directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CANC demanarà que es paralitzi judicialment l'emplaçament de l'ATC si recau a Ascó

La Coordinadora ha presentat a La Moncloa els dos informes que demostren, segons ells, manipulació

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) ha presentat aquest divendres a Madrid els dos informes que a parer seu demostren que l'informe sobre la candidatura d'Ascó per acollir el cementiri nuclear va ser 'manipulada' per sortir 'clarament beneficiada'. Segons ha explicat Sergi Saladié, el portaveu de la Coordinadora, si s'haguessin tingut en compte certs elements, Ascó seria la darrera opció, amb menys punts per acollir l'ATC. La CANC ja alerta que si el Consell de Ministres decreta que Ascó és l'emplaçament escollit, portaran la resolució als jutjats del contenciós administratiu i demanaran la paralització del cas fins que un jutge ho resolgui.
cementiri nuclear, joan herrera, joan puigcercós, héctor lópez bofill, canc, ascó
Comparteix
   


Etiquetes
LA CANC no té dubtes sobre la candidatura d'Ascó, que creuen que va ser 'manipulada' i va sortir 'clarament beneficiada' per situar-se com la primera opció darrera de Zarra per acollir el cementiri nuclear. Per descartar l'opció han presentat dos informes que segons l'agrupació desmunten la bona puntuació que va donar el Ministeri d'Indústria a aquesta opció. A més a més, des de la coordinadora s'impulsarà la presentació de recursos davant els jutjats del contenciós administratiu si s'escull Ascó i es demanar la paralització fins que no es resolgui. Creuen que existeixen prou 'evidències' en els informes per assegurar la manipulació 'intencionada' que denuncien.

La Coordinadora, que des de l'any 2006 treballa per evitar la instal·lació a Catalunya d'un cementiri nuclear de tots els residus radioactius d'alta intensitat de les centrals nuclears de l'Estat, ha presentat aquest divendres els informes que ha elaborat i que segons el seu parer, invaliden la candidatura d'Ascó per acollir aquesta instal·lació.

Dos informes presentats
Els informes presentats són dos. En primer lloc, un estudi sobre els terrenys presentats per l'Ajuntament d'Ascó per acollir el cementiri nuclear i un informe sobre la vinculació de l'AMAC amb el Comitè Assessor Tècnic de la Comissió Interministerial Emplaçament ATC. La Coordinadora els ha presentat en roda de premsa al Circulo de Bellas Artes de Madrid, quan s'inici la roda de premsa del Consell de Ministres el registraran a La Moncloa.

El primer informe vol posar en evidència que la Comissió Interministerial ATC i el Comitè Assessor Tècnic, en els estudis dels terrenys oferts per l'Ajuntament d'Ascó per instal·lar el cementiri nuclear, han omès alguns factors rellevants que intervenen en la valoració i puntuació final de la candidatura d'Ascó, afavorint així una puntuació més alta de la qual li correspondria amb la consideració dels factors omesos.

En el segon es posa en relleu el fet que les omissions que contenen els estudis dels terrenys elaborats per la Comissió i el Comitè, podrien guardar relació amb el fet que un dels membres del Comitè Assessor Tècnic és a la vegada soci professional des del 1999 del gerent de l'AMAC.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
18 de desembre de 2010, 23.43 h

I què diran els jutges escanyols, i ben depressa???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.