directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Europa endureix la llei d'immigració

Els ministres de l'Interior de la UE aproven formalment el Pacte Europeu d'Immigració

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Pacte, que ja va rebre el vistiplau dels vint-i-set a una reunió informal feta a Cannes el mes de juliol passat, encara ha de ser ratificat en la cimera que celebraran a l'octubre els caps d'Estat i de Govern. L'Estat espanyol, que ha estat representat a la reunió pel ministre de Treball, Celestino Corbacho, es troba satisfet amb aquesta iniciativa perquè ha participat en la seva redacció des del començament i perquè el Govern de París ha suprimit les dues qüestions que més li incomodaven: la referència a un contracte d'integració per als immigrants i la intenció de prohibir gairebé les regularitzacions massives.
eurocambra parlament europeu
Comparteix
   

Els ministres de l'Interior de la UE han aprovat avui formalment el Pacte Europeu d'Immigració promogut per la presidència francesa, l'objectiu del qual és endurir la lluita contra la immigració il·legal i promoure la immigració legal i la integració, segons han informat fonts diplomàtiques.Des que es va discutir al juliol només s'hi han introduït dues modificacions. En primer lloc, i a petició de Malta, es preveu per als estats membre sotmesos a una forta pressió migratòria un mecanisme voluntari de repartiment dels peticionaris d'asil.

En segon lloc, i a petició de Dinamarca, es presenta una advertència per reforçar la vigilància sobre els matrimonis de conveniència. Això respon a una recent sentència del Tribunal de Justícia de la UE que assenyala que un cònjuge no europeu d'un ciutadà de la UE pot residir en qualsevol Estat membre.

El Pacte europeu demana als estats membre limitar-se a les regularitzacions "cas per cas i no generals, en el marc de les legislacions nacionals per motius humanitaris i econòmics".

A més, invita els països de la UE a posar en marxa 'polítiques ambicioses per afavorir la integració harmònica en els seus països d'acollida dels immigrants, amb la perspectiva que s'instal·lin de manera duradora'.

Aquestes polítiques, han de descansar en l'equilibri dels 'drets' dels immigrants, com l'accés a l'educació, al treball, la seguretat i als serveis públics i socials, i dels seus 'deures', entre els quals esmenta el respecte a 'les lleis del país d'acollida'.

Comporta també mesures específiques per afavorir "l'aprenentatge de la llengua i l'accés a l'ocupació, factors essencials de la integració" i posaran igualment l'accent en el respecte a les "identitats" dels estats membre de la UE, així com els seus "valors fonamentals", com els drets humans, la llibertat d'opinió, la tolerància, la igualtat entre homes i dones i l'obligació d'escolaritzar els seus fills.

Respecte a la reagrupació familiar, es pretén que els Estats tinguin en compte les seves capacitats d'acollida i integració respecte a les famílies, en funció dels seus recursos, de les seves possibilitats d'allotjament al país de destí i, per exemple, el seu coneixement de la llengua.

Expulsions

El Pacte reflecteix la necessitat de lluitar contra la immigració il·legal, bàsicament garantint el retorn dels irregulars als seus països d'origen o trànsit i demana cooperació entre els estats membre perquè els estrangers en situació irregular abandonin el territori.

Tot això s'argumenta perquè la Unió Europea no té els mitjans per acollir dignament tots els immigrants i adverteix que una immigració mal gestionada pot afectar la cohesió social del país de destí. En aquest sentit, reclama tenir en compte les capacitats d'acollida del mercat de treball, els serveis sanitaris, escolars i socials.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.