directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Núria de Gispert convoca el ple d'investidura d'Artur Mas per al 20 i el 21 de desembre

Confia que el candidat de CiU serà investit en segona volta · PSC i PP podrien abstenir-se en la segona votació que se celebraria dijous

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha convocat aquest divendres al migdia el ple d'investidura per a dilluns i dimarts, 20 i 21 de desembre, i ha proposat Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho ha fet després de reunir-se durant la tarda de dijous i el matí de divendres amb els líders de totes les formacions que tenen representació parlamentària, i un cop s'ha reunit també amb la mesa i els portaveus parlamentaris. La flamant presidenta de la cambra ha destacat la 'cordialitat' de totes les reunions i s'ha mostrat 'flexible' pel que fa al temps d'intervenció dels grups en el debat d'investidura. De Gispert confia que Mas sigui investit president en segona volta.

Comparteix
   


Etiquetes
PSC i PP podrien abstenir-se en segona volta
El PSC i el PP de Catalunya tenen clar que votaran en contra en la primera volta de la investidura del líder de CiU, Artur Mas, com a president de la Generalitat. Tot i això, encara no han anunciat què faran en la segona volta quan Artur Mas només necessita majoria simple, per tant més vots favorables que en contra. Així ho han dit la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, després de reunir-se amb la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, en la ronda de contactes. Alícia Sánchez-Camacho no ha volgut aclarir què farà en la segona volta i ho ha condicionat al discurs que pugui fer Artur Mas en el debat. Per la seva part, Joaquim Nadal ha avançat que els socialistes molt probablement es decantaran per l'abstenció per facilitar la investidura del candidat de CiU en segona volta.

ICV, ERC, Solidaritat i C's avancen un 'no' d'entrada
De Gispert va rebre aquest dijous els líders dels grups d'ICV-EUiA, Joan Herrera, d'ERC, Joan Puigcercós, i el mixt, amb Joan Laporta (SI) i Albert Rivera (C's). Tots quatre li han manifestat el seu no d'entrada a la investidura d'Artur Mas i en alguns casos ho han condicionat a què faci canvis en el seu discurs.

Tots ells li han comunicat la seva negativa a votar a Mas, tot i que alguns ho han donat com una posició tancada, com és el cas dels ecosocialistes, i altres han explicat quines condicions permetrien un canvi de posició, com SI i C's.

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat no haver 'sorprès' quan ha resposta a De Gispert que votarà que no a Mas 'a la primera i la segona volta'. 'Entenem que la nova etapa que s'ha d'obrir ha de ser amb més sensibilitat social i amb molta sensibilitat ambiental', ha dit, tot lamentant 'l'eliminació de la conselleria de Medi Ambient'. Herrera ha anunciat una oposició 'bel·ligerant' contra possibles retallades socials. Tot i això, ha reiterat la 'mà estesa' a Mas en temes nacionals.

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, no ha volgut fer declaracions als mitjans, però fonts republicanes han remarcat que la posició és la mateixa que han manifestat en els últims dies, és a dir, votar no tant en primera com en segona volta.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència, el seu líder, Joan Laporta, ha donat per fet el rebuig dels seus quatre diputats a la investidura d'Artur Mas i ha avisat que si el president de CiU 'no es dirigeix cap a la via de la independència', ells no votaran 'un plantejament autonomista'.

Finalment, el president de C's, Albert Rivera, també ha anunciat el seu vot contrari a la investidura de Mas 'si no hi ha canvis i incorporacions al discurs' del candidat a la presidència de la Generalitat. Rivera ha dit que C's ha de ser 'coherent' amb el seu electoral i el seu programa. En aquest sentit, ha avisat que no pot donar suport 'a un president que no digui obertament que no compleix amb la sentència de l'Estatut'. També ha demanat un pacte anticorrupció i una llei electoral per a Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 de desembre de 2010, 17.16 h

post-28N (9) || EL “GOVERN FORT” DE CiU ||
Opinem que el candidat a la investidura, Artur Mas (CiU), no té raó si reclama que els altres grups li facilitin l’accés a la presidència sense pactar govern ni cap altra garantia. ||
Per governar en solitari i sense cap lligam amb ningú, CiU necessitaria una majoria absoluta que les urnes no li han atorgat. ||
La federació va fer campanya propugnant un “govern fort”. Més fort, s’entén, que l’actual executiu en funcions. I els 6... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.