directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Reconeguts cantants catalans fan sonar al Palau les 'Cançonetes per a la Bressola'

Alumnes de La Bressola han participat en aquest concert familiar al Palau de la Música

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El concert col·lectiu 'Bressola de Nadal' no ha estat un més del cicle 'Bandautors al Palau'. El repertori de l'espectacle incloïa títols de cançons populars dels Països Catalans i Occitània, com La filadora, El noi de la mare, La presó de Nàpols o El rossinyol, entre d'altres. Totes elles figuren al disc '+Cançonetes per a la Bressola' impulsat per La Bressola i els Amics de la Bressola, amb la col·laboració d'Enderrock i Crea'T, i interpretades per artistes ben coneguts com Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Jaume Pla (Mazoni), Lídia Pujol, Anna Roig o Refree. Tots ells han participat al concert d'aquesta nit davant d'un públic familiar, i amb la col·laboració de nens i nenes de La Bressola.

Comparteix
   


Etiquetes
El projecte "+ Cançonetes per a la Bressola" ha començat amb aquest concert la fase pública i de difusió del disc homònim. Un seguit de novetats que se succeiran durant tot el mes de desembre, aquest segon any que La Bressola i Els amics de La Bressola impulsen aquesta iniciativa.

La participació en el projecte d'artistes catalans de renom com Lluís Gavaldà, Gerard Quintana o Lídia Pujol contribueix a donar notorietat a una iniciativa nascuda per donar suport a l'escola catalana a la Catalunya Nord.

Les tretze cançons del disc, i que s'han pogut escoltar aquesta nit al Palau, han estat escollides per cada músic entre les propostes del director artístic, Lluís Danés, i interpretades per la banda L'escolania de la Quadratura del Cercle, amb Xavi Lloses al capdavant.

El concert, però, ha comptat amb la col·laboració especial del conjunt Tekameli, format per gitanos nord-catalans. Una cinquantena de nens i nenes de La Bressola que també han participat en la gravació del disc, s'han desplaçat a Barcelona per acompanyar els cantants convidats en el tram final del concert.

En declaracions a l'ACN, Lluís Gavaldà ha explicat que va escollir dues cançons. Una, 'Joan del riu', una cançó tradicional de la Catalunya Nord, que el líder d'Els Pets ha dit que va triar tenint en compte 'té a veure amb La Bressola i amb la feina que fan allà'. L'altra, 'El noi de la mare', l'ha escollit perquè la seva mare li cantava de petit, segons ha confessat.

Precisament aquesta cançó ha estat la darrera del concert. L'ha començada Gavaldà, amb l'ajuda de nens i nenes de La Bressola, però poc a poc han anat apareixent a l'escenari la resta de cantants fins a entonar-la tots a l'hora, inclòs el públic.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jaume Cusó fletxa Barcelona
16 de desembre de 2010, 09.11 h

Una exccel·lent iniciativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Oriol fletxa Collsuspina
16 de desembre de 2010, 08.55 h

Jo ja l'he escoltat, i és una feina olt ben feta, amb molta gràcia!!!
Compreu-lo i regaleu-lo per Nadal!!!
É una bona causa, una bona manera de fer país, i de donar suport a la bressola!!!
I els músics..... Molt bons


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.