directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

PSOE i PP tanquen files per vetar la presència de l'esquerra abertzale a les municipals

El Congrés aprova la reforma de la Llei electoral i l'envia al Senat · L'absència dels independentistes bascos a les darreres eleccions va propiciar el canvi de govern a Euskadi

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Congrés espanyol ha aprovat aquest dimarts la reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG), que tanca la porta a la possible presència de l'esquerra abertzale a les eleccions municipals del maig perquè incorpora la figura de la 'incompatibilitat sobrevinguda', que no està recollida a la Llei de Partits. La reforma s'ha votat en dos trams. El primer, que endureix el setge polític a Batasuna, ha prosperat amb els vots de PSOE, PP i UPyD; mentre que el segon, relacionat amb els canvis de la papereta del Senat i la reducció de la publicitat, s'ha aprovat amb el vot del PSOE, PP, PNB i CiU i la posició en contra d'IU, ERC i ICV, que es queixaven per l'afavoriment del bipartidisme.

Comparteix
   


Etiquetes
Una de les novetats destacades és l'enfortiment de les condicions per ser present a les llistes amb l'objectiu d'evitar que les formacions amb vincles amb l'esquerra abertzale puguin ser presents a les urnes. PNB, CiU i ERC hi ha votat en contra perquè hi veuen visos d'inconstitucionalitat.

La base d'aquesta reforma és la figura de la 'incompatibilitat sobrevinguda' de manera que si s'il·legalitza una formació, els càrrecs electes d'aquesta formació disposaran de quinze dies per rebutjar la violència sota amenaça de perdre l'acta. La llei s'envia ara al Senat i els grups preveuen que estigui en vigor abans de les eleccions municipals i autonòmiques del maig.

Perpetuació del bipartidisme
L'altra part de la Llei, ha arribat al Ple després que caiguessin les esmenes d'IU, ICV i ERC sobre la millora de la representativitat dels immigrants. En canvi, sí que incorpora novetats pel que fa a la papereta del Senat, que deixarà d'estar per ordre alfabètic, i estableix el vot en urna per als residents a l'exterior i l'enviament del contingut de les urnes a l'Estat espanyol per la via diplomàtica. També redueix la despesa en propaganda electoral i publicitat i es permetrà que els ciutadans dipositin ells mateixos la papereta a la urna.

Aquesta part de la reforma ha estat aprovada amb el vot de totes les formacions excepte IU, ERC i ICV ja que entenen que perpetua i afavoreix el bipartidisme.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
22 de desembre de 2010, 10.13 h

Aquí tenim una mostra més de qui és, com és i què ens espera amb corrupCiU, durant el què ens resta de legislatura. Quins 4 anys més llargs ens esperen. La travessia pel desert de Moisès, ens semblarà més curta que aquesta llegislatura convergent. A madrit volen perpetuar el biparidisme, però aquí, a Catalunya, aquests de corrupCiU, volen perpetuar el partidisme únic. Fastigosos de mena i traïdors a Catalunya, això és le què són, més a més pel lloc que passen, deixen anar un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
22 de desembre de 2010, 08.19 h

PP i PSOE rebutja violència ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.