'Bruc, la llegenda' i 'El discurs del rei', cinema en català per Nadal
Aquest cap de setmana s'estrenen dos films en la nostra llengua
El timbaler del Bruc va poder vèncer ell sol l'exèrcit de Napoleó, i va escriure una llegenda que ara, amb un film dirigit per Daniel Benmayor, ja té forma de pel·lícula amb vocació internacional. Tal com va avançar directe!cat, 'Bruc, la llegenda' és una de les estrenes que aquestes festes inunden les sales de cinema catalanes, i compta amb Juan José Ballesta, Astrid Bergés-Frisbey, Vincent Pérez i Santi Millan entre el repartiment, que a Catalunya parlarà en català ja que s'ha distribuït la versió original en català. 'Bruc, la llegenda' compartirà cartellera amb 'El discurs del rei', de la que també se n'han distribuït còpies en català.
La llegenda del timbaler del Bruc va atraure el director de cinema Daniel Benmayor, i els productors Edmon Roch i Jordi Gasull, per portar-la a la gran pantalla. Per això, van escollir Juan José Ballesta, que no va dubtar en acceptar el paper tot i requerir aprendre català. Montserrat i Santes Creus són algunes de les localitzacions per on va passar l'equip de 'Bruc, la llegenda', un film que arriba aquest cap de setmana a les cartelleres catalanes, com una de les estrenes més importants de les vacances de Nadal.Ballesta es posa a la pell de Bruc, al costat de la catalanofrancesa Astrid Bergés-Frisbey, Vincent Pérez i Santi Millan, que completen un repartiment de luxe per una història ambientada a principis del segle XIX. Amb un pressupost de 4'5 milions d'euros, i amb la voluntat que el film traspassi fronteres, 'Bruc, la llegenda' explica què va passar després de l'històric i famós capítol del timbaler, i vol demostrar com aquella acció innocent va tenir conseqüències greus.
El discurs del rei
També en català arriba als cinemes 'El discurs del rei', un drama històric dirigit per Tom Hooper, que recupera una anècdota real del rei George V. Michael Gambon, Guy Pearce i Colin Firth es posen a la pell d'aquests personatges històrics per explicar com després de la mort del seu pare i de l'abdicació d'Eduard VIII, George VI arriba per sorpresa al tron, amb un defecte: és tartamut.
Tota la família es bolca a superar aquest problema, i per això, demanen l'ajuda d'un logopeda, amb qui el monarca, malgrat un xoc inicial, seguirà una teràpia poc ortodoxa però necessària per poder pronunciar un discurs radiofònic, que inspirarà el seu poble i l'unirà en un moment crític, a punt d'entrar en guerra.