directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 21:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Col·lectiu Emma explica als corresponsals estrangers que les crítiques a la immersió són 'completament infundades'

Envien un article defensant el model lingüístic català amb aportacions d'estudiosos

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

'Centenars d'estudis realitzats al Canadà han demostrat que diverses crítiques contra el mètode d'immersió són completament infundades'. Contra els atacs, evidències. Aquesta és la tàctica que ha optat per utilitzar el Col·lectiu Emma per intentar que el panorama internacional copsi la magnitud de la triple sentència del Tribunal Suprem contra el model català d'immersió lingüística i el què significaria per a la llengua catalana renunciar-hi. El col·lectiu, avesat a respondre visions esbiaixades que es donen dels Països Catalans al món i en especial a la premsa estrangera, ha difós aquest dijous un article de defensa del model escolar català basat amb aportacions d'estudiosos i experts.
escola, aula, escolars
Comparteix
   


Etiquetes
L'article del Col·lectiu Emma argumenta com la immersió lingüística possibilita que els estudiants que la practiquen 'tinguin més èxit en l'escola que els altres estudiants', ja que els programes d'immersió 'no tenen efectes negatius sobre l'aprenentatge de la llengua materna', mentre que en la segona llengua els estudiants 'adquireixen quasi nivell de nadiu en comprensió lectora i auditiva'.

'Un debat sobre un model de societat'
El text afirma que la discussió sobre els models de l'escola i el llenguatge és 'un debat sobre un model de societat' que s'ha de basar, diu, en un diàleg entre cultures. En aquest sentit, el model d'immersió lingüística impedeix 'que els nens siguin segregats per raó de llengua', seguint un mètode quebequès 'que s'havia aplicat amb èxit'. La raó de ser de la immersió és 'que tots els nens siguin educats en una llengua comuna', independentment de la que parlin a casa.

'Una bona elecció'
Els anys han demostrat que el model català va ser 'una bona elecció', ja que a Catalunya ara hi ha milers de fills d'immigrats d'arreu del món, amb més d'un centenar d'idiomes a les escoles catalanes que fan més necessari que 'que els nens que parlen aquests idiomes a la llar s'integrin ràpidament a través d'un llenguatge comú', amb tot el que això implica d'esforç addicional via aules d'acollida, etc. L'objectiu: 'accelerar el procés de socialització en el seu nou entorn'.

Gràcies a les famílies no catalanoparlants
El model d'immersió lingüística no hauria reeixit 'sense el suport actiu de les famílies no catalanoparlants', assevera l'article del Col·lectiu Emma, que afirma que aquestes famílies 'han contrbuït a generar una visió positiva de la llengua i un major sentit de pertinença a la seva nova societat'.

Amenaces
Malgrat aquests avenços, l'article explica que han sorgit amenaces al model català d'integració per part del nacionalisme espanyol, que, guiat per una 'obstinació centralista', persegueix 'actuar contra la normalització del català'. En aquest sentit, afirma que la defensa de la llibertat dels pares a triar la llengua d'estudi dels seus fills és una manera d''evitar l'aprenentatge del català'.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.