directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas demana als partits un front comú per defensar el 'pacte fiscal' a Madrid

Afirma que la sentència de l'Estatut ha tallat les vies d'entesa amb l'Estat espanyol i parla d'iniciar una 'transició nacional' · Els diputats d'ERC l'aplaudeixen en acabar el discurs

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat a les diferents forces polítiques a defensar conjuntament a Madrid el 'pacte fiscal'. Durant el seu discurs d'investidura al Parlament (pdf), Mas ha demanat treballar de forma discreta un 'acord intern' durant el 2011 per plantejar en bloc aquesta proposta al govern que surti de les eleccions espanyoles de 2012 condicionant la política dels diputats catalans al Congrés espanyol a la consecució d'aquest objectiu. El líder de CiU ha donat per trencades les possibilitats d'encaix a l'Estat espanyol després de la retallada de l'Estatut i ha defensat el dret a decidir per a Catalunya, sempre i quan s'exerceixi sobre qüestions de consens que no provoquin 'fractura social'. Mas ha anunciat la creació de consells assessors en Economia i Sanitat al president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, i al president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell; a més s'ha compromès a buscar el consens necessari per fer una Llei electoral catalana, una assignatura pendent pel país.  


artur mas, investidura, parlament
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
'Transició nacional' amb primera parada al 'pacte fiscal'
Mas ha fet una crida a la unitat per iniciar una 'transició nacional' que té com a primer objectiu i gran repte per als propers anys el pacte fiscal. En l'exposició de la seva proposta estrella, el líder de CiU ha assegurat que 'la demanda d'un model de finançament més just per a Catalunya genera grans consensos en la societat catalana'. Uns consensos que ha manifestat que són transversals. Mas ha manifestat que el Govern no pot afrontar sol aquest 'repte de país' i que cal sumar-hi els agents socials, la societat civil i la majoria de la ciutadania. Ha estès la mà a la resta de partits per arribar a un acord intern sobre aquest tema.

Mas encarrega al Cercle d'Economia i al Col·legi de Metges consells assessors a disposició del Govern i del Parlament
El futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dilluns que ha encarregat al president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, i al del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, que posin en marxa consells assessors per lluitar contra la crisi i posar al dia el sistema sanitari. Durant el seu discurs en el debat d'investidura al Parlament, ha explicat que aquests consells seran de format reduït i no seran retribuïts, i estaran a disposició del Govern i també del Parlament. En termes generals, Mas ha promès un govern dialogant, transparent, honest, cohesionat i sense esperit de revenja. 'Avui puc dir, que l'únic sentiment que m'acompanya és el d'agraïment', ha dit.

Mas es compromet a buscar el consens necessari per fer una Llei electoral catalana
Artur Mas, s'ha compromès aquest dilluns a buscar el consens necessari per fer una Llei electoral catalana que 'afavoreixi l'apropament de la política a la ciutadania i garanteixi l'adequada representació del conjunt del país'. Aquesta és una de les promeses que ha fet en el capítol d'administracions durant el seu discurs d'investidura, en el que també ha anunciat que reduirà entre un 15 i un 25% la despesa en informes, estudis tècnics, campanyes institucionals, despeses de representació, publicitat i protocol. Això se suma a la reducció del 20% del nombre de departaments i a la d'un 25% pel que fa alts càrrecs i personal de confiança.

Una administració àgil i austera
El convergent ha recordat la seva ja famosa recepta de les tres A: austeritat, agilitat i aprimament. En aquest sentit, ha recordat que reduirà un 20% el nombre de departaments (màxim de dotze conselleries), i un 25% els alts càrrecs i personal de confiança. Però a més, ha informat que també reduirà entre un mínim d'un 15 i un 25% la despesa en informes, estudis tècnics, campanyes institucionals, despeses de representació, publicitat i protocol.

En aquesta mateixa línia, ha indicat que no es cobriran les baixes de jubilació excepte en els serveis bàsics, i es redimensionaran a la baixa molts organismes autònoms, empreses i consorcis de l'administració, fusionant entitats per evitar duplicitats i eliminant aquelles que no siguin estrictament necessàries, concertant també els serveis que calguin.

L'administració serà també àgil, i no s'aprovarà cap norma que no comporti com a mínim l'eliminació d'una antiga. En definitiva, la 'fórmula del bon govern' es defineix, ha dit, amb 'més lideratge i menys burocràcia; més austeritat i menys despesa inútil o supèrflua; més llibertat i menys dirigisme, més protecció i menys control'.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
21 de desembre de 2010, 00.11 h

No entenc com la premsa catalana no s'està fent ressó d'aquesta notícia. Que no hi tenim res a veure els catalans amb el moviment antitaurí?

http://andes.info.ec/politica/ecuador-sometera-a-consulta-popular-realizacion-de-corridas-de-toros-42198.html
http://www.animanaturalis.org/n/11412/ecuatorianos_decidiran_en_referendum_la_realizacion_de_corridas_de_toros
http://peru21.pe/noticia/685715/ecuador-referendum-corridas-toros
http://www.cronica.com.mx/nota.php?id_nota=550639
http://www.lapre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
20 de desembre de 2010, 19.30 h

#8 Estava no fa gaire en una botiga de Barcelona quan, de sobte, va entrar un atracador encaputxat. Després d'apuntar a la dependenta amb un rifle de canons retallats, es va emportar un total de 10.000 pessetes. Va sortir amb el botí però, curiosament, no va fugir fins a desaparèixer sinó que es va ficar en una cabina telefònica, es va treure la caputxa, va amagar l'escopeta i va tornar a la botiga. Aquesta vegada no va robar ni amenaçar a ningú, sinó que es va gastar lliurement les 10... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pratxanda fletxa Katmandu (Nepalès)
20 de desembre de 2010, 17.26 h

Potser després del 28-N hauriem d'actualitzar les dades. Ja no cal que posem "exvotant de" i registrar-nos amb un nom més actual, del tipus, "jovaigvotara".


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
20 de desembre de 2010, 16.57 h

Pepet,
CiU ha parlat de concert econòmic, fins i tot en Francesc Homs un dels inspiradors ha escrit o ha fet escriure per un "negre" un llibre "Estació concert".
Tot això ho han impulsat des de CiU aprofitant una enquesta en què els 70% dels catalans deien si al concert econòmic basc per a Catalunya..
Després d'escampar-lo, i a la vista de l'impossibilitat d'aconseguir-lo i del rebuig de les forces polítiques, catalanes i espayoles, a la seva viabilitat com a concert econòmic semblant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Santi fletxa Girona
20 de desembre de 2010, 16.43 h

Una indicació per on anirà tot plegat fins ara: Mas es desdiu d'una de les seves promeses electorals (una de les més insulses per cert) i diu que on deia "eliminar la limitació dels 80 km/h a les entrades de BCN" volia dir "eliminar la limitació en segons quines hores". Automàticament els del Grup Godó (fa pocs moments l'assalariat Antoni Clapès - distingit pel seu reiterat i objectiu flagell contra l'anterior Govern- a RAC1) donen ampli suport i arguments a favor del que faci el Mas. P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepet fletxa Barcelona
20 de desembre de 2010, 16.27 h

Per "pacte fiscal" durant la campanya electoral no em surt res...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de desembre de 2010, 16.15 h

L'Artur Mas ha fet un discurs de poques llums i moltes ombres. Ha estat un discurs de gestió, rebaixat per la societat amb Unió, amb poques referències soberanistes.Un discurs de gestió no és en absolut un discurs independentista, com jo voldria.
Dit això,entre les poques i tristes llums faria menció de la demanda de pacte fiscal, si ha de ser amb una col·laboració o quota solidaria d'un màxim del 2,5% del PIB català, bo si s'aconsegueix i molt bo si és rebutjat com espero per el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi P. fletxa Barcelona
20 de desembre de 2010, 15.29 h

No hi ha dubte que ha estat un bon discurs, però amb discursos no n'hi ha prou. Caldrà esperar veure que fa realment. Potser no estaria de més que ERC (i altres) s'abstinguessin en segona volta per evitar donar coartades al pacte CiU-PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pepet fletxa Tarragona
20 de desembre de 2010, 14.42 h

Alguns sembleu una colla d'il.lusos! el pacte tàcit CiU-PP està més que clar. Mas us enganya i escolteu la frase dret a decidir i ja us correu als calçotets... . ERC no pot donar el vot afirmatiu a la investidura desprès de la jugada de CiU donant la primera vicepresidència de la mesa al PP i col.locant-los al centre del parlament, just darrera seu...ves per on!. Aquí el pacte amb el PP per donar suport a Mas en la segona votació està més que clar...i espereu que encara en vindràn m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
20 de desembre de 2010, 14.25 h

ERC hauria de deixar demà amb un pam de nas a P$OEcialistes i PPeros i demostrar que sap escoltar el clamor de la gent del carrer votant a favor de la investidura de'n Mas.

Seria un primer pas en la direcció correcta per deixar enrera els errors dels ùltims anys.

Seriam moltissims els que deixariam de veure a ERC com una crossa del P$C-P$OE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.