directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 07:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta sospita d'un 'pacte secret' CiU-PP a canvi del suport a Rajoy a Madrid

Aconsella a Artur Mas que, si no és així, busqui suports estables per a governar

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha recomanat aquest diumenge al proper president de la Generalitat, Artur Mas, que busqui un suport estable per governar si és que no té un acord secret amb el PP. En un apunt al seu blog, Iceta ha subratllat que la difícil situació econòmica aconsella que Mas s'asseguri un suport parlamentari estable, i ha remarcat que la situació de CiU a Catalunya és 'més precària' que la del PSOE al Congrés. Segons Iceta, o bé Mas té un pacte secret amb els populars a canvi d'un futur suport a Mariano Rajoy, o no és conscient de la 'necessitat d'una majoria sòlida i estable al Parlament que permeti actuar al Govern sense dilació ni ensurts de cap mena'.
iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Iceta ha remarcat que CiU ha obtingut una 'gran victòria' en les eleccions del 28-N, però ha afegit que això no implica de forma automàtica tenir una majoria parlamentària que li doni suport per a la investidura i a l'acció del govern en general. A més, ha apuntat que la difícil situació econòmica 'sembla aconsellar' que Mas busqui el suport d'una majoria parlamentària suficient de forma estable.

És més, ha constatat que la situació de CiU al Parlament és 'més precària' que la del PSOE al Congrés, perquè a Zapatero li falten set diputats en una cambra de 350 membres, mentre que Mas està a sis de la majoria absoluta però hi ha 135 parlamentaris.

Així, segons Iceta, és 'estrany' que des de CiU només arribin veus que demanen abstencions en la segona votació per assegurar la investidura de Mas, però no hi hagi cap moviment per obtenir un suport permanent.

Al seu parer, o bé Mas té un 'acord secret' amb el PP, que li hauria assegurat l'estabilitat a canvi d'un futur pacte després de les eleccions generals, o bé el futur president de la Generalitat no és conscient de la 'necessitat d'una majoria sòlida i estable al Parlament que permeti actuar al govern sense dilació ni ensurts de cap mena', ha conclòs.

Iceta ha recomanat a Mas que busqui aquest suport estable 'de forma pública i transparent', perquè la situació és prou difícil a Catalunya 'com per afegir-hi incerteses'. Ha argumentat, d'altra banda, que el país no pot esperar a les eleccions espanyoles per tenir un govern capaç d'afrontar els problemes amb la rapidesa i determinació necessàries.

Iceta creu que aquest dilluns 'començarem a veure si Artur Mas destapa cartes ocultes o senzillament vol assegurar-se la investidura per després fer la viu-viu fins a les eleccions generals', ha assenyalat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Àngel fletxa cardedeu
20 de desembre de 2010, 20.30 h

ERC HA TINGUT EL CULPABLE D´HABER PERDUT MOLTS ESCONS, SABIEN DES DE FA 8 ANYS QUE PSC NO VOLIEN LA INDEPENDÈNCIA I IC EM SEMBLA QUE TAMPOC, I ARA LA CULPA TENIM NOSALTRES PER NO HAVER VOTAT A ERC? A MI NO M´IMPORTA QUI GOVERNARÀ A CATALUNYA QUE SI DRETES O ESQUERRES, VULL LA INDEPENDÈNCIA I PROU!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa barcelona
20 de desembre de 2010, 19.30 h

#8 No val la pena ni contestar-li aquest comentari al Iceta. Es desqualifica tot sol... parlar de pactes espuris els sociates... quina barra...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 de desembre de 2010, 11.16 h

M'han dit que a partir del proper 2011, quan s'hagi de cantar l'himne nacional, no serà el Cant dels Segadors, ni el Cant de la Senyera. El feixista Duran ha fet prevaler la seva posició, a l'objecte de que es torni a cantar el Cara al Sol. Ho trobo llògic, ja que ara per la Gràcia de Déu, tornem a ser ecspana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
20 de desembre de 2010, 11.09 h

#6 Perdoni, però de se seriós, aquets que manaran, és l'última cosa que no té. Ara bé, si em parlés d'hipocresia, mentides o mitges veritats que és el mateix, llavors no diria res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
20 de desembre de 2010, 11.08 h

Ara els llepes i ex llepes de Ciu se´n recorden D´ERC. Doncs com ERC donii suport al ven estatuts mas per ser president tant en primera o segona volta que s´oblidi del meu vot. No és fa president a un botifler que va ser el primer a clavar-li la primera punyalada per l´esquena a un estatut que acabava amb l´espoli fiscal i que ens obria la porta a la independència. Que el facin president els del Psoe o els del PP que per això van unir esforços tots tres partits per carregar-se l´estat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
20 de desembre de 2010, 11.07 h

#5 Home, és natural, qui paga sempre els plats trencats ????. Per tant si ella s'havia d'augmentar la pensió de jubilació, de on si no havien de sortir les misses ???. Doncs dels pobres pensionistes, aturats i assalariats. Mentrestant, els bancs van executant hipoteques a tort i a dret, i van fent la viu viu, mercès als diners que nosaltres mateixos, la classe treballadora els hem donat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
20 de desembre de 2010, 10.45 h

#11 El partit prostituta Ciu s´ho farà amb el pp que sempre ha estat el seu soci preferent i si ho dissimulen una mica és per la proximitat de les municipals després via lliure. com si fos la primera vegada que Ciu ens encoloma el pp, només cal veure la mesa del parlament a on ja ens l´han fotut. perquè collons necessiten els feixistes espanyols un pacte a la basca quan a Catalunya tenen la puteta mamona Ciu que els hi fa tant bé la feina. No han volgut els electors que Ciu governi, do... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de desembre de 2010, 09.30 h

Aquesta història de que ve el PP no l'havia sentit mai tu!.

Quanta imaginació que hi possen els del tripartit!.

Per cert, que als matins de TV3 estan preguntant als televidents si donada la situació en que ens trobem, els partits de la oposició haurian de facilitar la investidura de'n Mas, degut a que no hi ha cap altre opció, i el 82% diu que si. Us imagineu que només el PP actues amb sentit comù?...seria una taca molt grossa per tots els altres partits, i només d'ells dependerà don... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
19 de desembre de 2010, 23.08 h

I fins ara no se n'ha adonat aquest Miquel Botifleta? Com es nota que vol estar al govern perquè li augmenti el sou encara més. Com que ha arribat el fred, necessita tornar a escalfar cadira.
Si el PSC-E pogués pactar amb el PP, ho haurien fet abans que en Patxi López, un renegat basc.

El pacte entre CiU i PP està cantat, el que passa que els cabrons ho faran a mitges tintes per intentar dissimular-ho, dient "No! només és un pacte puntual, bla bla bla,..." però se'ls acabarà veient el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Àngel fletxa cardedeu
19 de desembre de 2010, 22.44 h

A PARTIR D´ARA JA NO ES DIUEN PSOE (PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPANHOL) ARA ES PSPE (PARTIDO SOCIALATA PARADO ESPANHOL)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.