directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Joan Rosell guanya les eleccions per presidir la patronal espanyola

El president de Foment del Treball relleva Diaz Ferrán al capdavant de la CEOE

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha estat elegit nou president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE). El candidat català ha guanyat les eleccions amb 444 vots a favor, gairebé el doble dels recollit pels seu únic contrincant, el president de la patronal andalusa CEA, Santiago Herrero, que n'ha rebut 247. Rosell rellevarà Gerardo Díaz Ferrán al capdavant de la patronal espanyola. És el segon president d'origen català que presidirà la CEOE, càrrec que també fou ocupat per Carles Ferrer Salat, fundador i primer president de l'entitat. En el seu primer discurs com a president de la patronal espanyola Rosell ha instat a fer les reformes necessàries per superar la crisi econòmica. Per fer-ho ha reclamat la unitat de tots els empresaris.
joan rosell, ceoe, foment
Comparteix
   


Etiquetes
Les reformes pendents, la millor recepta per sortir de la crisi
En el seu primer discurs com a president de la CEOE, Rosell ha insistit en la necessitat de tirar endavant, sense més demores, les reformes estructurals pendents. Cal 'salvar l'Estat del Benestar fent totes les reformes que s'hagin de fer' i quan abans millor, perquè així seran 'més fàcilment digeribles', ha dit. L'empresari ha reconegut que els governs no gaudeixen de la millor credibilitat però se'ls ha de donar suport perquè 'facin el que han fer' encara que es tracti de mesures impopulars que els pugui suposar 'perdre vots'. Cal conscienciar a la societat en general que, ha afegit, 'fer les reformes és la millor recepta' per sortir de la crisi econòmica.

Rosell ha explicat que davant la realitat que 'l'Estat s'ha fet molt gran', caldrà veure quins 'gruixos té i com es poden reduir', ha afegit, fent referència no només a nivell de l'estat espanyol, sinó també autonòmic i local. Considera necessari 'obrir un debat' 'sense por', perquè l'Estat és fort. Davant l'escenari que ens toca viure, ha afegit, 'imposat després de no pocs errors i absències en clarividències tant estatals com internacionals', cal construir un nou futur 'amb responsabilitat, apartant les pors, sent realistes, pragmàtics, objectius i sobretot valents'.

Rosell fa una crida a la unitat de tots els empresaris
El també president de Foment del Treball ha expressant el seu 'compromís' i 'responsabilitat' per liderar des de la unitat de tots els empresaris espanyols la CEOE. 'No vinc a ocupar una cadira i no m'espanten els reptes que s'han d'assumir', ha declarat. En aquest sentit, ha fet una crida a la unitat de totes les federacions per treballar 'a favor dels interessos generals', 'per sobre de la particularitats de cada sector o territori'.

Treball amb intel·ligència, eficàcia i una temporalitat mesurada, 'amb el ritme i la intensitat que marquem entre tots', aquest és el camí que ha de dur a terme la CEOE, de qui, ha afirmat Rosell, només ha criticat haver estat 'potser massa previnguts' en el passat. 'Avui els empresaris hem d'afirmar els nostres principis fonamentals com a instrument imprescincidible' per treure l'economia de la crisi. I en aquest sentit, ha destacat que només si s'aconsegueix potenciar l'emprenedoria, si milers de nous empresaris decideixen posar en marxa els seus negocis es podrà solucionar l'atur, que és, segons el seu parer, el gran problema econòmic que viu Espanya.

Ampliar les bases del consens social
Finalment, Rosell ha fet també una crida a treballar per ampliar les bases del consens social i ha reclamat a tots els agents socials i econòmics a 'trobar entre tots els consensos per reconstruir ponts d'entesa'. En aquest sentit, ha apel·lat els empresaris a 'fer sentir la seva veu' i 'recuperar el seus espais' davant la societat política. 'Hem de ser actius i involucrar-nos, tenir veu i saber explicar de forma pública i contundent les nostres propostes'.

En un context de dificultats econòmiques el paper de la CEOE és 'de vital importància'. I en aquest sentit, ha de seguir desplegant la seva 'capacitat de propostes i diàleg' que ja ha demostrat tenir acreditada, ha afegit, tant amb els govern i els partits polítics com amb els sindicats. Un treball en què encara, però, hi ha un 'llarg camí' a recórrer i que ha de seguir basant-se, com fins ara, en la 'independència política' de la CEOE.

Rosell ha tancat el seu discurs oferint de forma pública a 'totes les forces polítiques i socials' el compromís de la patronal de treballar a favor dels interessos d'Espanya i ha fet una crida a la unió de tots els empresaris perquè 'del que fem o deixem de fer, dependrà la sortida de l'economia espanyola de la crisi'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
22 de desembre de 2010, 10.59 h

És una molt mala notícia. I més a més farà que corrupCiU es pugui perpetuar al poder. Té molta raó Adeu Cat amb el seu comentari. Abans del 28 de novembre, dia de les eleccions, jo sempre deia i re-deia, que era ara (llavors) quan teníem una ocasió d'or per a fer valer la nostra independència. I abundant amb el què diu Adeu Cat, els castellanus poden semblar tontos, però d'això no en tenen res. Van propiciar la divisió de l'independentisme a través del CNI, i aquí ens tens, en u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Sílvia Martínez
21 de desembre de 2010, 16.54 h

Penso que Rossell ens deu explicació sobre unes declaracions de fa uns dies que recollien que ell deia que (i és mentida i es contradiuen amb valoracions seves amb "solera"), que, que, .....que mai no havia estat discriminat pel càrrec per ser català. Tuf.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
ADÉU CAT fletxa HA GUANYAT LA CATALUNYA ESPAÑOLA I ESPAÑOLISTA PER TOTES BANDES
21 de desembre de 2010, 16.00 h

La Patronal española es molt llesta. Si no hagués votat a el "catalan" a en Joan Rosell com a president de la CEOE, l'empresariat català s'hagués emprenyat i pot ser que diguessin prou, si españa no ens vol, anem cap a l'independència.
Peró com que els españoles son mes llestos que els catalans, li han donat la presidència a en Joan Rosell, per qué continuin sent españoles.
Ara amb Artur Mas de president de Catalunya i CIU autonomistes al poder, en Sandro Rosell un autonomista de p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.