directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC presenta una moció per 'reiterar i refermar' l'oposició del Parlament al cementiri nuclear

Segons Sergi de los Rios, 'el govern espanyol està jugant al fet i amagar amb aquest tema de forma irresponsable'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat d'ERC per Tarragona al Parlament, Sergi de los Rios, començarà l'activitat parlamentària presentant una bateria de propostes de resolució, entre les quals en destaca una on es demana que es 'reiteri i reafirmi la seva oposició al fet que Catalunya pugui acollir el cementiri nuclear, la ubicació del qual encara no s'ha dictaminat malgrat que existeix un informe tècnic que no situa Ascó com el millor emplaçament'. Segons de los Rios, 'el govern espanyol està jugant al fet i amagar amb aquest tema de forma irresponsable' i recorda que en la passada legislatura fins a dues vegades el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució en contra d'aquesta instal·lació.
cementiri nuclear, joan herrera, joan puigcercós, héctor lópez bofill, canc, ascó
Comparteix
   


Etiquetes
Concretament ho va fer els dies 11 de març de 2008, en la Comissió d'Economia i Finances, i 11 març de 2010 en el Ple. No obstant, les resolucions expiren quan expira la legislatura, i 'per aquest motiu Esquerra vol que els grups parlamentaris tornin a pronunciar-se en contra del cementiri nuclear en aquesta nova legislatura', segons comenta la resolució. El diputat tarragoní d'ERC creu que hi ha moltes raons per tornar a presentar la iniciativa, més enllà del detall formal de renovar en la nova legislatura 'el compromís dels diputats i les diputades de sumar-se a l'oposició a la instal·lació que han expressat municipis, consells comarcals i fins a dues Diputacions'.

Per a de los Rios les altres raons són l'informe tècnic, inèdit en la darrera resolució aprovada el març, que no situa Ascó com el millor emplaçament; la Coordinadora Anticementiri Nuclear presentarà documentació que invalidaria una hipotètica ubicació a Ascó; i el fet que l'activitat de les tres centrals nuclears de Vandellòs i Ascó s'allargarà deu anys més i d'aquesta manera la indústria nuclear continuarà com a mínim deu anys més a la Ribera d'Ebre, 'en contra del que havien insinuat els partidaris del cementiri nuclear, els quals volien disfressar la decisió sobre el cementiri nuclear com l'única manera de salvar la indústria nuclear a la comarca'.

Sergi de los Rios ha reiterat també que Esquerra no aprova el model del govern espanyol d'un únic cementiri nuclear centralitzat per a totes les centrals de l'Estat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.