directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Generalitat estudia fórmules per fer créixer el Festival de Sitges

Volen apostar per una major injecció de capital privat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Departament de Cultura està estudiant un replantejament del Festival Internacional de Cinema de Catalunya-Sitges per donar-li una dimensió més gran, amb l'objectiu que compleixi millor les funcions bàsiques d'un festival, 'que sigui una plataforma de suport a la indústria i faci de transmissió de coneixement', segons el director de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Antoni Lladó.

En la presentació de la 41a edició del festival de Sitges, Lladó ha parlat sobre el nou pla estratègic, que 'encara està a les beceroles', però pretén 'aprofitar l'estructura consolidada de Sitges' per donar-li més dimensió, amb la cooperació del sector privat per tal de fer-lo crèixer, com passa al Festival de Locarno, on el capital privat cobreix la meitat del pressupost. El festival comença aquest dijous i s'allargarà fins el 12 d'octubre.

Comparteix
   

Des d'una base consolidada i amb una programació artística 'immillorable', segons Antoni Lladó, l'ICIC es planteja obrir un diàleg per redimensionar el festival de cinema, amb les aportacions del nou director de la Fundació del festival, Albert Ganduxer, que va ser nomenat el maig passat.

Segons Lladó, el festival té molt camí a recórrer en aspectes com la organització o la projecció exterior i, després de l'edició d'enguany, s'obrirà un procés de diàleg entre els agents implicats per redefinir els seus objectius perquè sigui més atractiu per a la indústria i els productors.

A banda de la possibilitat d'incorporar altres suports del fantàstic, com són els videojocs, Antoni Lladó també ha parlat de la intenció d'obrir-se a espònsors, com fa, per exemple el Festival de Locarno, amb la meitat dels costos coberts per empreses privades. En resum, es tracta de 'crear una organització potent entorn d'un fenomen cultural de primer ordre', ha afegit Lladó.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.