directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU es marca com a repte per al 2011 recuperar la Diputació de Lleida

Josep Maria Pelegrí declina concretar el lloc que podria ocupar en el futur Govern d'Artur Mas

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, no ha volgut concretar quin lloc ocuparà en el futur Govern d'Artur Mas. Només ha dit que 'està a disposició del partit'. Pelegrí sí que ha parlat sobre els objectius que es marca la federació per aquest 2011. Creu que és necessari que Convergència i Unió (CiU) recuperi el govern de la Diputació de Lleida i ho considera com un objectiu factible per al proper any. Per Pelegrí, el pacte de la Diputació de Lleida entre PSC i ERC va emular el del tripartit i això ha estat negatiu per les terres de Lleida. En aquest sentit, ha assegurat que des de la federació nacionalista concentraran ara tots els esforços en fer un bon paper a les municipals del maig per poder tornar a recuperar el poder municipalista que havia tingut abans dels governs d'entesa.
El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, i la vicepresidenta portaveu del partit, Joana Ortega, durant el tradicional esmorzar de Nadal que ofereix el partit als mitjans de comunicació.
El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, i la vicepresidenta portaveu del partit, Joana Ortega, durant el tradicional esmorzar de Nadal que ofereix el partit als mitjans de comunicació.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de la victòria aconseguida per la federació de CiU a les eleccions al Parlament, el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha valorat molt positivament el 2010. Pelegrí ha reconegut que el pas a l'oposició del partit des del 2003 ha estat bo i 'ens ha ajudat molt a refer-nos i a ser més sòlids i responsables'.

Partint de la base dels resultats de les passades eleccions, Pelegrí creu que tenen bones expectatives en vista a les municipals del maig de 2011 i ha qualificat com un 'repte' per a CiU l'àmbit municipal. Pelegrí aposta per reconfigurar el mapa municipal de Lleida per tal d'aproximar-se a les polítiques que toquen més de prop el ciutadà.

En aquest sentit, Pelegrí ha dit que en el marc de les municipals un 'objectiu evident' és recuperar la Diputació de Lleida. Ha dit que l'actual pacte del PSC i ERC a la corporació municipalista és dolent per Lleida i ha afegit que l'ens necessita recuperar les polítiques de proximitat pels municipis de Lleida amb la consciència de quina és la realitat territorial.

Lleida, punt important per CiU

D'altra banda, l'alcaldia de Lleida ciutat és un punt important per CiU, segons Pelegrí. Actualment encara no s'ha anunciat qui serà el candidat de la federació per aquesta ciutat després de la renúncia d'Isidre Gavín però Pelegrí ha apostat per fer tot el possible per obtenir el millor candidat i un bon resultat. Tot i que ha reconegut les dificultats que això suposarà davant la força que té el PSC d'Àngel Ros a Lleida, Pelegrí ha dit que ho intentaran i ha posat com a exemple el gir que s'està vivint a la ciutat de Barcelona amb enquestes que donen una clara victòria a CiU.

Pel que fa al lloc que podria ocupar Pelegrí en un futur Govern de CiU, ha assenyalat que encara no ha parlat d'aquesta qüestió amb el president del partit, Artur Mas, i que les converses en aquest sentit les porten Mas i Duran i Lleida. Pelegrí ha dit que actualment està centrat en la negociació de la constitució del Parlament que tindrà lloc demà dijous, i també en la investidura d'Artur Mas que tindria lloc entre els dies 20 i 23 de desembre.

Respecte a la unificació de les àrees d'agricultura i medi ambient en una sola conselleria i el tòpic que el titular d'aquest departament sigui una persona de Lleida, Pelegrí ha dit que l'important és que 'hi hagi gent de Lleida que conegui el territori i les preocupacions dels ciutadans de Lleida per poder fer alguna cosa per millorar la situació de crisi des del Govern'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
soc33 fletxa BCN
16 de desembre de 2010, 15.30 h

Haurien de marcar-se tenir vergonya i dignitat, coses que clarament no en tenen.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de desembre de 2010, 12.01 h

No hi entenc massa, però pel qu`pe es veu, van al darrere de les diputacions. Llavors, ara entenc perquè posaven pals a les rodes quan es volia formar el map de les Vegueries. CONVERGÈNCIA = ECSPANA


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.