El Parlament escull com a presidenta Núria de Gispert, la primera dona que ocupa el càrrec
Amb els 62 vots de CiU i 15 de PSC i PP
La novena legislatura ha començat aquest dijous escollint com a presidenta del Parlament la diputada de CiU Núria de Gispert. D'aquesta manera, de Gispert es convertirà en la primera dona en la història que ocupa aquest càrrec. La candidata de CiU ha estat escollida pels 62 vots del seu partit i 15 més de PSC i PP. De fet, davant de la clara superioritat numèrica dels diputats de la federació nacionalista, només Solidaritat Catalana per la Independència ha presentat el seu propi candidat, el diputat per Girona Toni Strubell. La resta de formacions han optat pel vot en blanc. També hi ha hagut un vot nul. A continuació els diputats voten la composició de la resta de la mesa.
De Gispert es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona. Té el títol d'interpretació jurada pel Ministeri d'Assumptes Exteriors. Va exercit d'advocada des del 1971 fins el 1973. A més, va ser funcionària de la Diputació de Barcelona (1974-1980).És militant d’Unió Democràtica de Catalunya des del 1986 i membre de la Federació de Convergència i Unió. Va ser secretària general de Justícia i de Governació (1984-1993) i vicepresidenta del Comitè Director per a l'Organització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (1993-1994). És vicepresidenta de Relacions Institucionals del Comitè de Govern d'UDC i membre del Consell Nacional.
En el Govern de Catalunya 1992-1995 presidit per Jordi Pujol, va ser nomenada consellera de Justícia en substitució d'Antoni Isac i Aguilar en una remodelació del govern que hi va haver l'1 de gener de 1995. En el Govern de Catalunya 1995-1999 i Govern de Catalunya 1999-2003, va continuar en el càrrec a la conselleria de Justícia però després dels ajustos en el govern que hi va haver el 5 de febrer del 2001, va ser nomenada consellera de Governació substituint a Josep Antoni Duran i Lleida. Va estar un any a la conselleria fins que en una nova remodelació del govern va ser nomenada Consellera de Justícia i Interior (unificant els dos departaments). Ha presidit la part catalana de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat i ha estat ponent de l’Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006.
Va ser elegida diputada al Parlament de Catalunya després de les Eleccions al Parlament de Catalunya (2003) i a les del 2006.