directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena creu que el nou Govern de CiU suposa 'tornar al passat i fer un regionalisme ben entès'

Homenatge a Macià i els germans Badia de Solidaritat Catalana

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Un dels tres fundadors de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena, ha assegurat aquest dissabte que els noms coneguts fins ara del Govern de CiU suposen 'tornar al passat i fer un regionalisme ben entès'. Això després d'homenatjar la tomba de l'expresident de la Generalitat, Francesc Macià, i també la dels germans Badia, al cementiri de Montjuïc. López Tena ha reivindicat la memòria d'aquests dos membres d'Estat Català afirmant que Macià i ERC van abandonar l'independentisme i afegint que Solidaritat Catalana 'té com a objectiu únic i irrenunciable la independència'.
alfons lópez tena
Comparteix
   


Etiquetes
'És tornar al passat i fer un regionalisme ben entès'. Això és el que ha afirmat Alfons López Tena quan se li ha demanat una valoració dels noms que estan apareixent per conformar el nou executiu d'Artur Mas. Això, després de matisar que la pregunta que li feien no era sobre el nou Govern de Catalunya sinó sobre 'el consell executiu de la comunitat autònoma de Catalunya'.

López Tena ha dipositat, juntament amb altres membres de Solidaritat Catalana per la Independència, una corona de flors davant al tomba de l'expresident Macià. Just després, ha anat a homenatjar, també, el lloc on reposen les despulles de Miquel Badia i Capell, i del seu germà Josep. Es tracta de dos membres d'Estat Català que van morir assassinats el 1936 per militants anarquistes.

El fundador, juntament amb Joan Laporta i Uriel Bertran, de Solidaritat Catalana ha indicat que Macià va abandonar Estat Català i que, després d'integrar-se a ERC, 'és quan no va proclamar la independència sinó la república catalana dins la federació ibèrica'.

'Solidaritat Catalana per la Independència no ho farà, té com a objectiu únic i irrenunciable la independència', ha assenyalat López Tena, tot afegint que 'retem homenatge als patriotes conseqüents que van donar la seva vida per la independència de Catalunya, els germans Badia'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
27 de desembre de 2010, 13.23 h

PEP DE L'ALT EMPORDÀ: Vostè ha quedat curt quan SCI preveia treure 10 escons. A quí al fòrum, n'hi havia de llestos com ara un tal Roger....., que en preveia 40 d'escons. I com ell, molts, forces, si no deien 40 deien 25. Manifestaven que sempre havien dea posar cadires suplementàries als mítings que SCI feia. Deurien calcular que per cada cadira, seria un vot. En una població que em toca molt de prop, un familiar entusiasmat em va venir dient que havia anat a un d'aquests mítings de SI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
27 de desembre de 2010, 13.10 h

#7 És incoherent el què diu Vostè: Fer política per quant tinguem la independència. Vaja, que vosaltres i els reagrupats, la política que han fet aquesta vegada és d'allò més encertada: DIVIDIR EL VOT. I no és que jo no vulgui altres opcions i formacions polítiques, abans al contrari, això és sa políticament parlant. Però per Déu, ara no convenia. Mireu-ne els resultats que tots hem patit. Reagrupament al sac dels records, Vostès al Grup mixt fent-la petar amb els ciudadanitus ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
27 de desembre de 2010, 13.02 h

#5 Vostè en un comentari a l'article del borbó, li ha desitjat la mort. Ja sap que SI no és republicà ???. Vaja, pel què he vist aquest partit només proclama la independència. En què quedem ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
JORDIBCN fletxa BARCELONA
27 de desembre de 2010, 12.57 h


#16 SENY I RESPECTE, d´accord , però els teus també, eh? perqué no pot ser que algú li digui PASSAT a un projecte que ell compartia fa tres messos i algú renegi del seu passat recent sense ni tant sols fer un petit acte de penediment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
26 de desembre de 2010, 23.30 h

A ALT no me'l toqueu que es l'unic luxe que tenim al parlament.Mentre estigue a Solidaritat, allí hi seré.Es l'unic politic que em crec, el mes valent i tot un patriota i infinitament mes Intel.ligent que tots els que escriviu aquí junts amb tots els vostres amics, parents i coneguts.I si dieu alguna cosa en contra es perque sou ni dels que feu ni deixeu fer.Aixi va aquest pais, ple de politics mediocres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
26 de desembre de 2010, 21.54 h

Tothom té dret a canviar, és més rectificar és de savis, un cop dit això estimat Catlliure podem parlar de la utilització per part d'en López Tena i l'Uriel de les plataformes dels referèndums per promocionar-se enganyant a la majoria de voluntaris que les integràvem, agafant els llistats de correus per enviar correus electrònics amb propaganda de solidaritat. Si tu vols confiar en gent així nosaltres no hi podem fer res, si a tu et prenen el pel i t'enganyen una vegada i un altre i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pep fletxa Alt Empordà
26 de desembre de 2010, 20.35 h

Catlliure, Xavalet, una mica de respecte no t'aniria malament, les nostres argumentacions et poden agradar o no, però no és de rebut que valoris els nostres comentaris com tonteries!!! Jo almenys parlaré quan em sembli, et queda clar?
Mira noiet, l'Uriel dit pels seus companys del corrent intern d'ERC va marxar per no anar de 5º a la llista per Barcelona, t'agradi o no, i que et quedi clar que molts dels companys de l'Uriel a esquerra independentista, varen mostrar-se molt decepcionats pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
catlliure fletxa paisos catalans
26 de desembre de 2010, 19.06 h

#14 Fantastic, doncs d'aqui a 4 anys parleu i entre tant calleu una mica i deixeu de dir tonteries.
Aixo que dius del resentiment perque volia ser el num 5, noi semblen les reflexions d'un marit abandonat.
Deixeu fer i valoreu que hi hagi mes partits fent força per la independencia.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
catlliure fletxa paisos catalans
26 de desembre de 2010, 18.51 h

#10 Es per aixo mateix que els independentistes d'erc han votat a ciu, no?
Deixeu de fotre als amic i foteu als enemics, aixi fem el ridicul i no logrem res! Tothom en te draps bruts sense excepcio, no sigueu tant critics amb la resta i mireu be en que heu fallat.
Ara es moment d'anar junts contra ecspaña i tot aquell que ens vol mantenir dins.
Seny i respecte.
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
catlliure fletxa paisos catalans
26 de desembre de 2010, 18.45 h

#9 em refereixo a aquest tipus de politica que es basa en les desqualificacions als altres.
Obviament s'ha de treballar i crear bases solides per fer de la nostra nacio un estat. Pero aquesta politica patetica de pati d'escola s'hauria de deixar per despres, i ara anar junts, amb els tarannas i discrepancies inclosos, i actuar com persones adultes i inteligents, en lloc de fer el ridicul, ficant-nos el dit al ull.
Veig que molts no en teniu clar qui es l'enemic, per a vosaltres ho es qualsevol ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.