directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La consulta de Barcelona arrenca amb un 20,2% de participació a la Barceloneta

Exitós tret de sortida als quatre mesos de recollida del vot anticipat pel 10 d'abril · Laporta, Tena i Muriel Casals ja han votat

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Des d'aquest diumenge i fins el 10 d'abril, els barcelonins ja poden pronunciar-se a favor o en contra de la independència de Catalunya. L'inici de la recollida del vot anticipat de la consulta de Barcelona Decideix ha tingut lloc a la Barceloneta, on només en aquesta primera jornada s'ha aconseguit un 20,2% de participació, en votar 2.021 dels 10.002 electors censats al barri, a més de 1.587 empadronats a d'altres zones de la ciutat. Durant aquest primer dia de votacions anticipades, que s'allargaran fins el dia de la consulta, ja han passat per les urnes els regidors Xavier Florensa i Ester Capella, així com la regidora de CiU Mercè Homs o els futurs diputats al Parlament per Solidaritat Catalana Joan Laporta i Alfons López Tena. També ha votat la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. El 10 d'abril també s'espera que voti el nou president de la Generalitat, Artur Mas, que per Sant Jordi ja va anunciar que 'òbviament' que ho faria.
L'objectiu implícit dels organitzadors és que la consulta mobilitzi més ciutadans que la consulta organitzada al maig per l'ajuntament sobre la reforma de la Diagonal, en què només un 12,17% van exercir el seu dret a vot.

Per poder assolir aquesta fita, durant la jornada d'aquest diumenge ja s'han programat tot un seguit d'activitats lúdiques i al llarg del dia s'oferiran dades de participació, per tal d'aconseguir ressò i incentivar la participació al conjunt de la ciutat. A partir d'aquest dilluns, també es posarà en marxa el dispositiu de recollida del vot anticipat a tots els barris de la ciutat.

Refundació de la coordinadora nacional
Paral·lelament a l'inici de la recollida del vot anticipat a Barcelona, la Coordinadora Nacional de les Consultes es va reunir aquest dissabte en assemblea i va decidir constituir-se com a entitat 'i realitzar tots els tràmits legals per aconseguir-ho al més aviat possible, adoptant uns estatuts adequats als objectius de la coordinadora'.

La nova entitat elaborarà un full de ruta 'a seguir per després de la consulta de Barcelona, el primer punt del qual passa per donar suport i participar en la conferència nacional per a l'Estat propi, com a pas previ a la constitució de l'Assemblea nacional catalana'.

Vots secrets i custodiats per l'organització
Cal recordar que els vots emesos a partir d'aquest diumenge no seran escrutats, els sobres no seran oberts i, per tant, no es donaran dades sobre el signe del vot, els sí o els no o els vots en blanc emesos. Els sobres de vot anticipat seran custodiats per l’organització i seran oberts a l’abril quan finalitzi la consulta. De moment, només s’oferiran dades de participació.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
14 de desembre de 2010, 00.02 h

El nostre estat no estaria basat en l'odi a Espanya ni a França ni a Itàlia; per això no voldríem imposar el català en el territori propi de l'espanyol, del francès o de l'italià.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa Badalona
13 de desembre de 2010, 20.00 h

Celestí tu pots tindre l' opinió que vulguis, si algun dia ens independentzem m' agradaria a abans de ratificar-lo diguesiu com diuen aquesta gent que a la gent que parli castellà s' els perseguirà o que no hi haurà cap possibilitat d' estudiar en castellà per que estarà prohibit per llei. Més que res per que ningú s' enganyi, si voleu construir un estat basat en l' odi com l' espanyol amb mi no compteu i amb molts castellanoparlants tampoc...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
13 de desembre de 2010, 18.54 h

Imposar el català a Espanya seria "fer el mateix que criticàvem a Franco".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lluís fletxa Girona
13 de desembre de 2010, 16.07 h

#16 És evident que aquest independentisme de trabuc i barretina com tu l'anomenes és caduc, per no dir impossible al S. XXI , i em penso que si existeix és francament minoritàri. El que cal és construir un país on tots hi estiguem cómodes, democràtic, modern, vanguardista, volem l'excelència i no ens conformem amb menys. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Jaume fletxa Badalona
13 de desembre de 2010, 15.11 h

Jo estic acollonit senyors, avui he llegit algunes coses a forums de gent independentista m' han fet molta por. Jo voto independentista i em considero també independentista però d' una Catalunya que sigui un exemple de llibertat, democràcia... Sigui un pais més pròsper, que funcioni bé i del que tots els catalans ens sentim orgullosos... i el que he llegit allà no em genera cap orgull. La meva familia és castellanoparlant, tots sabem parlar català i defensem que el català ha de ser l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Salva fletxa Països Catalans
13 de desembre de 2010, 12.45 h

Trobo que les consultes son un veritable exercici democràtic encara que tinguin poca incidència de votants.
Aquesta de Barcelona serà la més important de totes pel tema del resò internacional. Ànims a tots els voluntaris i bona feina.

Jo he estat voluntari en el seu dia i al meu poble i tinc molt bon regust de tot plegat... de cap manera trobo que el meu esforç i el dels companys vagin ser en va.

Potser la realitat que ens costa d'acceptar és que tot plegat serà un procés força lla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ricard TT fletxa Barcelona
13 de desembre de 2010, 11.55 h

#13 Manel: Moltes gràcies a tots aquests que voteu per la independència a les consultes però que a l'hora de la veritat i convertir-ho en diputats voteu CiU!... Com a militant independentista que ha estat treballant durant mesos, fent mitins, enganxant cartells, fent actes de difusió dels arguments independentistes, acudint a actes d'altres formacions independentistes per recolzar-los amb presència de companys (d'una altra candidatura, però companys independentistes a la fí) em sento m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Manel fletxa BCN
12 de desembre de 2010, 23.30 h

Moltes gràcies a tots aquests que dieu que ja no serveix de res fer la consulta, que és un fracàs...Com a voluntari i com a persona que ha estat treballant avui a la Barceloneta em sento molt agraït per aquests comentaris...ANEU A CAGAR SI-US-PLAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
borinot fletxa Barcelona
12 de desembre de 2010, 23.01 h

Aquests comentaris que diuen estar en contra de la consulta per poca participació, etc, probablement son anti-independentistes. Perquè estan contestant sobre una notícia bomba d'un 20,2% de participació al primer dia en un barri com la Barceloneta.

Cal recordar una cosa. Des de les consultes, l'independentisme s'ha disparat. Tots els analistes diuen que una part molt important d'aquest creixement és per les consultes, l'altra part és pels esforços del Tribunal Constitucional i de govern... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pepet fletxa Tarragona
12 de desembre de 2010, 21.58 h

Crec que la consulta a Barcelona arriba massa tard. Per rahons polítiques, és a dir, per precions dels partits pq no fós avand o durant la campanya electoral s'ha esperat massa temps a fer-la. Farem el ridicul pq ni els més convençuts estàn mental i mediàticament mobilitizats.... . El temps de les consultes ja ha passat, han servit per posar el debat sobre la taula i han fet una gran, enorme feina, però ara ja és hora de començar a pensar altres coses.
Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.