directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 08:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias es mostra disposat a 'parlar' amb el PSC sobre la sociovergència i alerta Hereu que 'tancar portes és un error'

L'alcalde ha descartat aquesta opció en cas que CiU guanyi les eleccions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a pactar amb el PSC després de les eleccions municipals. Tant ha estat així que ha recordat l'oferta que els nacionalistes van fer a l'inici del mandat per un acord estable de govern. Alhora, l'alcalde Jordi Hereu fa marxa enrere i descarta el pacte amb CiU que proposava aquest dilluns si no és que el PSC guanya les eleccions. ERC i PP, per la seva part, no veuen amb bons ulls la possibilitat. Als populars no els estranya ni els sorprèn perquè diuen que és 'habitual' que arribin a acords, i els republicans ho consideren la proposta 'més desil·lusionant perquè suposa no fer res; és d'encefalograma pla'.
La sociovergència i la possibilitat de fer-se efectiva a Barcelona passat el 22 de maig de 2010 han copat aquest dimarts al matí les declaracions públiques de la majoria de líders polítics municipals. Però l'únic que sembla haver abraçat aquest pacte com a viable i positiu és el líder de CiU. Xavier Trias ha recordat que a l'inici del present mandat va ser ell qui va oferir al socialista Jordi Hereu un pacte entre les dues formacions per garantir estabilitat a l'Ajuntament, 'i va ser l'alcalde qui ho va rebutjar', ha dit. 'Nosaltres volem i busquem l'acord, i tancar portes com fa Hereu és un greu error', ha afegit el convergent. Per Trias, el que cal és 'seure, parlar i veure les possibilitats de pacte' després de les eleccions. El líder de CiU ha criticat que Hereu hagi reiterat la seva voluntat de 'tornar a fer el tripartit'. 'S'equivoca en el concepte i en les formes; passa una penitència i curiosament vol repetir-la', ha valorat.

I és que Trias s'ha sorprès quan, després que ahir Hereu acceptés la sociovergència com una possibilitat passats els comicis locals. 'És el resultat d'un gran desconcert d'Hereu i de la seva gent', ha dit el convergent. Les crítiques de Trias responen així a les paraules de l'alcalde a Catalunya Ràdio aquest dimarts al matí, on retractant-se de les seves pròpies paraules dites només 24 hores abans, s'ha tancat la porta a un possible acord amb CiU. 'No l'he fet quan ho podia fer. Doncs certament no la contemplo de cap manera no sent nosaltres el partit majoritari', ha explicat referint-se a la sociovergència.

Des de la resta dels partits de l'Ajuntament, la visió és ben distinta. Alberto Fernández Díaz assegura que el seu grup, el PP, ja ve denunciant que 'la sociovergència es practica de fa temps' al consistori i ha recordat que Hereu i Trias han arribat a 'nombrosos' acords durant aquest mandat, i no s'ha mostrat 'gens sorprès' per aquesta possibilitat. Des d'ERC, Jordi Portabella ha qualificat la sociovergència de 'valor segur per veure que rasca cadascú'. Pel republicà, el pacte és 'el més desil·lusionant' de tots els possibles perquè 'és la garantia de que no passi res'. 'Encefalograma pla', ha sentenciat Portabella.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
David fletxa Barcelona
14 de desembre de 2010, 20.21 h

Els socialistes ja no saben ni on son... de fet, l'esquerra esta desorientada. Interessant reflexio a http://salvadorpla.wordpress.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.