directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern aprova la marca :DCAT per la promoció dels productes catalans però la guarda al calaix

No s'ha arribat a cap consens amb el sector agroalimentari per aplicar el nou segell de qualitat · La tasca de resoldre-ho serà pel nou executiu

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El proper conseller d'Agricultura ja té el primer cas per resoldre al calaix del departament. El seu nom, :DCAT, i el seu problema, la seva aplicació. I és que el govern de la Generalitat  ha aprovat la marca que ajudarà a potenciar els productes agroalimentaris i pesquers de Catalunya, però no ha trobat consens ni amb el sector agroalimentari ni amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya sobre el decret per regular-ne l'ús. D'aquesta manera, el distintiu, que ja està realitzat des de fa mesos, es queda en stand by fins que la cartera d'Agricultura sigui ocupada pel nou conseller que designarà Artur Mas. Segons l'encara responsable del departament, Joaquim Llena, aquesta és una marca que, 'tard o d'hora, s'acabarà posant en funcionament perquè és necessària per als nostres productors i per arribar més bé als consumidors'. El socialista també ha aclarit que :DCAT no és cap competència amb altres segells de qualitat com les denominacions d'origen.


Comparteix
   


Etiquetes
El nou govern de la Generalitat haurà de buscar un punt de trobada amb els sectors agraris i agroalimentaris per poder tirar endavant aquesta marca que únicament precisa ja d'una validació de les autoritats europees. El nou conseller haurà de decidir doncs si aplica la marca o no, encara que, segons Joaquim Llena, conseller d'Agricultura en funcions, aquesta marca 's'acabarà posant en funcionament perquè és necessària per als nostres productors i per arribar més bé als consumidors'. Segons informa El Punt, Llena també ha tranquil·litzat als sectors agraris sobre el fet que :DCAT no entrarà en competència amb cap altre segell de qualitat com les denominacions d'origen sinó de 'posar en valor els productes de proximitat' amb una 'marca genèrica'.

Conflicte amb el sector agrari
La decisió de no aplicar la nova marca rau a les desavinences entre el govern i els responsables de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) que veuen insuficient aquesta normativa ja que creuen que no protegeix prou la producció catalana. Segons declaren, el decret hauria de ser més explícit a l'hora d'exigir que el procés d'elaboració de la matèria primera hagin d'estar lligats a Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de desembre de 2010, 10.48 h

"La tasca per a resoldre-ho serà pel nou executiu". Ja, ja, ja, aquests que voleu que facin ???. Com no sigui fer propaganda de la paella valenciana, a la qual ja no li fa falta, o de "l'estofado madrileno" , la "favada asturiana", o el "pulpo a la basca", tot el què sigui de casa, per a ells és merda a l'espardenya. Només se'n salvarà el cava, amb qui els uneix grans compromisos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.