directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Denuncien la desaparició de 3.346 vots i dificultats per votar dels milers de catalans que viuen a l'estranger

Les butlletes es van perdre en el trajecte entre l'oficina de correus i el lloc d'escrutini de cada demarcació

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) ha denunciat la desaparició de 3.346 vots del vot per correu procedent de l'estranger i que milers de catalans de l'exterior no hagin pogut participar a les eleccions al Parlament del passat 28 de novembre. Segons la FIEC un total de 17.435 catalans residents a l'exterior van poder emetre el seu vot i 'una gran majoria' dels catalans de l'exterior que haguessin volgut votar no ho haurien pogut fer perquè no van rebre les paperetes en els seus països de residència. A més, la FIEC assegura que 3.346 vots 'es van perdre' en el trajecte entre l'oficina de correus i el lloc d'escrutini del CERA (Cens Electoral de Residents Absents) de cada demarcació. Tot i les dificultats per quantificar-los a través de la poca informació que els ha facilitat Correus, la participació registrada enguany entre els catalans a l'estranger és un 20% inferior respecte les dades de 2006 quan, en general, la participació a les eleccions va ser més baixa.

Comparteix
   


Etiquetes
Un total de 17.435 catalans residents a l'exterior van poder emetre el seu vot en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta xifra representa una participació del 13,1% del total de persones censades al CERA (Cens Electoral de Residents Absents) que era de 133.437 persones a les eleccions del passat 28 de novembre. Segons apunta la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC), aquesta dada resulta 'sorprenent' atès que representaria una significativa caiguda de la participació des del 20,8% de les precedents eleccions del 2006, i caldria remuntar-se més enllà de 1995 per trobar una dada de participació electoral tan baixa en un context general a Catalunya d'augment de la participació.

Segons les dades facilitades per Correus, la gran majoria dels 17.435 vots comptabilitzats van arribar de França, 5.376 (gairebé el 26% del total de vots), de Suïssa (1.948), d'Andorra (1.890) i d'Alemanya (1.041), mentre que des d'altres països amb significativa presència catalana, com el Regne Unit, Bèlgica o Països Baixos van arribar molt pocs vots.

Dificultats dels catalans que viuen a Amèrica per poder votar
En el cas d'Amèrica del Sud només van arribar, de manera significativa, vots procedents d'Argentina (4.622), en molt poca proporció des d'altres països (Veneçuela, Colòmbia, Brasil, Xile) i ni un sol vot des de Mèxic on, com ja havien advertit la Federació Internacional d'Entitats Catalanes i algunes forces polítiques, les paperetes no van arribar a cap dels residents catalans a Mèxic i tampoc van arribar a tots els residents a l'Argentina. La mateixa situació d'escassa recepció de sobres amb paperetes es va donar als EUA i a la majoria de països de l'Amèrica Central.

La FIEC explica que la Junta Electoral Central i Correus havien anunciat que tots els sobres de votació van ser tramesos als inscrits al CERA el dia 8 de novembre, però entorn el dia 25 de novembre catalans residents a molts llocs del món van començar a fer arribar a consolats i ambaixades espanyoles, a partits polítics catalans i a la FIEC queixes pel fet que a pocs dies de les eleccions els sobres amb les paperetes no havien arribat als destinataris.

Correus perd 3.346 vots
D'altra banda, Correus declara haver lliurat a la Junta Electoral a Barcelona un total de 14.793 sobres de votació dels quals només 14.503 van entrar en urna, és a dir, una diferència de 290. A Girona on Correus diu haver lliurat 2.071 sobres se'n van comptabilitzar menys de la meitat, 948, una diferència de 1.123; a Lleida se'n van lliurar 2.109 i se'n van comptabilitzar la meitat, 1.097, una diferencia de 1.012, i finalment a Tarragona se'n van lliurar 1.808 i entren en urna 887, menys de la meitat amb una diferencia de 921.

Així, doncs, un total de 3.346 vots de l'exterior 'es van perdre' en el trajecte entre les oficines de correus i l'Hotel Ducs de Bergara de Barcelona (lloc d'escrutini del CERA a Barcelona); Plaça de la Catedral 2 de Girona (lloc d'escrutini del CERA a Girona); carrer Canyeret sense número de Lleida (lloc d'escrutini del CERA a Lleida), i Rambla de Lluís Companys sense número de Tarragona (lloc d'escrutini del CERA a Tarragona).





COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
PepSM fletxa Lloret
24 de desembre de 2010, 12.13 h

I la fiscalia que es fot en coses increïbles, no actuarà d'ofici per esbrinar què ha passat amb més de 3000 vots?? això no és un país ni un estat, això és un zoològic, i que em disculpin els animalons que no en tenen la culpa...
Si els partits en bloc no es manifesten per moure això, no mereixen dirigir-nos ni un sol dia més. Si per més de 3000 vots no fan res, quina quantitat de frau electoral concreta els hi cal per a que el tema els interessi? 5000? 50.000? 500.000? només si el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Marga B. fletxa Barcelona
15 de desembre de 2010, 11.43 h

"als quals Vostè es refereix, mai seran ciutadans catalans, perquè mai no ha estat la seva voluntat de ser-ho" - Neixer en un altre pais, es faltar "la voluntat de ser" català? I no parlem de gent de CIU - que te a veure una citació d'en Jordi Pujol amb ser de CIU? "Aquests ciutadans, volen que Catalunya sigui l'extensió de la terra o país del qual han vingut" - però tot aixo, d'on surt? Veig que la voluntat d'integrar-se i aprendre es veu com una amenaça... Doncs, si no vull continuar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
15 de desembre de 2010, 09.48 h

#12 (SIC) "No viuen aqui com exiliats, son (som) ciutadans......" . Vinga dona, siguem seriosos d'una vegada. que som i són ciutadans és veritat, però aquests als quals Vostè es refereix, mai seran ciutadans catalans, perquè mai no ha estat la seva voluntat de ser-ho. Aquests ciutadans, volen que Catalunya sigui l'extensió de la terra o país del qual han vingut, i això senyora meva, no és el què jo vull ni és tampoc el què jo penso que ha de ser. I no vull continuar amb aquest tema,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 de desembre de 2010, 09.39 h

#9 El què he dit no és pensar en negatiu. Abans al contrari, és la pura i dura realitat, altra cosa és que els convergents no ho veiu, cosa que és natural. Pujol i la seva convergència, han estat i continuaran sent el llast i metàstesi de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Marga B. fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 21.21 h

En Jordi Pujol tampoc m’agrada molt, però crec que aqui te raó. Dius: “La gent que esta aqui i no es d'aqui hauria de mirar d'integrar-se, aprendre l'idioma i viure seguint els costums i cultura del pais que l'acull, en lloc de voler votar”. No estic d’acord. No pots integrar-te plenament sense votar. Drets i deures. No viuen aqui com exiliats, son (som) ciutadans. Però bé, veig dels comentaris, que per vostès, els “nous catalans” no son ciutadans i mai ho seran. Repeteixo, ho ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
14 de desembre de 2010, 20.02 h

#6 Per cert, mira quants d'aquest "catalans de mentida" o ecspañoles residents a Catalunya ens han fotut votant al p pp i l'han fet la tercera força i mira qui vota majoritariament a psc. Mes agraiment i mes respecte es el que hauria d'haver. Tot i que reconec que hi ha gent integradisima i que ha fet de Catalunya la seva patria, no es la majoria. Aixo es una opcio personal, i no per viure-hi es pren aquesta opcio.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
14 de desembre de 2010, 19.54 h

#6 El que diu o ha dit en jordi pujol no es paraula de deu. No m'agrada la politica de Ciu, per tant el que diguin o deixin de dir en aquell partit me la repanpinfla.
Jo vaig neixer per casualitat en un altre pais per tant en tinc dret al vot en aquell pais, i no crec que en tingui cap mena de dret etic a fer.ho. No es el meu pais, no es la meva cultura, no tinc un sentiment real (tot i que sento un profund respcte i admiracio i es un model social a seguir), no tinc historia compartida i per ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Marga B. fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 13.34 h

Jordi(SC) y Català. És molt i molt trist, pensar així, en negatiu. Hi ha molts nous catalans, fins i tot independentistes, però per a vostès, no existeixen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 de desembre de 2010, 11.08 h

#6 Lema francament vergonyós i més venint de qui venia. Només anava destinat a la captació interessada de vot. Per això anem com anem. Però vull remarcar, que per més que ho hagi dit qui ho va dir, no implica cap sentència ni obligació. Si això ho creia ell, era el seu problema, perquè si creia que els de Ciutadans, els del PP i els de la R. Diez són catalans perquè han fet de Catalunya el lloc de treball i residència, més hagués valgut que hagués callat. Ara que, ben mirat no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramun fletxa Barcelona (Barcelonès)
14 de desembre de 2010, 00.49 h

Espanya = Tercer Món


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.