directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El cinema fantàstic català envaeix el Festival de Sitges

S'hi presenten set films i divuit curtmetratges

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El director del Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Sitges 2008, Àngel Sala, ha mostrat la seva satisfacció davant la quantitat i la qualitat de les produccions catalanes que es podran veure a l'edició d'enguany, que es celebrarà a la localitat del Garraf del 2 al 12 d'octubre. 'Transsiberian' i 'Sexykiller' són dos d'aquestes produccions i destaquen per ser 'molt potents i d'alt nivell industrial'. Les altres cinc són 'realment independents' i han estat realitzades per gent jove amb 'els seus diners, amb el seu esforç i sense una productora al darrera', ha explicat. A més, també hi participaran 18 curtmetratges de producció catalana. El festival també retrà un homenatge al productor català de films de terror J. A. Pèrez Giner.

Comparteix
   

'Embrión' és la primera pel·lícula del director català Gonzalo López i serà estrenada dins la secció oficial Noves Visions. El jove cineasta ha denunciat la impossibilitat d'accedir a la indústria de cinema sense haver estudiat en 'una escola de cinema' o haver rodat 'un munt de curtmetratges'. 'Tarantino mai va estudiar ni va rodar cap curt', ha recordat. El debut del realitzador és un 'remake' de 'The embryo hunts in secret' del japonès Koji Wakamatsu que ha costat 15.000, 'pocs diners molt difícils de reunir', ha resumit.

Iago de Soto debutarà també com a director presentant 'Versus' dins la mateixa secció que López. Llicenciat en cinema a l'ESCAC de Barcelona, de Soto, ha explicat que un cop acabada la carrera van decidir 'escriure un llargmetratge amb els diners que costava un curtmetratge'. El rodatge va estar 'ple d'entrebancs' i la postproducció s'ha allargat 'més de 18 mesos'. L'estrena es produeix dos anys i mig després de l'inici de la redacció del guió de la pel·lícula. 'Versus' és un thriller d'acció rodat a Catalunya que s'acosta a l'estil 'brut dels thrillers dels anys setanta'.

Àngel Sala ha destacat que aquesta edició del festival de cinema fantàstic 'doblarà el nombre de curtmetratges'. Dins aquesta secció es presentaran 18 curtmetratges de producció catalana. 'Delaney' és el segon curtmetratge que Carles Torrens, un barceloní que estudia cinema a Los Àngeles, presenta a Sitges. S'ha rodat aprofitant els decorats creats per la pel·lícula 'Identity', protagoniztada per Ray Liotta i John Cusack. És un curtmetratge 'gore' que Torrens espera que 'enamori i esgarrifi a l'hora'.

Dins la secció oficial Fantàstic a Competició participaran dues produccions catalanes, 'Sexykiller' i 'Prime Time'. La primera d'aquestes ja ha estat presentada al festival de cinema de Toronto i ha comptat amb un pressupost de més de tres milions d'euros. 'Prime Time', del malagueny Luis Calvo, s'acosta al món de la telerrealitat i vol proposar als espectadors una reflexió sobre 'el preu d'una vida humana pels mitjans de comunicació'.

'Transsiberian' és una de les pel·lícules més esperades i compta amb les interpretacions de Ben Kingsley, Woody Harrelson i Eduardo Noriega. El seu director Brad Anderson no ha assistit a la roda de premsa, en el seu lloc ha presentat la pel·lícula el responsable del muntatge Jaume Martí. L'editor ha recordat que es tracta d'un film de producció catalana i que a la 'part fosca' de 'Transsiberian' -direcció de fotografia, música i muntatge de so- tots són catalans.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.