directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El dia d'Artur Mas

Des d'aquest migdia, amb la presa de possessió, ja és el 129è president de la Generalitat

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas i Gavarró (Barcelona, 1956) ha pres possessió aquest dilluns com a 129è president de la Generalitat, en un acte solemne que celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El president de la Generalitat sortint, José Montilla, ha pronunciat el discurs d'obertura de la presa de possessió i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha llegit el reial decret de nomenament. A continuació, Montilla ha imposat la Medalla del càrrec a Mas, i tot seguit el nou president ha pronunciat el seu primer parlament ja com a màxima autoritat de Catalunya. En el seu discurs, ple de referències personals i d'emotivitat, Mas ha confessat que té moltes ganes de 'servir' al poble de Catalunya, ha reconegut que la situació actual és 'difícil' i ha agraït l'experiència d'aquestes legislatures a l'oposició, perquè ara podrà governar 'millor que ho podria haver fet fa uns anys'. La presa de possessió s'ha tancat amb el Cant dels Segadors i amb la salutació del nou president des del balcó de la Generalitat a una plaça Sant Jaume plena de catalans amb senyeres i estelades.






artur mas
© Fotografia de Pere Duran

Comparteix
   


Etiquetes
Sí confirmat de set consellers

Respecte als integrants del futur Govern d'Artur Mas, de moment, hi ha confirmats els noms d'Andreu Mas-Colell, que serà el proper conseller d'Economia, ocupant-se també de l'àrea d'Universitats. La democristiana Joana Ortega assumirà finalment la cartera de Governació i Relacions Institucionals, i el seu company de partit, Josep Maria Pelegrí, s'encarregarà d'Agricultura i Medi Natural. Lluís Recoder serà el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat, Irene Rigau dirigirà Educació, Felip Puig assumirà Interior i Josep Lluís Cleries s'ocuparà de la cartera de Benestar i Familia. També s'ha confirmat a darrera hora el nom de Ferran Mascarell al capdavant de la conselleria de Cultura.

Entre dos i quatre independents

D'altra banda, d'entre les conselleries pendents, Justícia podria ser ocupada per una de les germanes Giménez-Salinas, Sílvia, degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, o Esther, rectora de la Universitat Ramon Llull (URL). Pel que fa al departament centrat en l'economia productiva, que inclou també treball, sonen noms de CDC, com Meritxell Borràs i Carles Campuzano, però també independents. De fet, Artur Mas ha indicat que en el proper govern hi haurà 'entre dos i quatre independents'.

Una altra persona que tindrà una responsabilitat 'molt important' en el govern és el de Francesc Homs, segons ha explicat aquest divendres el propi Artur Mas. Fonts de CiU el situen com a secretari general de Presidència. El secretari general de Govern serà Germà Gordó.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
27 de desembre de 2010, 20.26 h

Ja n'hi ha d'imbècils ja. Si els socialistes faciliten el nomenament, doncs: Ah! mira ja tenim aquí la sociovergència, si ho hagués fet el PP, tothom: Ja veus, ja torna amb el PP com el Pujol, si ho hagués fet ERC diríem, veus ERC vol tornar al poder però CiU els donarà pel sac, i dels demés parits ja ni m'ho imagino. I què volieu que no sortís i d'ací dos mesos tornar a votar i llavors que tingui majoria absoluta, que segur que l'hauria tret llavors! Ja n'hi ha d'imbècils ja.

Ja... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
TOTS de MIR, Arnau fletxa TOTS SOM ARNAU MIRT DE TOST
27 de desembre de 2010, 18.54 h

Avui he sentit fàstic al veure com alguns dels mes lladres i corruptes mafiosos de Catalunya, anaven passejant-se per la catifa vermella posada als seus peus per tornar a entrar a la Generalitat. Veure al Prenafeta, el Agustí Colomines, la Rahola , el X.Rius, al Jordi Barbeta i al Conde Godó i el Enric Juliana juntament amb el José Antich i el noi de Balaguer el Puigpelat es una demostració mes del que hens espera en matèria informativa durant aquest propers 4 anys de SOCIOVERGÈNCIA MAF... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pep Plana fletxa Vilanova de Sau
27 de desembre de 2010, 14.17 h

#3 Pot utilitzar moltes frases per fer veure la seva disconformitat, "prometo per imperatiu legal" "prometo per imperatiu legal i no renunciant a la independència ..." com veig que lo espanyol et va pots aplicar-te al que diuen els espnayols "querer es poder" .... A més has vist que ven acompanyat estava per en Manuel Chaves com a representant espanyol, vaja que més anti català no el podien buscar ....
Que us aprofiti la sociovergència
Petons als mugrons xato-a de sabadell .... mala pell


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de desembre de 2010, 13.51 h

#2 pfff, que notes que ets. saps de sobres que no fer aquest jurament seria il·legal i el Mas podria ser inhabilitat com a President, cosa que em sembla que no interessa a ningú (o prefereixes al Duran?). és una puta obligació que fa molt bé de complir, ja que és l'única via per a poder tirar el país endavant. Tu, com t'he dit, ets molt notes, però segur que si estiguessis al seu lloc no tindries els collons de dir: NO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de desembre de 2010, 13.24 h

'Prometeu per la vostra consciencia i honor complir fidelment les obligacions del càrrec de president de la Generalitat - - - [ "amb fidelitat al Rei, a la Constitució, l'Estatut" ] . . . etc,. etc,.

SI!

No hase farta disir nada MAS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miqueló fletxa Siscases
27 de desembre de 2010, 13.18 h

Hi ha molta gana a les files convergents. Darrera Prenafeta, quan entrava al Palau de la Generalitat, ens podem imaginar tots els que porten factures per cobrar: el senyor conde, Fancesc Puigpelat, Salvador Cot, Quico Sallés, Xavier Rius, etc. Tenir en en nòmina a tants mitjans de comunicació es paga, no en tinc cap dubte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.