directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Iniciativa del País Valencià al·legarà contra el projecte del dipòsit de gas natural subterrani Castor

S'obren els 30 dies d'exposició pública

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Iniciativa el País Valencià al·legarà contra el projecte d'emmagatzemament subterrani de gas natural Castor, publicat en el BOE i el DOGV aquest dimecres i que estarà 30 dies en exposició pública. Segons els ecosocialistes, aquest projecte suposa un hipoteca 'de per vida' per al futur econòmic i social del Baix Maestrat i del Montsià i asseguren que no s'ha buscat el consens necessari entre municipis veïns per a un projecte d'aquesta magnitud. En aquest sentit, el representant d'Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha recordat que la construcció de la planta d'operacions transformaran per sempre la zona i afirma que 'no precisament de manera positiva'.

Comparteix
   

El projecte Castor de l'empresa canadenca Escal UGS preveu aprofitar l'antic pou petrolífer Amposta per fer un dipòsit submarí de gas amb una capacitat d'1,3 bilions de metres cúbics, un gasoducte de vint quilòmetres, i una planta de tractament a la desembocadura del riu Sénia al terme de Vinaròs, però a tocar del nucli urbà d'Alcanar. El projecte podria tenir un cost d'uns 925 milions d'euros.

Els ecosocialistes estan a l'espera de la resposta del ministre d'Indústria espanyol a les peticions i recomanacions presentades al Congrés pel diputat Joan Herrera però afirmen que amb la tramitació actual tot indica a que el PSOE continua apostant per aquest projecte 'irracional'. 'Apostar encara avui en dia per les energies no renovables i altament perilloses i castigar una de les zones que no es caracteritza per ser de les màximes consumidores no té defensa davant l'opinió pública', ha explicat Mulet.

El representant d'Iniciativa a les comarques de Castelló creu que aquestes instal·lacions, que suposen un risc per a tot l'entorn, es tramiten d'esquenes a la opinió dels pobles de les dues comarques afectades, un model de 'com no s'han de fer les coses', conclou.

El diputat Herrera ja va advertir a Indústria que el 1998 es va signar el Conveni d'Aarhus, ratificat per l'estat espanyol, el qual estableix, segons Iniciativa, un procés de participació del públic en la presa de decisions relatives a activitats específiques, entre les que estan les activitats del sector de l'energia. En concret, Mulet ha especificat que s'hi troben les relatives a les indústries de gasificació, en les que entra de ple el projecte Castor. 'A pesar d'això, s'ha negat la capacitat de consulta i valoració els municipis de tota l'àmplia zona potencialment afectada per aquest projecte', ha conclòs Mulet.

Manifestació ara fa un any


Cal recordar que ara fa un any més de 5.000 persones sortien al carrer per demanar la retirada del projecte del dipòsit de gas, al que s'oposa en ple en consistori d'Alcanar però que compta el suport de l'ajuntament de Vinaròs.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.