directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Benach es retira de la primera línia política per 'contribuir a la pau interna d'ERC'

L'expresident del Parlament creu que la generació de dirigents republicans de la qual ha estat membre forma part d'un 'escenari de conflictes'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya des d'aquest dijous, ha afirmat que marxa de la primera línia política perquè la generació de dirigents republicans de la qual ha estat membre 'forma part d'un escenari de conflictes'. Segons el republicà, la seva retirada ajudarà a contribuir a l'ambient de pau que necessita Esquerra a les portes d'un Consell Nacional que dictarà sentència sobre la continuïtat o no de Puigcercós al capdavant de la formació. Benach, que ha estat rellevat aquest dijous per Núria de Gispert, ha demanat a ERC tots els esforços que calguin per 'eliminar' l'escenari de confrontació, i ha estat contundent a l'hora de parlar del futur del partit: 'La pau interna és el bé més preuat que pot aconseguir ERC avui. En aquests moments això és indispensable. O fem això o ja no hi haurà futur.

Comparteix
   


Etiquetes
Benach creu que la pau interna d'ERC és el més important per garantir el futur de la formació ja que, si continuen els conflictes, ha assegurat que ERC no podrà continuar endavant. L'expresident del Parlament, doncs, ha reiterat que a ERC cal deixar pas a noves iniciatives per remuntar la desfeta patida en les eleccions del 28 de novembre. No ha parlat obertament del futur de Joan Puigcercós, però sí ha dit: 'formem part d'un escenari de conflicte i calen tots els esforços per eliminar aquest escenari'.El dirigent d'ERC ha confessat que se'n va 'pel bé del partit' i que el gest no és fàcil, ja que, en política, 'és molt fàcil entrar i molt difícil sortir'.

Traspàs de poders a la presidència del Parlament
Ernest Benach i Núria de Gispert han escenificat aquest dijous el traspàs de poders a la presidència del Parlament. Poc després que la dirigent convergent fos investida com la primera dona presidenta del Parlament, tots dos s'han trobat al despatx d'audiències per simbolitzar el canvi que s'ha produït al capdavant de la segona autoritat de Catalunya. Un traspàs que s'ha simbolitzat amb una carta enviada l'any 1980 des de Mèxic per l'aleshores president del Parlament a l'exili, Francesc Farreras, en què renunciava al seu càrrec per donar pas a un nou Parlament. La carta ha estat lliurada de president a president al llarg de les diferents legislatures.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
17 de desembre de 2010, 13.07 h

#1 Doncs si opina això, hauria més d'opinar sobre els 1.000 € diaris d'hotel d'en Duran, només per una suite per a ell sol. Per favor home, ja ni ha prou de demagògia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
17 de desembre de 2010, 10.44 h

que dur tornar als menús de 9 euros i a la derbi paleta desprès de anar en " Audi Benach Edition" i dinar en els millors restaurants, crec que hauriem d'obrir un compte per a donatius, estic conmogut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.