directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Corbacho es descarta com a successor de Montilla però avisa que estarà 'en el debat intern i extern'

L'exministre espanyol creu que el PSC no ha de descartar una possible aliança amb CiU a Barcelona

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El número tres per Barcelona del PSC a les passades eleccions i exministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, ha assegurat aquest dimarts que no es presentarà per succeir José Montilla en el lideratge del PSC, tot i que ha avisat que estarà present 'en el debat intern i extern' que es faci al partit. En una entrevista a RAC1, Corbacho ha dit tenir 'preferències' respecte qui creu que ha de ser el futur líder del partit, i ha dit tenir una 'altíssima consideració' per la ministra de Defensa, Carme Chacón, tot i afegir que això 'no vol dir que sigui preferència o no'. D'altra banda, Corbacho creu que el PSC no ha de descartar una possible aliança amb CiU a Barcelona.
celestino corbacho
Comparteix
   


Etiquetes
Corbacho s'ha autodescartat com a possible successor de José Montilla en el congrés que el partit farà la propera tardor i del qual ha de sortir una nova direcció. L'exministre de Treball ha assegurat que no presentarà candidatura per a ser primer secretari del partit i ho fa un dia després que no ho descartés la consellera de Justícia en funciona i número dos de la llista, Montserrat Tura, que ho va deixar en mans del partit.

Té Carme Chacón en una 'altíssima consideració'
'Celestino Corbacho no es presentarà per substituir Montilla, però Corbacho estarà al debat intern i extern', ha avisat l'exministre. 'Que jo no em presenti no vol dir que no estigui en el debat i la reflexió, a mi m'interessa més el resultat final d'un projecte global i col·lectiu, d'0un bon projecte, i m'interessa participar si la resta de companys considera que puc ser útil en aquest projecte col·lectiu', ha dit.

El número tres ha admès tenir 'preferències'. Preguntat sobre si aquestes passen per l'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, Corbacho ha dit tenir-hi una 'altíssima consideració', recordar que amb ella ha compartit Consell de Ministres i que és una 'gran ministra' que ha fet una 'bona feina'. Però ha afegit que amb això no vol dir que 'sigui preferència o no'. A més, creu que se li hauria de preguntar a ella si seria una bona candidata del PSC. 'Ara jo puc afirmar que és una gran ministra i una gran política', ha reblat.

I sobre Montserrat Tura, ha dit d'ella que ha estat una 'magnífica consellera' i 'una referència important del socialisme català'. Corbacho creu 'molt correcte' que Tura s'hagi posat a disposició del partit per liderar-lo. L'exministre sí ha mostrat diferències amb Antoni Castells, com Tura de l'ala catalanista del PSC. 'No coincideixo amb ell al 100%', ha dit.

Corbacho veu 'impossible' que el PSC sigui més autònom del PSOE
En ple debat sobre les relacions amb el PSOE i si el PSC ha de tenir grup propi a Madrid, Corbacho ha assegurat que 'el PSC no és autònom respecte del PSOE, és independent, i és impossible ser més autònom'. Corbacho ha recordat que el PSC pren les seves pròpies decisions i estratègies, i que 'com a partit participa federalment amb el PSOE'. En aquest sentit, ha avisat que, 'si la proposta és trencar amb el PSOE, no hi estic d'acord'. A més, ha afegit que creu que ara el grup propi 'no és una prioritat' i que les eleccions del 28-N no s'han perdut per no tenir-lo.

Sociovergència a Barcelona
D'altra banda, Corbacho creu que el PSC no ha de descartar una possible aliança amb CiU a l'Ajuntament de Barcelona després de les eleccions municipals del maig. 'Jo no tancaria cap possibilitat d'aliança', ha dit, 'no aniria a unes municipals amb una idea predeterminada d'una única coalició possible'. Corbacho creu que els socialistes han de presentar a les eleccions 'amb la clara voluntat de ser un partit hegemònic i majoritari', però com que no preveu aconseguir 'majoria absoluta a tot arreu', creu que 'hi ha d'haver una llibertat molt àmplia perquè les aliances i les coalicions es facin en funció de la realitat'.

'I si en aquell moment els companys que tenen la responsabilitat consideren que la fórmula de govern ha de ser una o altra, a mi ja em semblarà bé', ha reblat. Corbacho, però, ha deixat clar que una sociovergència no és possible a nivell català, perquè el PSC ha de fer una oposició 'tranquil·la i serena', però també 'contundent'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de desembre de 2010, 07.07 h

Estarà fent de comissari politic del clàssic espanyolisme rànci del P$OE, espanyolisme d' "esquerres" que és el que tant agrada a la gent d' ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.