directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran defensa la composició de la mesa del Parlament perquè 'expressa la realitat de les urnes'

Anuncia que es presentarà a les generals i que tornarà a optar a la presidència d'Unió que ostenta des de 1982

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat la composició de la mesa del Parlament, després que en els últims dies ERC i ICV hagin criticat que se'ls hagi exclòs i considerin que aquest òrgan no és prou 'plural'. Duran assegura que la mesa 'expressa la realitat de les urnes' i afegeix que 'si el poble ha castigat ERC i no li ha donat prou força a ICV no és culpa de CiU'. El líder d'Unió també reclama a totes les forces, especialment a ERC, que 'facilitin' la investidura d'Artur Mas, abstenint-se en segona volta. Duran ha retret als republicans que hagin votat dues vegades 'un partit no nacionalista' i que ara no vulguin abstenir-se en la investidura d''un president nacionalista'. El polític demòcrata-cristià ha anunciat també al Consell Nacional del seu partit que tornarà a optar a presidir el partit, malgrat reconèixer que 'se li havia passat pel cap deixar-ho córrer'. Duran ha dit que ha pres la decisió per 'responsabilitat' política i perquè creu que a de posar el seu capital a 'disposició del partit'.

Comparteix
   


Etiquetes
A més d'anunciar que tornaria a presentar-se com a candidat de CiU a les properes eleccions generals a Madrid, cosa que ja es coneixia, Duran també ha expressat als membres del consell nacional la seva voluntat de seguir liderant i dirigint Unió quatre anys més, malgrat que 'se li havia passat pel cap deixar-ho córrer i deixar pas a d'altres persones', ha afegit. El líder d'Unió ha dit que coneix que ja hi ha un equip capaç i preparat per substituir-lo al capdavant d'UDC, però que ha decidit seguir en la direcció per 'responsabilitat' política.

'Tinc la sort de ser el dirigent més ben valorat de llarg en la política catalana i també l'espanyola', ha afegit, tot afirmant que, en aquest sentit, la seva obligació és posar tot el seu capital a disposició d'Unió i també del CiU.

De Gispert presenta la dimissió en els òrgans executius del partit
Duran també ha explicat que el comitè de govern del partit, reunit també aquest dissabte en caràcter extraordinari, ha acceptat la dimissió de Núria de Gispert, que com a nova presidenta del Parlament, ha decidit 'ser la presidenta de tothom i en conseqüència deixar qualsevol responsabilitat econòmica de partit', tal com han fet sempre els dirigents d'Unió que han assumit el càrrec al Parlament. Malgrat que De Gispert continuarà sent 'una dirigent distingida' d'Unió, ha destacat Duran.

Respecta la decisió de Puigcercós
En conseqüència, el comitè de govern ha acordat proposar el diputat, Benet Naimí, qui assumirà la secretaria de política municipal del partit. El portaveu de CiU a l'Ajuntament d'Arenys de Mar i president comarcal d'Unió al Maresme, serà doncs la persona que preparà la propera cita electoral municipal. Una cita sobre la qual, ha explicat Duran, ja se n'ha parlat durant el Consell amb l'objectiu de mantenir per aquesta nous comicis la confiança dels ciutadans que han rebut aquest 28-N.












El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha descartat fer cap comentari a la decisió de Joan Puigcercós, anunciada per sorpresa aquest dissabte durant el consell nacional d'ERC, que no tornarà a optar a la presidència d'ERC en el proper congrés del partit, que s'ha avançat a la tardor. Duran ha dit que es tracta d'una decisió 'personal' de Puigcercós, que s'emarca en el context d'un altre partit i que per tant no hi ha 'res més a dir'. No obstant però, ha dit que des de CiU es 'respecten' les decisions dels altres i que en tot cas, ha afegit, els comentaris els hauran de fer les persones d'ERC.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
al GALLINER del PARLAMENT fletxa TOT l'INDEPENDENTISME per veredicte i desig popular.
19 de desembre de 2010, 18.47 h

Nomes hi estic d'acord amb una afirmació quant diu que els ciutadans han donat a ERC la presència que ara li correspon. Es ben cert. Per tant ni messa ni centralitat ni presidir mai cap comissió parlamentaria ni representació al Senat espanyol per nominació parlamentaria etc..etc.

Entre tots (els independentistes) ho hem fet possible. Que n'ha prenguem !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de desembre de 2010, 12.41 h

Que n'és d'hipòcrita aquest home. Hipòcrita és poc, és feixista i ja està dit tot. Més a més al damunt vol que ERC els faciliti la investidura d'en Mas. Què més vol Sr. Duran, que es baixin els pantalons ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JERONIMUS STILTON fletxa santa susanna
19 de desembre de 2010, 10.55 h

aquest de cyu no són més que complices del poder castellanoborbonic,els quals estan construin el seu pais segons les seves necesitats,el cual jo crec que esta molt bé si ets castellanoborbonic,però si ets català queda més aviat ridicul que els hi fagis el joc.podriem dir que són els aiguaders del poder madrileny


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de desembre de 2010, 05.18 h

Espero i desitjo que ERC no faciliti la investidura d´un traïdor a Catalunya com és el mas, el ven estatus no és mereix ser president de la mini generalitat i si ho ha de ser que ho sigui amb els que el van ajudar a carregar-se l´estatut i que coincideixen amb ells en moltes coses. Ciu quin fàstic de gent i quin fàstic de partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.