ERC perquè, tard o d'hora, encertarem en la manera d'explicar les coses. Amb seny, coherència, sense giragonses i amb un missatge clar, durador i contundent, amb gent que estructuri el partit des de la militància i la consciencia nacional i de t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Jaume fletxa Sitges
11 de desembre de 2010, 00.30 h

Benvolgut Josep Lluis: no comparteixo de cap manera aquesta manera d'actuar, sona a revenja per no guanyar un congrés, per perdre el protagonisme que vas tenir, per no voler acceptar qué es el colectiu el que importa. Has estat un referent per la gent d'Esquerra, ho podries continuar sent, en altres estaments i situacions, en cap moment l'actual direcció ha parlat malament de tú. Ho sento no ho comparteixo ni ho entenc, pero aquest és el mal d'Esquerra, constanment hem de veure com algú q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
jo mateix fletxa el meupoble
10 de desembre de 2010, 22.48 h

Estimat Josep Lluís, amb tu sempre, on sigui i quan sigui. Gràcies per tots aquests anys dedicats a la causa (i amb això no vull dir pas que ja has fet prou !!! encara tens corda, cullons !!!) Si quan anaves als restaurants la gent (cafres espanyolistes casposos) s'aixecaven, bona senyal, es que anaves per bon camí, i la caverna mediàtica s'encarregava de la resta. A l'estat espanyol, quan algú s'atreveix a dir en veu alta que és independentista, la merda li cau de tot arreu, i la merda ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Tiko fletxa Sants
10 de desembre de 2010, 22.36 h

Carod sempre ha treballat dur per una ERC forta, des del centre cap a l'esquerra i des del federalisme a l'independentisme, perquè dins d'aquest quadrant se situa la gran majoria dels catalans (que, per cert, han dit a les urnes que això de la independència exprés no pot ser la prioritat).

Cal insistir en l'esquerra nacional lliure, bastint noves propostes econìmiques i socials des de l'esquerra, construint des del govern les eines d'estat que necessitem, condicionant la política en favo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Un de la terra fletxa Barcelona
10 de desembre de 2010, 21.04 h

Senyor Carod,
vostè la va cagar notablement l'última legislatura. No va saber administrar bé els vots que confiaren en vostè per segona vegada. Molts d'aquests vots confiaren que vostè havia entès el missatge del seu electorat. Aleshores havia d'anar a l'oposició senyor Carod. Havia d'esperar, esperar simplement. Esperar què? Esperar que se la fotessin els dos partits regionalistes per excel·lència: CIU i PSOE. Ara tindria moltissims més vots dels que tindria aleshores. I el somni d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Josep anton fletxa Barcelona
10 de desembre de 2010, 20.10 h

#22
Una bona colla de militants ho haurà fet en aquestes eleccions. Quan els propis quadres voten Puigcercós amb el nas tapat o voten nul, algú hauria de dimitir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Josep anton fletxa Barcelona
10 de desembre de 2010, 20.07 h

El titular real és: CAROD CREU QUE PUIGCERCÓS HAURIA DE DIMITIR.

I el comentari seria:

... com el 52% dels nostres votants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 de desembre de 2010, 19.55 h

#26 La propera parada de'n Carod és el P$OE, el seu estimadissim P$OE.

Allà es retrobarà amb tota la patuleia que actualment diritgeix Esquerra, avants ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.