directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC de Barcelona anirà al Consell Nacional amb esperit crític però sense consigna de vot

La direcció del partit treballa intensament per convèncer els dirigents territorials

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La federació de Barcelona d'ERC assistirà dissabte al Consell Nacional del partit amb un marcat esperit crític i a l'expectativa del que passi amb la direcció nacional, segons han explicat fonts republicanes a l'ACN. La situació de la formació després dels resultats electorals i la proposta de Jordi Portabella d'aglutinar l'independentisme en una candidatura única de cara a les municipals han provocat que els republicans barcelonins mantinguin una certa distància amb la direcció. L'aparell del partit està treballant intensament per convèncer els quadres territorials perquè Puigcercós sigui revalidat aquest dissabte com a president del partit.

Comparteix
   


Etiquetes
L'actitud amb la que la federació d'ERC a Barcelona encara el Consell Nacional de dissabte, però, no implica que hagin de votar contra la continuïtat del president d'ERC, Joan Puigcercós. De fet, el vot és secret i no hi ha consigna.

Amb tot, el que sí tenen clar a ERC de Barcelona és que el partit ha de sortir reforçat i cohesionat del Consell Nacional del dia 18, el màxim òrgan del partit entre congressos. La proximitat dels comicis municipals provoca prudència entre la militància, donat que la marca Esquerra podria resultar perjudicada de cara a les eleccions si, per contra, es torna a engegar un període de lluites i discrepàncies internes. Per aquesta mateixa raó, els republicans barcelonins tampoc són partidaris d'una solució dràstica immediata, com podria ser la celebració d'un congrés d'ERC abans del 22 de maig de l'any vinent.

Aquest dissabte la direcció d'ERC i, personalment, Joan Puigcercós se sotmeten a un examen. Conscients d'això, l'aparell del partit s'està posant en contacte amb els presidents comarcals i els presidents regionals ja que formen part del Consell Nacional que votarà si Puigcercós continua al capdavant del partit fins al congrés extraodinari.

Segons fonts pròximes a la direcció, el mateix Puigcercós s'ha traslladat personalment a diversos punts de Catalunya per reunir-se amb els dirigents territorials i explicar-los la seva visió després de la patacada electoral. Una feina que no està fent el president d'ERC en solitari sinó que té l'ajuda dels seus col·laboradors. En aquesta línia, aquesta setmana, Puigcercós es reunirà amb els dirigents de la JERC ja que hi ha 15 membres de les joventuts dels republicans que tenen vot al Consell Nacional.

Tot i els contactes i reunions, fonts pròximes a la direcció donen per segur que aquest dissabte hi haurà vot de càstig a l'aparell del partit pels mals resultats del 28-N que els han fet perdre 11 escons al Parlament.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.