directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ferran Mascarell accepta la Conselleria de Cultura

L'històric militant socialista entrarà a formar part del 'Govern dels millors' de Mas · El fitxatge dificultarà encara més la successió d'Hereu al PSC barceloní

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Finalment el socialista Ferran Mascarell ha acceptat aquest dilluns ser el conseller de Cultura d'Artur Mas, segons han confirmat fonts de CiU. Mascarell ja va ser el titular d'aquesta cartera amb Pasqual Maragall com a president, amb decisions polèmiques com posicionar-se a favor que els escriptors espanyols de Catalunya anessin a Frankfurt, i ara agafarà el relleu a Tresserras al capdavant de la conselleria. D'aquesta manera, Artur Mas incorpora al seu Govern el principal candidat per substituir Hereu com a candidat a l'alcaldia de Barcelona, en una jugada que farà mal als socialistes catalans. De fet Joaquim Nadal ja ha assegurat que ell rebutjaria una oferta com aquesta, perquè 'se sentiria incòmode'.


artur mas ferran mascarell

ferran mascarell, psc
Comparteix
   


Etiquetes
Ferran Mascarell serà el proper conseller de Cultura del Govern d'Artur Mas, segons han confirmat fonts de CiU. Mas es va reunir amb ell divendres passat per oferir-li i Mascarell s'ha pres el cap de setmana per pensar-s'ho i ha dit finalment que sí aquest mateix dilluns, el mateix dia que Mas pren possessió del càrrec de president de la Generalitat.

El socialista ja va ser conseller de Cultura, però ho va ser amb Pasqual Maragall com a president. Mas ja havia anunciat que tenia la intenció de fer el govern 'dels millors', encara que això impliqués anar a buscar persones d'altres partits. A més, Mascarell ja havia col·laborat amb la Casa Gran del Catalanisme d'Artur Mas.

En l'àmbit barceloní Mascarell s'havia postulat com a possible successor de Jordi Hereu si aquest renunciava a ser el candidat del PSC a l'alcaldia. De fet, l'exregidor de Cultura barceloní tenia tots els números per succeir Hereu en cas que els resultats electorals del maig obliguessin l'actual alcalde a plegar. En l'actualitat, Mascarell treballava pel Grup RBA, com a conseller delegat de la divisió d'audiovisuals, i és vicepresident del Cercle de Cultura, impulsat ara fa uns mesos des del Cercle d'Economia. 

'En Cultura hem de ser un país independent'

Tot i algunes relliscades com a conseller de Cultura, com el seu insòlit posicionament a favor que els escriptors de llengua espanyola que viuen a Catalunya formessin part de la delegació catalana convidada a la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007, els darrers temps Mascarell s'ha mostrat molt crític amb l'Estat espanyol, sobretot arran de la retallada de l'Estatut a mans dels magistrats del TC espanyol. Des de llavors, Mascarell ha signat diversos articles on reconeix que l'únic camí pel país és 'estatista' i que 'la sentència no deixa més marge que reclamar la independència'.

Aquestes proclames podrien ser el que l'ha acostat a Artur Mas, que en el seu discurs d'investidura va proclamar que 'des del punt de vista cultural, podem i hem d’actuar com un país independent'.

Quim Nadal: 'Jo diria clarament que no'

Precisament el president del grup parlamentari del PSC i cap de l'oposició, Joaquim Nadal, ha assegurat aquest dilluns que ell rebutjaria una oferta com la que el president electe, Artur Mas, ha fet al militant socialista Ferran Mascarell per ser conseller de Cultura. 'Sé quan incòmode em sentiria pensant que m'assec en la taula d'un govern amb un carnet d'un partit on tots els altres tenen carnets de dos altres partits', ha assegurat. Nadal ha dit que, si s'hagués pactat un govern de coalició entre CiU i PSC, hauria dit que sí si li haguessin ofert formar-ne part, però que ho rebutjaria si 'a títol individual' algú si oferís 'des d'un altre espai polític que no és el meu'. 'Jo diria clarament que no', ha dit.

Des del PSC han fet públic un breu comunicat on subratllen el 'caràcter personal' de la decisió, que 'implica sumar-se a un projecte polític ben diferent del nostre' i constaten que Mascarell 'davant la disjuntiva govern-oposició ha optat pel govern'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Pepet fletxa Barcelona
27 de desembre de 2010, 22.32 h

Amb el nomenament de Mascarell, està passant desapercebut el de Pilar Fernández Bozal, l'advocada de l'Estat que va presentar recurs contra la consulta d'Arenys.

Ep, no badem!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Robert fletxa Barcelona
27 de desembre de 2010, 18.06 h

Matilde, no crec que la feina feta per Tresserras se'n vagi a "prendre pel cul". Aquest concepte de la cultura "industrial" que dius també el tenia Tresserras, i amb tota la lògica del món. Perquè la cultura catalana funcioni i s'internacionalitzi ha de ser brillant, ha d'expressat talent, ha de tenir un teixit muscular industrial al derrere i ha de ser capaç de competir amb les altres cultures del món. No crec que Tresserras i Mascarell estiguin gaire lluny en aquesta visió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Matilde fletxa Mollerussa
27 de desembre de 2010, 17.57 h

Això va així: vam estar 23 anys amb la sociovergència i ara tornem a iniciar una etapa perillosa. Al poder les classes socials de renda alta, gestionant els negocis del país i de la seva butxaca. A l'oposició els principals partits anestessiant la nació i fent veure que no passa res. El Mascarell ja va cagar tramusos quan el van fer saltar: el seu concepte de cultura és el d'un concepte "industrial". A pendre pel sac la feina feta pel conseller Tresserres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de desembre de 2010, 13.52 h

La "sociovergència" mediàtica catalana, es la qui finalment ha aconseguit den Mas el nomenament de conseller, d'aquest poltronaire de la política catalana de tota la vida. Aquesta "sociovergència mediàtica" i es clar, les ganes de poltrona den Mascarell ho han fet possible. Mascarell no ha perdonat mai al seu partit el PSC i al president Montilla, que no el tornès a nomenar conseller al segon tripartit.

No oblidem que en Mascarell, es del sector "ben estant" i "ben pensant-assenyat" d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Girona
27 de desembre de 2010, 13.20 h

El problema de Mascarell és el concepte que té de cultura Catalana, a Frankfurt volia autors en llengua espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Robert fletxa Barcelona
27 de desembre de 2010, 11.34 h

Un gol al PSC en tota la regla, no hi ha dubte. Reconec que, encara que tot el que olori a sociovergència em produeix urticària, el fitxatge de Mascarell és un moviment brillant per part de Mas. CiU ha tingut sovint consellers de cultura lamentables, i Mascarell és un home d'altíssim nivell, coneix sobradament el sector i els seus 6 mesos com a conseller el 2006 (abans de ser rellevat per ERC i el gran Joan Manuel Tresserras) van ser una mala passada que no es mereixia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.