directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Catalunya és el major centre mediterrani d'islamistes, segons els EUA

WikiLeaks revela que la comunitat islamista a Barcelona, Tarragona, L'Hospitalet, Badalona i Reus preocupa a Washington

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Estats Units defineixen Catalunya com 'el major centre mediterrani d'activitat de radicals islamistes' i els serveis d'intel·ligència nord-americans estan preocupats per la 'forta implantació de la comunitat paquistanesa i marroquina a Barcelona i l'efervescent activitat d'islamistes en localitats com Tarragona, L'Hospitalet, Badalona i Reus'. Així ho expliquen els documents de l'ambaixada nord-americana a Madrid filtrats per WikiLeaks i fet públics a través del rotatiu espanyol El País aquest dissabte. Per combatre el terrorisme islamista i el crim organitzat, el govern dels EUA va crear l'octubre del 2007 una 'multiagència d'intel·ligència' a Barcelona.

Comparteix
   

Un informe secret de l'ex-ambaixador dels EUA a Madrid Eduardo Aguirre explica que l'alta immigració, tant legal com il·legal, des del nord de l'Àfrica (Marroc, Tunísia, Algèria), així com del Pakistan i Bangla Desh fa de Catalunya 'un iman per reclutar terroristes'. L'informe, de fa tres anys, recull dades oficials, que estimen que a Catalunya hi vivien uns 60.000 pakistanesos, la majoria homes, solters i sense documentació, així com molts immigrants del nord da l'Àfrica. 'Viuen al marge de la societat espanyola, no parlen la llengua, sovint estan aturats i tenen pocs llocs per practicar la seva religió amb dignitat'. Unes circumstàncies que, segons Aguirre, 'proporcionen un terreny fèrtil per al reclutament de terroristes'. 'Catalunya s'ha convertit en la primera base d'operacions per l'activitat terrorista', conclou la filtració.

'L'amenaça a Catalunya és evident. Els EUA han de saber qui i què circula per aquesta àrea entre Argèlia, Tunis, Rabat i el sud de França. El Consolat de Barcelona seria la plataforma ideal per la central, perquè té prou espai, comunicacions segures i una bona localització', diu un dels cables a què ha tingut accés preferent el rotatiu espanyol.

Tràfic de drogues i xarxes criminals
L'informe assegura, a més, que Catalunya és la porta d'entrada als mercats europeus de la cocaïna d'Amèrica del Sud, el cànnabis del Marroc i l'heroïna de l'Afganistan. Segons un informe del Departament del Tresor nord-americà citat al document, l'estat espanyol és la base europea per blanquejar els beneficis dels traficants. 'Funcionaris nord-americans i espanyols consideren que Barcelona és la base operacional per la distribució i el finançament dels càrtels de cocaïna colombians', afirma el document.

El cable secret també cita l'aeroport de Barcelona com un dels més utilitzats per les màfies dedicades al tràfic de persones, segons informes nord-americans. 'Les autoritats espanyoles ens diuen que màfies de xinesos, romanesos i albanokosovars s'han establert a Catalunya, s'estenen per la costa mediterrània i guanyen terreny', explica la filtració citant grups amb entrenament militar i criminal que dirigeixen xarxes de prostitució; una organització criminal russa dedicada a la pornografia infantil; i grups ucraïnesos, lituans i xinesos establerts a Barcelona, Tarragona i València.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
14 de desembre de 2010, 11.45 h

Homes no sigueu tan exagerats. Nosaltres com que som tan llestos i tothom calla, el què fem és importar mà d'obra qualificada. A nosaltres per què ens ha d'interessar importar cervells privilegiats, si els que tenim els deixem que marxin, a canvi d'importar gent com aquesta ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa GIRONA
13 de desembre de 2010, 10.45 h

La unica solucio ens agradi o no ens agradi pasa per votar a PLATAFORMA X CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Titani fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
12 de desembre de 2010, 13.35 h

Notícies com aquesta són les que justifiquen irrefutablement la necessitat que té Catalunya de recuperar les competències amb fronteres, immigració, defensa, lluita antiterrorista i unes quantes més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
12 de desembre de 2010, 01.14 h

I mentres tant el Barça patrocinant Qatar....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de desembre de 2010, 18.32 h

Què succeeix amb aquesta informació?
Molt senzill: si l'aeroport de Barcelona és un dels més utilitzats per les màfies, dóna pretext al govern central per deixar de potenciar el corredor mediterràni, doncs el podrien utilitzar els mafiosos per transportar encara més mercaderies, d'aquesta forma (indirectament) estàn obligant a Europa a triar per la travessia central dels Pirineus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Isidre fletxa Calella
11 de desembre de 2010, 16.23 h

aixo ho arreglaria rapidament fletant uns quants avions........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.