directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas reclama al PSC que li faci costat amb el concert econòmic com CiU va fer amb l'Estatut

Nadal replica que el concert amaga un pacte CiU-PP a Catalunya i a Madrid

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dilluns al president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, que li faci costat en el plantejament del concert econòmic igual que la federació va fer amb l'Estatut quan el va plantejar l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall. 'Si CiU hi va ser quan Maragall va llançar aquest gran repte, jo els demano que vostès almenys estiguin disposats a escoltar i treballar conjuntament perquè, des d'una òptica catalana, puguem avançar com a mínim cap allà on una majoria de ciutadans estan plenament d'acord', ha indicat. Nadal ha replicat que el concert amaga en el fons un pacte CiU-PP a Catalunya i a Madrid.
artur mas, parlament, investidura
Comparteix
   


Etiquetes
Després que Nadal negués que Catalunya iniciï ara una transició nacional, com ha afirmat Mas, el convergent ha anat més enllà i ha llençat un oferiment directe al PSC. Ha recordat que la transició que proposa CiU té el concert econòmic com a primera etapa i, per això, ha reclamat als socialistes catalans que donin suport al futur govern en la defensa d'aquest objectiu igual que la federació va fer amb el tripartit quan el socialista Pasqual Maragall va proposar fer un nou Estatut.

I és que Mas ha recordat que quan Maragall va llençar aquest repte, CiU 'hi va ser i hi va ser a Catalunya i Madrid'. 'Doncs si CiU hi va ser quan Maragall va llençar aquest gran repte, jo els demano que vostès almenys estiguin disposats a escoltar i treballar conjuntament perquè, des d'una òptica catalana, puguem avançar com a mínim cap allà on una majoria de ciutadans estan plenament d'acord', ha afegit.

Mas ha argumentat que també els votants del PSC volen el concert i són conscients que Catalunya aporta una quantitat 'immensa' de recursos que 'no sempre tenen un ús com haurien de tenir' i el que fan és 'drenar les possibilitats de progrés' del país.

Mas reclama als socialistes catalans que es moguin després de la retallada de l'Estatut
Si CiU parla d'una transició sempre la planteja en base a grans consensos interiors i 'és evident que un partit com el PSC hi ha de ser', ha continuat Mas, que ha demanat als socialistes catalans que es moguin després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, que no es quedin paralitzats i que optin per una via de consens com és el concert.

'Digui'm vostès si després de la sentència queda alguna possibilitat de transformar l'estat espanyo perquè representi Catalunya en allò que és i se sent. Si ens convencen que és possible, ho rellegirem, però va ser una sentència molt clara', ha remarcat.

Camí cap a la independència 'a terminis' o 'pacte CiU-PP'
En resposta a Mas, Nadal ha preguntat que s'amaga en el fons en aquest plantejament de concert econòmic, i ha dibuixat dues possibilitats: un 'camí cap a la independència a terminis' o un excusa per afavorir un pacte CiU-PP a Catalunya i a Madrid.

En concret, sobre aquest últim punt, s'ha preguntat si el que proposa Mas és un simplement un 'calendari degudament calculat de maduració de les coses el 2011 per tenir la llibertat de triar aquí i allà el 2012 allò que convingui, no en termes d'aprofundiment d'autogovern, sinó de manteniment de l'estabilitat o de les oportunitats parlamentàries de CiU aquí i allà'. 'El tema és el país o una altra cosa', ha qüestionat.

Ha acusat Mas d'inconcreció, i ha apuntat que fins i tot pot ser que el que estigui proposant CiU a la ciutadania no és el concert 'sinó tota una altra cosa que no acaba de voler dir amb totes les paraules perquè considera que encara no ha arribat el moment', ha dit en referència a la independència.

El convergent ha insistit en la necessitat de traduir el consens social que existeix al voltant del concert en consens polític, i ha reclamat al PSC que condicioni la seva aportació a la política espanyola a la consecució dels grans objectius de país. 'Si jo vull ser president de Catalunya, l'última cosa que faré és portar les coses a la fractura interna del meu país', ha dit descartant així un plantejament independentista.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
capsigrany fletxa riumors
21 de desembre de 2010, 09.59 h

això es conya o què? si el suport del psc al Ciu en el tema de concert es igual al suport que va donar CiU a l'Estatut. el concert continua en via morta i la frustració de la ciutadania de Catalunya continurà creixent. Mas uyn makl exemple. S'ha de canviar l'actitud cainista de la politica catalna que hem tingut fins ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
21 de desembre de 2010, 00.34 h

Sí, Arturet, ja vam veure el suport que vas donar al PSC amb l'Estatut, anant a can ZP a retallar-lo a canvi de la presidència de la Generalitat (i ni això vas saber fer). I per cert, veient el debat queda clar, per si algú encara dubtava, que a CIU la independència no l'interessa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de desembre de 2010, 00.09 h

No entenc com la premsa catalana no s'està fent ressó d'aquesta notícia, que potser no hi tenim res a veure els catalans amb el moviment antitaurí?

http://andes.info.ec/politica/ecuador-sometera-a-consulta-popular-realizacion-de-corridas-de-toros-42198.html
http://www.animanaturalis.org/n/11412/ecuatorianos_decidiran_en_referendum_la_realizacion_de_corridas_de_toros
http://peru21.pe/noticia/685715/ecuador-referendum-corridas-toros
http://www.cronica.com.mx/nota.php?id_nota=550639
http://ww... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.