directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas només avança que Homs tindrà 'una responsabilitat molt important' en el Govern

Farà públic el seu executiu entre dilluns i dimarts · No confirma ni desmenteix els noms que surten a les travesses

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Tot i les travesses que omplen les portades de molts mitjans, el flamant president investit de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat aquest divendres que Francesc Homs tindrà una responsabilitat 'molt important' en el Govern, però no ha volgut concretar-ne el càrrec, ni donar noms de la resta de nombraments. Fonts internes de CiU situen Homs com a secretari general de Presidència. En declaracions a TV3, Mas ha explicat que hi haurà entre dos i quatre independents sobre els dotze principals membres del Govern 'comptant el president'. Mas, que va començar dijous a confirmar càrrecs, ha indicat que Felip Puig està fent una reflexió personal, tot i que algunes fonts el col·loquen com a conseller d'Interior. En qualsevol cas, el president ha assegurat que no té l'executiu tancat i que el farà públic entre dilluns i dimarts.
artur mas francesc homs
Comparteix
   


Etiquetes
Un dia després de ser investit president de la Generalitat, Mas ha explicat que ahir a la tarda va començar a fer trucades per confirmar a algunes persones que serien consellers, però no ha volgut concretar noms perquè el Govern, ha dit, 'no està lligat en el seu conjunt'. Ha indicat que s'anunciarà públicament entre el dilluns 27 a la tarda i el dimarts 28, i que els consellers prendran possessió el dimecres 29 de desembre. Ha reconegut que hauria estat més lògic que ho fessin el 28, però ha afegit que no vol que ningú parli del 'govern dels innocents o de la innocentada d'Artur Mas'.

Mas-Colell dirigirà Economia i Universitats

Mas no ha volgut confirmar les cares que apareixen aquest divendres a 'La Vanguardia': Andreu Mas-Colell com a conseller d'Economia i Finances (incloent Universitats); Irene Rigau com a responsable d'Educació; Lluís Recoder encarregat de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat; Joana Ortega com a consellera de Governació i Relacions Institucionals, i Josep Maria Pelegrí com a conseller d'Agricultura i Medi Natural. Si bé ja semblava segur que aquests últims quatre noms formarien part del nou Govern, la novetat radica en el fet que Ortega s'encarregui de Governació, i la inclusió d'un cinquè com és Mas-Collell, un dels fins a quatre independents que vol Mas per al seu executiu i exconseller ja del govern de Jordi Pujol.

El que sí que ha confirmat Mas és que Francesc Homs és un dels seus 'íntims i més eficaços col·laboradors' i tindrà una responsabilitat 'molt important' en el Govern. I és que fonts de CiU el situen com a secretari general de Presidència.

Pel que fa a Felip Puig, que sona com a conseller d'Interior, Mas ha explicat que està fent una 'reflexió personal', perquè porta una carrera llarga i està pensant en el seu futur. De fet, Puig va admetre aquesta setmana que es plantejava la possibilitat de deixar la política activa per dedicar-se a alguna cosa més relacionada directament amb la seva formació com a enginyer de camins, canals i ports. Seria el cas, per exemple, del Port de Barcelona o de Ferrocarrils de la Generalitat. Mas ha apuntat que Puig ha estat una 'peça clau' de cara a la recuperació del projecte de CiU i una persona de 'màxima importància', ja que ha tingut totes les responsabilitat excepte la primera. 'Seré molt sensible als arguments que ell em doni per decidir d'una manera o d'una altra', ha dit.

Mas ha deixat clar que no pensa fer un govern 'de quotes ni tampoc de paritat', i tampoc haurà de fer cas dels 'equilibris interns' dins de CDC, entre d'altres coses perquè hi haurà, ha subratllat, 'entre dos, tres i quatre independents sobre dotze, comptant el president'. En aquest sentit, ha avançat que és veritat que hi ha alguns independents que li han dit que no, però més de cinc s'han mostrat disposats a assumir el repte.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.