directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós s'obre al pacte amb Solidaritat a Barcelona

El líder republicà deixa enrere els recels inicials i veu ara amb bons ulls la coalició amb Laporta

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, veu amb bons ulls una coalició puntual amb Solidaritat Catalana a Barcelona de cara als comicis municipals del mes de maig. Aquest aval és fruit del nou full de ruta aprovat aquest dissabte en el Consell Nacional de la formació que ha de servir per enfortir el partit en les properes eleccions. Tal com informa aquest diumenge La Vanguardia, els mals resultats electorals van fer que Puigcercós es tanqués en banda davant la possibilitat d'estendre la mà al grup de Laporta, però donades les complicades circumstàncies dels republicans i les insistents veus que apunten en la direcció del pacte, el líder republicà ha acabat per acceptar les converses amb SI ja que entén que, amb pactes puntuals amb la nova formació del Parlament, l'independentisme en surt reforçat.
puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Joan Puigcercós ha acabat per acceptar les voluntats de pacte amb Solidaritat que mostren diversos barons republicans. Després de la patacada electoral, on va perdre 11 diputats, el líder d'ERC ha donat el seu vist-i-plau a les converses que la formació republicana manté amb Solidaritat de Barcelona de cara als comicis municipals del proper mes de maig. La negativa mostrada per Puigcercós en un principi s'ha anat llimant amb el temps degut a les veus insistents que demanen un pacte amb Laporta per enfortir el partit. Jordi Portabella, cap d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ja va mostrar els seus anhels per construir una candidatura independentista unitària que englobés altres forces com Solidaritat i la CUP, idea a la que s'ha sumat darrerament el secretari general de la formació Joan Ridao.

Ridao avala el pacte
D'aquesta manera, el diputat republicà va insinuar que els possibles pactes amb altres forces serien preses en consideració i va afirmar que no necessàriament aquests partits haurien de ser independentistes.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
JERONIMUS STILTON fletxa santa susanna
20 de desembre de 2010, 07.49 h

esquerranosos heu tingut 30 anys...no heu demostrat res de res..potser ara veureu com actua un partit independentista de veritat...l'autonomia no es gestiona es combatpartits d'esquerres en hi han molts,independentistes només un


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Pere Vilanova fletxa Viladecans
20 de desembre de 2010, 06.12 h

No fa ni tres setmanes, Puigcercós responia, quan se li demanava per Solidaritat Catalana, "Solidariquè?" Doncs això, Solidaritat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
20 de desembre de 2010, 01.16 h

És una oportunitat immillorable per dissenyar una estratègia comuna. L'independentisme és transversal i el full de ruta cap al nou estat cal traçar-lo des de totes les sensibilitats polítiques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Josep Maria fletxa Bellpuig
20 de desembre de 2010, 01.06 h

Aquests que menyspreen als independentistes que no han votat a esquerra, no creieu que es una mica cínic i de no voler veure els problemes reals que han dut a aquesta situació? Qui a provocat el sorgiment de noves formacions? Esquerra, qui ha fet que molt independentistes hagin optat per votar a CiU com a vot segur per fer fora el tripartit, perquè no s’enrabiaven del que fes esquerra amb 21 diputats? Esquerra, qui a provocat alguns vots d’independentistes que han optat per ser abstencio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Josep Maria fletxa Bellpuig
20 de desembre de 2010, 00.50 h

Far uns mesos, jo mateix, vaig criticar a Puigcercós i vaig afirmar que no era vàlid per dirigir Esquerra, ni era de fiar, canvia com el temps, i var cap a on li bufa el vent favorable a ell, només a ell, tots els defensors d'esquerra en van atacar i dir de tot, cosa que estaven en el seu dret, però aquests últims dies, malauradament en donen la raó, es una persona nul•la, no te visió de país, nomes de poder i partit, ja vaig dir que el coneixia personalment de far molts anys, en sap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Robert fletxa Barcelona
20 de desembre de 2010, 00.17 h

Gràcies a tots els super-independentistes que han deixat de votar ERC i han votat SI o Reagrupament, ara mateix TORNEM ALS ANYS 80, NOIS!!! Mesa del Parlament: CiU, PSC i PP. Felicitats a tots els super-independentistes, gran intel·ligència la vostra!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Tobies fletxa Barcelona
20 de desembre de 2010, 00.12 h

Virgínia, tu parles de "madurar", si el teu discurs és de nens de 12 anys!!! "Buahhh, vull la independèeencia, no tinc ni puta idea de política, em són iguals les esquerres i les dretes, només vull la independència i la resta se me'n fooot". Independentistes com tu ens porteu al segle XIX.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de desembre de 2010, 23.43 h

Quim, els d'Esquerra ja et poden estar ben agraïts... gràcies a gent com tu Esquerra es ara on es... esquarterada i amb els votants fugint a on sigui... Reagrupament, SI, CiU, abstenció... però es clar, la culpa no es pas vostre NOOOOOO, es del malèfic Laporta o d'en Carretero o fins i tot d'en Mas... o del barrufet rondinaire.... ah no calla, la culpa es dels votants que som tontos i no entenem les vostres magnífiques estratègies... però en fi, seguiu així, seguiu, que ens ho poseu mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Àngel fletxa cardedeu
19 de desembre de 2010, 23.35 h

#19 LLASTIMA DE QUE? QUE CREUS QUE JO VOTO A UN PARTIT COM EL ZAPUTERO QUE ENCARA FACI MES MAL? DE CARA CRITICA EL MANDATARI ZAPUTERO I PER L´ESQUENA VOTA A PSOE´cs= FANATIC TOTAL, SEMBLA QUE ESPAÑA VA BIEN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Àngel fletxa cardedeu
19 de desembre de 2010, 23.30 h

AQUI HI HA MOLTS FANATICS, ENCARA QUE UN PARTIT DIGUI QUE ENS JUBILEM ALS 70 ANYS ENCARA VOTEN AQUET PARTIT, ANDA ES UN CACHONDEO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.