directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta no donarà suport a Mas en la investidura a canvi d'un escó per tenir grup propi

El PSC tampoc cedirà cap escó a Ciutadans per poder formar un grup separat de Solidaritat, segons Rivera

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, ha assegurat que els seus quatre diputats no donaran suport a la investidura del líder de CiU, Artur Mas, com a president de la Generalitat a canvi d'un escó de CiU perquè Solidaritat tingui grup propi al Parlament. Aquestes declaracions arriben en un context en el que Ciutadans ha demanat a PSC i PPC que els hi cedís dos parlamentaris per formar un grup propi sense Laporta. Segons el líder de Ciutadans, Albert Rivera, el PSC els hi ha comunicat que no els hi cedirà cap escó. En aquest context, Rivera podria reclamar reformar un dels punts del reglament perquè els dos partits del grup mixt puguin ser independents l'un de l'altre.
joan laporta, núria de gispert
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la seva reunió amb la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en la ronda de contactes que porta a terme amb els partits, Rivera ha explicat que el PSC ja els ha respost que no els hi cediran cap dels seus diputats per a formar un grup propi a diferència del que han fet PSOE i IU al Congrés. Tot i això, ha dit que els socialistes catalans veuen 'anòmala' l'actual situació que es viu al grup mixt. Mentre, ha assenyalat que el PP català encara no els ha respost.

De fet, ha destacat que grups com CiU i PPC veuen que el reglament de la cambra està pensat en un grup mixt homogeni o un grup mixt de trànsfugues o persones no inscrites. En aquest context, ha manifestat que hi ha 'una cambra diferent del segle XXI on hi ha dos partits al grup mixt i això vol dir que s'ha de regular d'una forma nova'.

Rivera creu que s'ha de regular el grup mixt separant i donant autonomia als grups i mantenint el paraigües dins el mixt amb absoluta autonomia de funcionament. Per això, ha apostat perquè 'hi hagin portaveus separats, temps compartits però separats i votacions i capacitat legislativa separada'.

Ha assenyalat que si cap dels partits els hi cedeix aquests escons demanaran que la 'cambra atengui al sentit comú i al que fan totes les cambres on hi ha grups mixt heterogenis com és el Congrés dels Diputats i és una separació de facto de funcionament'. En aquest sentit, ha recalcat que el grup mixt no es pot sotmetre a la lògica d'un grup parlamentari ordinari.

En concret, l'article 24.2 del reglament del Parlament que demana reformar Rivera assenyala que 'en les iniciatives per a les quals aquest reglament exigeix la signatura dels portaveus dels grups parlamentaris, la del grup mixt únicament es compta si és constituït per un mínim de cinc membres i si acredita el suport de la majoria del grup'. D'aquesta forma, Solidaritat podria presentar propostes perquè té majoria en el grup i perquè aquest mateix grup al complert està format per set diputats. Ciutadans podria votar després en contra de les propostes de Solidaritat a la cambra, però considera que aquesta normativa és una 'anomalia'.

Laporta: 'Espero que no hi hagi problemes al grup mixt'

Per la seva part i després de reunir-se amb De Gispert, Laporta ha explicat que la presidenta de la cambra s'ha ofert a qualsevol situació que s'hagi de comentar amb la mesa com per exemple el funcionament del grup mixt. En aquest context, ha indicat que 's'ha d'arreglar dins del grup mixt entre Solidaritat i Ciutadans'. 'Espero que no hi hagin problemes', ha assenyalat, al temps que ha apuntat que 'hi haurà un respecte absolut entre els dos partits' i 'es tracta d'organitzar el millor possible i que tots tinguem la presència que en funció dels resultats'.

Així mateix, Laporta ha dit que no pactarien donar suport a la investidura de Mas a canvi d'un escó per tenir grup propi al Parlament.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Ivan fletxa Avinyó
17 de desembre de 2010, 22.17 h

#13 És clar, perquè un partit amb tan sols vint-i-pocs escons pot imposar la independència per collons, oi? Que llestos sou alguns...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
angel fletxa cardedeu
17 de desembre de 2010, 21.10 h

ERC es van equivocar per pactar amb PSC durant 8 anys i no han fet res per CATALUNYA, simplement ha fet lo que ha dit el Montilla "RES DE INDEPENDÈNCIA" i per això estan castigats. Consta que fa anys que he deixat de ser militant per pactar amb SOCIALATAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
geminis fletxa piera
17 de desembre de 2010, 19.15 h

Bien hecho,si CIU se aparta de la independencia,y abraza la misera autonomia.pensar que con ciu,er, si, y otros que se agregarian,incluso algunos del
psc,podriamos proclamar la independencia con mayoria.Pero no ho aconseguiren fins que els partits deixin a banda els interesos politics i solament tingui prioritat la proclamacio,li debem als nostres avanpassats que van muri lluitan per la llibertat de la nostra unica patria.Despres de un tems ,eleccions generals,si, amb tots els legitims intere... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
17 de desembre de 2010, 18.42 h

#10 No puc estar més d'acord amb tu, Pep


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Alt Empordà
17 de desembre de 2010, 16.22 h

Ricard i Enric, potser no heu capat!!! ERC com a partit independentista, d'esquerres i república és sens dubte el que té mes pedegrí perquè és totes tres coses, independentista, d'esquerres i republicà i aquesta marca de fàbrica el fa ùnic historicament!!! ERC no és l'ùnic partit independentista i és cert que molts votants de CiU ho son, però CiU de moment no és un partit independentista i si a tu Enric ,si que et ve de 5 minuts, tens molta feina a fer, o convencer a CiU que sigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Salva fletxa Països Catalans
17 de desembre de 2010, 12.23 h

Endavant SCI,
Endavant Laporta,
Endavant Independència!!!

ERC que faci ara mateix 2 passes enrera, es llepi be les ferides, es reorganitzi, reflexioni una mica i que torni amb tota la força que la caracteritza que aquí farà falta que siguem molts i estiguem units sota un mateix lema (no un partit): l'assoliment de la independència!!!

Si ERC no es capaç de saber fer una lestura racional de la realitat actual, estan llestos.... si son capaços (que ho seran) de saber valorar que l'indep... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jac fletxa mataro
17 de desembre de 2010, 11.19 h

el que es una anomalia es la existencia de C's, no els agrada tant que compleixin les normes com la presencia de banderes espanyoles als ajuntaments, la oficialitat del castellà i que durant la campanya electoral es fes boicot informatiu a SI?

http://www.eldebat.cat/cat/viewer.php?IDN=76190

doncs ara que apetxuguin amb les normes del parlament


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Lloret de Mar
17 de desembre de 2010, 11.17 h

En Laporta fa molt be de no donar suport a CiU ja que per desgracia CiU es autonomista.
D´aqui a 4 anys, si en Laporta continua aixi tindra mes vots i mes escons que ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Maria fletxa Bellpuig
17 de desembre de 2010, 11.05 h

Això que dius de que Esquerra acceptava cedir un esco a Si, no es del tot cert, l’únic que s’ha produït es, no se si en conya o en seriositat, l’oferiment d’entrar SI al grup d’esquerra com pots llegir aquí, l’única menció a la cessió del esco la va fer el Professor Terricabres , preguntat en Puigcercós a RAC1, no va dir que no, però tampoc va dir que si.

http://www.naciodigital.cat/noticia/20376

http://rac1.org/elmon/blog/no-es-igual-fer-president-a-maragall-que-a-monti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ferran fletxa sabadell
17 de desembre de 2010, 09.52 h

#1 ets un flipat, ERC ja va proposar un pacte semblant al que dius tu: donar un escó a SI a canvi d'anar junts a les municiapls de BCN, però SI va dir que si el poble havia triat 4 diputats per ells és el que havien de tenir, i punt. Els que critiqueu qualsevol partit independentista (a mi no m'enganyeu) sou espanyolistes disfressats, i arribarà un dia que, malgrat les vostres tergisersacions, guanyarem, Catalunya serà un estat lliure i tota la merda que heu tirat sobre l'independentisme u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.