directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entitats culturals i socials de Catalunya consensuaran una resposta 'contundent' a la sentència del Tribunal Suprem

La Plataforma per la Llengua anuncia una campanya de 'gran abast' en el sector de l'ensenyament

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les sentències del Tribunal Suprem que qüestionen el model d'immersió lingüística arran de la denúncia de tres famílies ha generat indignació entre entitats culturals i socials, que acordaran una resposta conjunta i 'contundent'. Així ho ha explicat Teresa Casals, membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua. Per aquesta entitat la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut ha permès que el Suprem faci 'un atac a la jugular del nostre sistema educatiu'. Plataforma per la Llengua ha anunciat una campanya de 'gran abast' , sobretot en el sector de l'ensenyament, per exigir que es mantingui el model educatiu català tal com ha funcionat els últims 30 anys.
plataforma per la llengua, justo molinero
Comparteix
   


Etiquetes
Entitats culturals i socials preparen una 'resposta contundent' que acordaran aquest vespre, reunits al Centre Unesco de Barcelona.

El resultat d'aquest acord podria no conèixer-se fins d'aquí uns dies, segons ha explicat una integrant de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, Teresa Casals. Mentrestant, aquesta representant de l'entitat ha valorat la sentència del Suprem com 'un atac a la jugular' del sistema educatiu català.

En aquest sentit, la Plataforma per la Llengua, 'una entitat 'que vetlla pel català en tots els àmbits', ha de respondre a la sentència, ha dit Casals. 'Un atac d'aquestes característiques i tan frontal necessita la nostra resposta, i la tindrà', ha assegurat Casals.

Tres pares que fan canviar tot el sistema
Per la Plataforma per la Llengua, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut va ser feta 'perquè passés això', és a dir, perquè 'tres pares puguin fer canviar tot el sistema educatiu d'un país que ha donat molt bons resultats'.

Casals ha pronosticat que 'dues formacions polítiques' -PP i Ciutadans- faran bandera d'aquests casos per denunciar una suposada marginació del català a Catalunya. A partir d'ara 'anirem de sentència en sentència', ha apuntat Casals, però 'el que necessita l'educació és pau i concòrdia'.

En aquest sentit, Casals vol confiar en el Govern català perquè defensi la llengua. 'Se suposa que el nou Govern, que es diu nacionalista, defensarà aferrissadament el sistema educatiu, i si ho fa estarem al seu costat', ha assenyalat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
J.S.G fletxa Sant Boi
23 de desembre de 2010, 15.46 h

Mira gat mesquer, te donat un vot positiu, però crec que podem fer molt més que això.

PODEM TORNAR AL CARRER I AQUESTA VEGADA EN COMPTES DE CAMINAR... CÒRRER PER VETLLAR PER LA NOSTRA CULTURA .
RES DE QUEDAR-NOS A CASA




VISCA CATALUNYA LLIURE II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de desembre de 2010, 13.17 h

No podem seguir la vida tranquil·lament com si res no hagués passat. Fixeu-vos en el fet: Només tres parelles de pares feixistes han aconseguit tombar una llei catalana. Que no podran fer si s'ho proposen, un col·lectiu de pares o altres persones per a derogar-nos lleis que s'hagin aprovat al parlament català ???. Hem patit una gran bofetada amb la sentència de l'estatut, hom ha recorregut la llei anti-toros, hom ha recorregut (potser aquí m'equivoco), la llei de cinema, la qual dit sigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de desembre de 2010, 09.34 h


Els catalans estem tant acostumats a aquestes bajanades que el que hem de fer, sencillament, es seguir la nostra vida tranquilament. No hi ha ningú que ens obligui a parlar en llengues foranes si no volem, no?, doncs hem de seguir igual que sempre: a l'escola, en català, al carrer en catalá, no anar al cinema si es en castellá, no comprar productes ep.panyols, no anar-hi a gastar ni un duro a menys que no sigui per treure'n dos d'ells (vacances a Catalunya, que es ben maca i no ens la acab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.