directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El Parlament espanyol diu no a la censura a Internet de la 'Llei Sinde'

El PSOE no ha pogut aprovar la norma que permetia el tancament dels webs de descàrregues · Cap dels partits de l'oposició hi ha donat suport

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tot i destinar bona part de la tarda a negociar amb CiU i PNB, el PSOE no ha aconseguit obtenir els vots necessaris per aprovar la que s'ha conegut com a 'Llei Sinde', sobre descàrregues a Internet i que és una de les normes que forma part de la Llei d'Economia Sostenible. PP, PNB, ERC-IU-ICV i CC ja van anunciar que no hi votarien a favor. La darrera esperança era CiU, que havia demanat que es donés suport a d'altres esmenes per donar un 'sí' a la llei. L'aprovació d'aquesta llei ha provocat un autèntic terratrèmol a la xarxa.
angeles gonzalez sinde ministra cultura
Comparteix
   


Etiquetes
Les pàgines de descàrregues van parar aquest diumenge com a mostra del seu rebuig i les pàgines del PSOE o el Congrés dels Diputats han estat víctimes d'atacs cibernètics. Les filtracions de Wikileaks han planat sobre la votació, després que hagi transcendit que l'executiu espanyol va demanar ajuda als EUA perquè pressionessin el PP, el PNB i CiU per tirar endavant la Llei.

'A tots els que ens preocupa la cultura ens preocupa que Internet no sigui un espai on tots els drets siguin compatible', d'aquesta manera la ministra espanyola de Cultura, Ángeles González-Sinde, valorava el que ja era evident abans de la votació, la norma sobre les descàrregues no tiraria endavant.

El tràmit parlamentari d'aquesta llei ha estat molt complicat. La votació s'ha retardat en tres ocasions. Finalment s'ha deixat la decisió per després del Ple. La Llei d'Economia Sostenible tenia milers d'esmenes i s'ha trigat en conèixer el resultat gairebé dues hores. Finalment la llei ha estat rebutjada per la comissió amb 21 vots en contra i 16 a favor. El PSOE s'ha quedat sol en aquesta votació.

Durant la seva intervenció a la Comissió d'Economia del Congrés, el diputat del PP, José María Lasalle ha assegurat que la Llei Sinde no s'adapta a la Constitució espanyola i ha criticat que el govern espanyol no hagi volgut negociar. Per la seva banda, el diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que no es donaria suport a la Llei perquè no hi havia acord en altres matèries com les fiscals o financeres.

La diputada d'ICV al Congrés, Núria Buenaventura, ha explicat que es tracta d'una 'llei de patada al mòdem' perquè 'no es pot contraposar els drets d'autor a l'accés a la cultura'. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Joan Ridao, ha titllat la norma de 'nyap digne de Pepe Goteria i Otilio' que intenta legislar 'per la porta del darrera.

Tancament de pàgines web
Si s'aprova Llei Sinde, quan es detecti una pàgina web amb continguts que no respecten la llei de propietat intel·lectual es podran tancar. En un primer instant, s'alertarà el propietari de la pàgina, però si ignora l'advertència l'Audiència Nacional espanyola pot iniciar un procés que podria comportar la clausura de la pàgina en un termini de quatre dies. El govern espanyol ha hagut d'intensificar les negociacions amb CiU després que el PNB anunciés el seu vot contra la llei.

Wikileaks sobrevola la decisió
Aquest dilluns es va fer pública una nova filtració de Wikileaks segons la qual el govern espanyol hauria demanat als Estats Units que pressionés el PP i els altres partits polítics contraris a la llei.

Tancament de protesta
Com a mesura de protesta, diumenge passat, una vintena de pàgines web de descàrregues de pel·lícules i sèries van estar dotze hores sense funcionar. Portals tant coneguts entre els internautes com 'seriesyonkis.com', 'pelitube.net', 'moviesdvdr.com, peliculas21.com', 'damedivx.com', 'pordescargadirecta.com' o 'divxtotal.com' van estar sense funcionar a partir de migdia i fins a la mitjanit. A la seva pàgina principal hi apareixia, sobre un fons negre, un text que denunciava que 'Si s'aprova la llei Sinde, aquesta pàgina desapareixerà. Internet serà una televisió més, al servei del poder'.

Aquestes populars pàgines web d'enllaços per a descàrregues i 'streaming' consideren que la 'llei Sinde', que pot decretar el tancament exprés de pàgines web d'enllaços a arxius P2P en tan sols quatre dies, 'és una censura i un atemptat a la llibertat d'expressió'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7 Oriol Jordan
22 de desembre de 2010, 13.46 h

#2 Aleshores estàs dient que tu ets un genocida!
Oh! vera si t'haurem de denunciar al tribunal de l'haia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
22 de desembre de 2010, 10.26 h

#3 El meu parer, és que si CiU ha actuat amb coherència, ha estat per interessos d'ells. O sigui que per a mi, continuo insistint en que de coherència res de res. D'això jo n'hi dic, hipocresia calculada pura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
22 de desembre de 2010, 10.23 h

Els de corrupCiU han dit: (SIC) "...el diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que no es donaria suport a la Llei perquè no hi havia acord en altres matèries com les fiscals o financeres". O sigui que si s'haguessin donat altres circumstàncies, haguessin aprovat la llei. I jo em pregunto, això no és ser hipòcrita, mercenari, calculador i pro-capitalisme descarat ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
22 de desembre de 2010, 09.14 h

#2 Doncs igual que tú amb ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marcel fletxa Barcelona
22 de desembre de 2010, 07.46 h

CiU podia d'haver negociat el retorn de l'arxiu Centelles a Catalunya o, directament, el cessament de la ministra. L'ultranacionalisme de Sinde no deixa passar cap oportunitat per ferir Catalunya. Per una vegada, CiU ha actuat amb coherència. Vegeu el bloc http//perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
22 de desembre de 2010, 07.08 h

#1 Tant és el que faci CiU, sempre hi haurà qui li sembli malament, i no pel que faci sino per qui és.

És una cosa que és a tocar de la xenofòbia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep anton fletxa Barcelona
22 de desembre de 2010, 00.53 h

M'agradaria saber QUÈ estava negociant CiU a 'canvi' de donar suport al sistema legal que empara a l'SGAE (que, dit siga de pas, és tan capaç de cobrar-li a un cor d'aficionats com a la mateixa marató de TV3 45.000 euros en drets inexistents).


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.