directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSM presenta una Llei de consultes amb caràcter vinculant si se supera el 50% de participació

El projecte legislatiu defensa que no hi hagi límits sobre els temes que puguin ser objecte de referèndum

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Tal i com ja havia anunciat, el PSM-EN presentarà aquest dimecres al Parlament balear un Projecte de Llei de consultes populars per via referèndum. La formació ja va celebrar l'aprovació de la Llei de consultes del Principat i ara proposa que les Illes Balears també es dotin d'una legislació similar. El Projecte de Llei del PSM-EN (pdf) al qual ha tingut accés directe!cat pretén anar més enllà i atorgar caràcter vinculant al resultat de les consultes quan se superi el 50% de participació. D'aquesta manera les consultes seran d'obligat compliment per a la institució que les convoqui, sempre que tingui competències en la matèria. A més, el PSM-EN defensa que no hi hagi límits pel que fa als temes que puguin ser objectes de consulta, fet que permet que qualsevol tema pugui ser consultat. En la normativa s'hi ha inclòs el precepte que supedita els referèndums a l'autorització de l'Estat espanyol malgrat que PSM-Entesa Nacionalista hi estigui en desacord.

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Aquest dimecres, amb la presentació pública de la Llei i el registre al Parlament balear, la Llei de consultes iniciarà el tràmit parlamentari. El projecte de Llei arriba a la cambra després que la plataforma de regidors i regidores pel dret a decidir Avançam hagi aconseguit que una desena d'ajuntaments aprovi una moció instant el Govern de les Illes a aprofitar les competències que els atorga l'Estatut i desenvolupar una legislació pròpia en matèria de consultes.

Un 'antídot' a la desafecció política
Per al PSM, aquesta normativa és l'antídot contra la desafecció política, l’allunyament dels ciutadans dels afers públics i la baixa participació electoral. L'articulat que presenten reconeix la iniciativa per promoure referèndums a les institucions públiques, el Govern, el Parlament, els Consells Insulars i els municipis així com també a la ciutadania, que tindrà, d'aquesta manera, una nova eina que aprofundeixi en la participació i la democràcia activa com defensa la formació balear.

La norma exigeix el suport de les signatures d'un 3% de la població en el cas de les Illes Balears i Menorca, un 5% en el cas de Menorca i Eivissa, i un 10% en el cas de Formentera. Així, també es proposa que les consultes que superin el 50% de la participació del cens tinguin un caràcter vinculant.









Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de desembre de 2010, 18.16 h

Ara la presenten? Mig any abans de les eleccions i sense temps material perquè es tramiti? Està claríssim que ho han fet així per no emprenyar el PSOE! ERC ha estat servil amb Montilla però comparats amb el PSM són uns patriotes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.