directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Un llibre commemorarà l'èxit de les consultes del 13-D a Osona

'Osona decideix 13-D. Referèndum sobre la independència de Catalunya' recull fotografies i dades de la primera gran onada de referèndums

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un any després del 13-D, la primera gran onada de consultes sobre la independència, Osona Decideix i Òmnium Osona han presentat el llibre Osona decideix 13-D. Referèndum sobre la independència de Catalunya per commemorar el gran èxit de les consultes a Osona. El director executiu d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha volgut destacar que la bona organització, el treball conjunt i el rigor van ser els motors de l'èxit de la consulta. El llibre inclou una conversa entre l'escriptor Enric Vila i López Tena, 50 fotografies d'Adrià Costa i els resultats i participació al referèndum.
estelada, consulta, osona, consultes, vic, 13d, independència, independentista




Comparteix
   


Etiquetes
El llibre s'estructura en 7 capítols i recull una conversa entre l'escriptor Enric Vila i Alfons López Tena sobre el referèndum a Osona, imatges del fotògraf Adrià Costa, gràfics amb les dades de participació i resultats per municipis, instantànies de la campanya, materials electorals divulgatius que es van utilitzar i un recull de premsa impresa i digital. El Temple Romà de Vic, un dels 52 col·legis electorals de les consultes del 13D, ha acollit la presentació del llibre 'Osona decideix 13D. Referèndum sobre la independència de Catalunya'. A l'acte d'aquest dilluns hi ha assistit més d'un centenar de persones.

El president d'Òmnium Osona, Jeroni Vinyet ha afirmat que 'calia un llibre per posar sobre paper tot allò que va passar a la comarca exactament ara fa un any'. Ha afegit que 'no volíem que quedés gravat només a la ment de les persones que hi van participar, sinó que en quedés un testimoni per a les futures generacions'. Segons Vinyet, a Osona 'hi ha molts patriotes' i això, ha dit, 'és un capital, una força molt important i que desconeixíem'.

López Tena ha destacat la feina dels voluntaris per 'treballar colze a colze' i 'el fet de ser capaços d'organitzar tot un sistema electoral amb plenes garanties'. Tena ha assegurat que amb el 13D es va demostrar que 'quan un poble encapçala un moviment, no hi ha ningú que el pugui aturar' i ha conclòs afirmant que 'està al nostre abast aconseguir la independència de Catalunya'.

El director executiu d'Osona Decideix s'ha referit a la consulta per a la independència a la comarca com 'la més existosa'. 'El miracle va ser aconseguir que en tant poc temps es pogués muntar un sistema d'aquestes característiques', ha afegit. I ha destacat que 'el poble d'Osona va veure la plataforma Osona Decideix com a un ens 'rigorós i que donava garanties'. D'aquesta manera, 'es va donar la oportunitat als osonencs perquè poguessin dir la seva i votar lliurament si volien o no la independència'. 'Això es pot fer a tot arreu', ha afegit i ha destacat que 'tot Catalunya pot ser Osona'.

La xarxa SOM
Vinyet ha explicat que el proper dissabte es constituirà la xarxa SOM. Aquesta xarxa 've a ser un experiment' que tracta sobre la creació d'una xarxa 'molt flexible' on tots els integrants 's'hi puguin sentir còmodes'. L'objectiu, segons ha explicat , és 'possibilitar que totes aquelles complicitats i connexions que s'han fet al llarg d'aquests anys a través de la marxa dels vigatans o dels 13D, puguin continuar existint'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.