directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC rebutja un congrés extraordinari i es renovarà després de les municipals

Tot i reconèixer la 'magnitud' de la patacada electoral aposten per un procés de renovació 'reflexiu'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell Nacional del PSC ha aprovat aquest diumenge una resolució política de concòrdia en la qual constata la 'magnitud' de la derrota electoral del 28-N i que aquesta requereix un 'debat aprofundit' que porti a una renovació del partit. Tot i això, els socialistes han descartat un Congrés extraordinari per escollir la nova direcció abans de les municipals. D'aquesta manera, els socialistes han refermat la confiança en José Montilla perquè condueixi el partit fins el Congrés de la tardor, on finalment s'articularà la tant proclamada 'renovació'. La reunió del Consell ha estat llarga, d'unes cinc hores, amb l'absència destacada de la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, una de les més ben postulades per substituir Montilla.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
'La magnitud de la nostra derrota indica la necessitat d'un debat sobre la imprescindible renovació del partit', assegura la resolució pactada, tot dient que aquest procés es veu 'afavorit' per les decisions de Montilla de no tornar a ser diputat i no tornar a optar al lideratge del PSC. Els socialistes creuen que 'l'anàlisi dels resultats i el necessari impuls a la renovació del PSC requereixen d'un debat aprofundit del conjunt del partit que haurà de culminar en el proper congrés ordinari que serà convocat després de les eleccions municipals'. El text afegeix que una eventual convocatòria de congrés extraordinari 'que es limités a elegir una nova direcció del partit ha estat rebutjada' per tal 'd'afavorir un debat obert sense condicionants electorals com el que suposen les eleccions municipals del maig del 2011'.

Entre les causes de la derrota, s'assenyalen 'els errors comesos pel Govern i els partits que l'integren', que 'han incidit de forma negativa en un context ja prou difícil marcat per la crisi', les 'incerteses' sobre l'autogovern i la 'feblesa' de l'esquerra europea.

Presència de Castells, absència de Chacón

En el capítol d'altes i baixes, al Consell Nacional no hi ha faltat aquest cop el conseller d'Economia i Finances i membre de l'ala catalanista del PSC, Antoni Castells, que no va estar present durant la nit electoral i no va assistir a la reunió de l'executiva del dia després dels comicis. En canvi, l'absència més destacada ha estat la de la ministra de Defensa, Carme Chacón. Hi ha hagut moltes intervencions, entre les quals les d'alguns alcaldes, conscients que han d'afrontar unes eleccions d'aquí a uns mesos.

Segons fonts coneixedores del contingut de les intervencions, el debat ha girat al voltant de la necessitat d'obrir un procés de reflexió i fer aquest 'debat aprofundit' en el marc del congrés de la tardor, i per prioritzar ara les eleccions municipals, que consideren una oportunitat per centrar-se en 'els problemes de la gent' i no en els propis. A més, un altre argument que s'ha sentit és que, tot i que l'acció del Govern en aquests últims ha transformat el país, ha fallat el discurs.

Per part del sector més catalanista del PSC ha pres la paraula Montserrat Tura per demanar una reflexió sobre la necessitat de redefinir la relació amb el PSOE i explicar-la millor, segons fonts del partit. Una posició en la línia del que han anat dient altres dirigents del sector catalanista del PSC, com Antoni Castells i Ernest Maragall. De tota manera, les mateixes fonts han indicat que no s'ha generat un debat a l'entorn del grup propi, mentre algunes veus han demanat que no es reduís el debat només a aquesta qüestió.

Els alcaldes, predisposats a 'contribuir en el futur lideratge'

La segona resolució ha estat proposada pel Consell d'Alcaldes del partit, que ja es va reunir aquesta setmana per aprovar una declaració i ara han plantejat una resolució en una línia similar al Consell Nacional. En el text, també aprovat per unanimitat, insta el conjunt de militants 'a debatre el futur del partit amb totes les opinions expressades lliurement i de manera intensa a partir del moment en què es convoqui efectivament el congrés', és a dir, després de les municipals del maig. De fet, aquests últims dies els alcaldes han anat fent crides a la responsabilitat de tothom davant la proximitat dels comicis locals.

Els alcaldes han mostrat la seva 'predisposició' a contribuir a enriquir el debat amb les seves 'aportacions' i també a 'contribuir al futur lideratge del PSC a Catalunya'. 'Els alcaldes i alcaldesses tenim la confiança de la ciutadania per governar amb la màxima eficiència i eficàcia els nostres municipis i reafirmem que aquesta és la nostra prioritat', han reblat. De fet, creuen que cal treballar perquè el PSC segueixi sent 'la referència municipalista' i 'el partit majoritari en l'àmbit local'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.