directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSAN confia que la implantació de Solidaritat impulsarà 'l'independentisme soterrat al País Valencià'

La formació de Josep Guia dinamitzarà les adhesions valencianes a Laporta, que estudia presentar llistes municipals

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tal com va avançar Josep Guia a directe!cat, el Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN) considera que l'acord per estendre Solidaritat Catalana al País Valencià pot ajudar a 'impulsar l'independentisme soterrat' entre els valencians. Guia ha explicat que tal com passa amb la llengua a la ciutat de València, 'on sembla que ningú parla català', al País Valencià aflorarà l'independentisme ocult, 'més del que la gent es pensa'. Solidaritat ha rebut centenars d'adhesions valencianes que s'organitzaran en coordinadores locals i comarcals, segons ha explicat Guia. Aquesta podria ser la llavor de llistes municipals per al maig vinent, obertes a pactes amb altres formacions independentistes.

Comparteix
   


Etiquetes
Un gran acte de presentació a València al voltant del 21 de gener servirà per mesurar el suport a Solidaritat Catalana per la Independència al País Valencià. Segons que ha explicat el dirigent del PSAN, Josep Guia, en una entrevista amb l'ACN, aquest acte comptarà amb presència dels quatre diputats electes de la formació i de membres de l'històric partit independentista, com Núria Cadenes o el mateix Guia.

Solidaritat mira d'organitzar el centenar d'adhesions rebudes des del territori valencià. El primer pas és l'estructuració en coordinadores locals i comarcals i a partir d'aquí la formació de Joan Laporta estudiarà si presentar llistes a les eleccions municipals i autonòmiques del mes de maig al País Valencià.

Segons que avança Josep Guia, 'es decidirà al febrer i dependrà dels mitjans materials i humans amb els quals ens trobem', indica. 'Ara es procedeix a l'enquadrament, a veure amb què es compta', ha dit 'però en qualsevol cas, les decisions municipals seran de les coordinadores locals i comarcals. Això sí, seran llistes de caire independentista', ha subratllat.

Porta oberta a llistes unitàries municipals amb la independència com a condició

En opinió del dirigent, Solidaritat compta en aquest moment amb 'un poder d'imantació important respecte a l'independentisme sociològic, que es comprova en l'augment de simpatia i adhesions que s'està produint'. Guia alerta però que la formació 'ho ha de gestionar bé, amb generositat i obertura de mires respecte de l'espai d'independentisme rupturista'.

En aquest sentit, l'històric independentista valencià s'ha mostrat partidari de candidatures unitàries municipals 'sempre que siguen independentistes, sempre que assumisquen la constitució de l'assemblea d'electes dels Països Catalans, a banda d'altres valors democràtics i progressistes com la transparència, la lluita contra la corrupció, però mai cauran pel camí ni les referències a la independència ni als Països Catalans', ha remarcat.

En relació amb la possible presentació d'una candidatura a la Generalitat Valenciana, el líder del PSAN reconeix que la decisió 'és més complicada i s'haurà de reflexionar a nivell nacional'. La barrera del 5% per accedir a la cambra valenciana condiciona, segons Guia, la presentació d'unes llistes a les Corts que amb el mateix percentatge que han obtingut al Principat (un 3, 2% dels vots) s'haurien quedat fora de l'hemicicle valencià.

Josep Guia assegura que Solidaritat no té intenció de dividir sinó d' 'eixamplar' l'independentisme al País Valencià. 'Volem organitzar els independentistes, no volem fer unes candidatures de caire nacionalista genèric, el que volem és que siga explícitament independentista; aquest camp no el cobrix ningú i aquesta la crida que fem'. En aquest sentit, l'històric dirigent considera que 'hi ha molt d'independentisme soterrat que encara no ha eixit a la llum al País Valencià al igual que a la ciutat de València hi ha molta llengua catalana soterrada'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.