directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca el Festival de Sitges homenatjant Stanley Kubrick

Hi serà present la vídua del cineasta nordamericà

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La 41a edició del Festival Internacional de Cinema de Catalunya Sitges comença aquest dijous retent homenatge al pare de '2001: Una Odissea a l'Espai', Stanley Kubrick, un mite del fantàstic que compleix quaranta anys. Aquesta nit de la inauguració, la vídua del realitzador serà a Sitges per recollir el Gran Premi Honorífic Sitges 2008. Fins al 12 d'octubre, aquest festival serà l'aparador més important de la producció mundial de fantàstic, amb una edició amb molts títols europeus i nous autors. Una de les propostes més vistoses serà Eastpack Zombie Walk, una marxa de morts vivents pel municipi la nit del 10 d'octubre, i entre les homenatges també n'hi ha a King Kong, que fa 75 anys.

Comparteix
   

El director del festival, Àngel Sala, juntament amb representants del Departament de Cultura, ha presentat aquest dimarts la imminent edició del festival de cinema fantàstic, una plataforma de tendències del gènere fantàstic i fòrum de debat sobre el seu paper en l'evolució del cinema. Per al director, un gènere en voga, que mai ha patit crisis greus.

Bona prova de la seva salut és l'extensa programació del festival, amb molts films a competició per demanda dels seus autors, ja que els èxits a Sitges s'aprofiten bé a taquilla', segons Àngel Sala, però també en exhibició, amb seccions dedicades a noves tendències (Noves Visions), a productes extrems (Midnight X-Treme), a les produccions asiàtiques (Orient Express) o el més underground (Brigadoon).

A la secció Oficial Fantàstic, hi participaran quatre films francesos, com ara 'Vinyan', del director Fabrice Du Welz, un dels joves prometedors del gènere que ja va despuntar amb 'Calvaire'; 'Martyrs', de Pascal Laugier, que està considerada una de les pel·lícules més extremes de l'any; o 'La possibilité d'une île', adaptació pròpia de la novel·la de Michel Houellebecq. També hi destaca un film de vampirs, 'Let the Right One In', del suec Tomas Alfredson.

En la secció oficial sobre fantàstic també concursaran 'Surveillance', un 'american gothic' contemporani de la mà de Jennifer Chambers Lynch, filla del cineasta David Lynch; 'Eden Lake', un film de l'estil de 'Funny Games', dirigit pel britànic James Watkins; o 'Tòkio', una faula fantàstica dirigida a tres mans pels gurus del gènere Bong Joon-ho, Léos Carax i Michel Gondry. Com a habitual del festival, Takashi Miike hi tornarà a participar amb 'Crows-Episode 0'.

En aquesta mateixa secció, però fora de competició hi haurà títols com 'Blindness', l'adaptació al cinema de l'assaig sobre la ceguera fet per Saramago, portat al cinema per Fernando Meirelles; 'JVC', un fals biopic sobre Jean-Claude Van Damm, dirigit per Mabrouk El Mechri; o 'Opera', una òpera rock de Darren Lynn Bousman en clau de cinema de terror futurista que, segons Àngel Sala, es podria convertir en el film de culte d'aquest any.

La figura de Stanley Kubrik serà present durant tot el festival, també en la inauguració amb la presència de la seva dona, Christiane Kubrick, que recollirà el Gran Premi Honorífic Sitges 2008, acompanyada d'altres membres de '2001: Una Odissea a l'Espai', com els actors Gary Lockwood i Keir Dullea, el supervisor d'efectes especials Douglas Trumbull i el productor i ajudant de Kubrick, Jan Harlan.

A banda de la projecció de '2001: Una Odissea a l'Espai', el quarantè aniversari també se celebrarà amb una retrospectiva reflexiva sobre el paper de la ciència-ficció en la història del cinema contemporani, destacant títols com 'El Planeta de los Simios', 'Planeta prohibido', 'La fuga de Logan' o 'Encuentros en la tercera fase'.

A més de totes les seccions i esdeveniments especials, Sitges serà escenari aquest any dels premis europeus 'Mélies d'Or', que organitza la European federation of Fantastic Film Festivals per premiar la millor pel·lícula fantàstica de l'edició 2006-2007. Finalment, l'acte no comptarà amb alguns dels membres del grup Monty Phyton, segons ha anunciat Àngel Sala.

Els premis La Màquina del Temps seran per a John Carpenter, Nicholas Meyer, Abel Ferrara, Lloyd Kaufman i Charlie Kaufman, mentre que les Maria Honorífica seran per al productor Pérez Giner, Linda Harrisons i Luis Miñarro.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.